Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: Μετά από ένα απολαυστικό ματς, οι “κόκκινοι” στα ημιτελικά!

Η Λίβερπουλ προκρίνεται για 11η φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του θεσμού, μετά από μία χορταστική βραδιά στο “Άνφιλντ”, με αντίπαλο την Μπενφίκα. 

Το γεμάτο ματς του “Άνφιλντ“, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα της προημιτελικής φάσης του Ουέφα Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μπενφίκα, έληξε ισόπαλο με 3-3. Οι “κόκκινοι” προκρίνονται στον ημιτελικό, όπου θα συναντήσουν την “έκπληξη” της φετινής σεζόν Βιγιαρεάλ. Σκόρερ από πλευράς γηπεδούχων, οι Κονατέ και Φιρμίνο, ενώ για την Μπενφίκα, τα τέρματα σημειώθηκαν από τους Ράμος, Γιάρεμτσουκ, και Νούνιες.

Η Λίβερπουλ, παρά τις πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στη Λισαβώνα, μπήκε με όρεξη στο ματς, κυκλοφορώντας ωραία τη μπάλα. Στο 13’, ήρθε μια καλή στιγμή για τη Μπενφίκα, όταν ο Έβερτον επιχείρησε ένα καλό σουτ, με αρκετά φάλτσα, που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Άλισσον. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτων δεκαπέντε λεπτών, η Λίβερπουλ ανέβασε εμφανώς τις στροφές της, και στο 20’ ο Φιρμίνο πίεσε τον Βλαχοδήμο, υποχρεώνοντας τον σε μία διπλή επέμβαση. Στο 21’, ο Τσιμίκας σε ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο κόρνερ, έδωσε ύψος στη μπάλα, οδηγώντας την στο κεφάλι του Κονατέ. Ο μεγαλόσωμος αμυντικός της Λίβερπουλ, σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έστειλε την μπάλα στη γωνία του κίπερ  της Μπενφίκα, για το 1-0. Στο 23’, μια απάντηση από τους Πορτογάλους με ένα υπέροχο τελείωμα του Νούνιες, ακυρώθηκε τελικά ως οφσάιντ. Στο 26’, μια ωραία ενέργεια, κι ένα σουτ από τον Ντίαζ, προκάλεσαν το εντυπωσιακό «όχι» του Έλληνα τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 32’ η Μπενφίκα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με το πολύ όμορφο τελείωμα του Γκονσάλο Ράμος, τέρμα που κατοχυρώθηκε για τους «αετούς», μετά και τη χρήση του VAR. Στο 38‘, η Λίβερπουλ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 2-1. Με τον Βλαχοδήμο εκτός εστίας, ο Φιρμίνο πάσαρε στον Ντίαζ με σκοπό να σιγουρέψει το γκολ για την ομάδα του, όμως ο Γκριμάλντο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, και την έστειλε κόρνερ. Έτσι, ο διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετές φάσεις, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για την επανάληψη.

Στο 55’, ο Φιρμίνο έβαλε εκ νέου τη Λίβερπουλ σε θέση οδηγού γράφοντας το 2-1, δεχόμενος την μπάλα από μια σέντρα-σουτ του Ζότα. Στη συνέχεια, ο Κλοππ έβαλε «φρέσκα» πόδια στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στο σύνολο του. Στο 65’, ο Φιρμίνο έγινε αποδέκτης μιας ακόμη ασσίστ του Κώστα Τσιμίκα, και ανέβασε τον πίνακα του σκορ στο 3-1. Το γκολ αυτό αποτελεί το πέμπτο γκολ του Βραζιλιάνου τη φετινή σεζόν στο Ουέφα Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη σημείωση του τρίτου τέρματος, και με τη βοήθεια των αλλαγών της, η Λίβερπουλ εφάρμοσε πιο αποτελεσματική πίεση ψηλά στους φιλοξενούμενους. Στο 73‘, ο Γιάρεμτσουκ μείωσε για την Μπενφίκα, με ένα γκολ, η εγκυρότητα του οποίου, χρειάστηκε και πάλι τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στο 82‘, η Μπενφίκα βρίσκει ξανά σφυγμό στην αναμέτρηση κάνοντας το 3-3, με ένα φανταστικό τελείωμα του Νούνιες και ξανά τη συμβολή του VAR. Στο 83‘, και πάλι ο Ουρουγουανός βρίσκεται μπροστά από μια φοβερή ευκαιρία για τους Πορτογάλους, όμως ο Άλισσον προέβη σε μια κομβική επέμβαση προστατεύοντας την εστία του. H Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, ενώ και οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν σε καμία περίπτωση την προσπάθεια να κυκλοφορήσουν όσο μπορούν τη μπάλα, προκειμένου να βγουν μπροστά. Το 3-3 έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο “Άνφιλντ“, αποτέλεσμα που χαρίζει μια δίκαιη πρόκριση στους “κόκκινους“!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Gomez, Matip, Konate, Τσιμίκας, Henderson (Fabinho 58′), Milner (Thiago 58′), Keita, Diaz (Mane 66′), Jota (Salah 57′), Firmino (90+2′ Origi)

Benfica (Nelson Verissimo): Βλαχοδήμος, Gilberto (Dias 90+1′), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Weigl, Taarabt (Joao Mario 66′), Everton (Almeida 90+1′), D. Goncalves (Yaremchuk 46′), G. Ramos (Bernardo 78′), Darwin

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ