Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα βήμα πριν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εθνική Χάντμπολ

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών επικράτησε με σκορ 25-23 το Μαυροβούνιο στο κατάμεστο κλειστό της Χαλκίδας το απόγευμα της Τετάρτης και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και από τις δύο ομάδες δείχνοντας πως δεν υπάρχει κανένα φαβορί για τον αγώνα. Η Ελλάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δύο τερμάτων στα 10:17 (4-2), οι Μαυροβούνιοι, ωστόσο, έκαναν μία τρομερή αντεπίθεση και «βγήκαν» μπροστά με 5-4. Η εθνική μας έφερε το ματς γρήγορα στα ίσα και προηγήθηκε με 10-8 και 11-9, για να κάνει το απόλυτο… φορτσάρισμα στο φινάλε, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +5, 15-10! Μάλιστα, έκανε ιδανικό τελείωμα στο 1ο ημίχρονο, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζήρα σε νεκρό χρόνο. Η Εθνική μας συνέχιζε να διατηρεί τη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο με την μέγιστη τιμή της να φθάνει στο +6, και μάλιστα είχαμε και το απίστευτο σκηνικό με τον τερματοφύλακα Μπουλόνια να σκοράρει δύο φορές από την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια «ροκάνισαν» τη διαφορά από ορισμένες φάσης αδράνειας της ελληνικής άμυνας, ωστόσο η Εθνική μας επικράτησε με το τελικό σκορ 25-23! 

Μια τεράστια νίκη, σε κάθε περίπτωση, που θα μπορούσε να έρθει και με ευρύτερο σκορ, καθώς βρέθηκε τέσσερις φορές μπροστά με 6 τέρματα! Η ομάδα έδειξε όμως, ότι την Κυριακή στην Ποντγκόριτσα δεν θα πάει για τη διαφορά, αλλά με στόχο τη νίκη και την ιστορική πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023!

Η ρεβάνς της εθνικής μας ομάδας θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/4, 19:00) στο κλειστό του Μαυροβουνίου, όπου και θα κριθεί η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Κωστακίδης 1, Μπόσκος 2, Λιάπης, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 4, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 5, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Τζηράς 2, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 1, Παπαντωνόπουλος

Μαυροβούνιο (Ρογκάνοβιτς): Φ. Βούγιοβιτς, Μ. Βούγιοβιτς 8, Τσάβορ 1, Λάζοβιτς, Τσέπιτς, Μ. Βούγιοβιτς 5, Μιγιούσκοβιτς, Ράντοβιτς 2, Σίμιτς, Καλουτζέροβιτς, Σ. Βούγιοβιτς 1, Σεβάλιεβιτς 1, Μπόζοβιτς 3, Λάσιτσα, Άντζελιτς, Γκρμπόβιτς 2

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ