Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ματς με μεγάλη ένταση στην Μαδρίτη, την πρόκριση πήρε η Σίτι!

Άντεξε η Μάντσεστερ Σίτυ στο «Wanda Metropolitano» και πήρε την “λευκή” ισοπαλία που την οδηγεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ. Αρκετές ευκαιρίες έχασε η Ατλέτικο ώστε να κερδίσει απόψε ενώ το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με πολλά νεύρα και από τις δύο πλευρές.

Οι «Ροχιμπλάνκος» μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με την βοήθεια του κοινού τους προσπάθησαν για το γρήγορο γκολ. Η Σίτι, σαφώς ανώτερη ποιοτικά, ισορρόπησε γρήγορα με το παιχνίδι όμως να αναλώνεται σε δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μαρκάρισμα του Φελίπε πάνω στον Φόντεν που οδήγησε τον Άγγλο επιθετικό να αγωνίζεται στο γήπεδο με μπαταρισμένο κεφάλι. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε για την Σίτι στο 35′. Άψογη μπαλιά του Μαχρέζ στον Γουόκερ, η μπάλα από εκεί στον Φόντεν ο οποίος “σέρβιρε” στον Γκουντογάν το 0-1,όμως η τελική του προσπάθεια σταμάτησε στο δοκάρι.

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Η «Ατλέτι» μπήκε πολύ πιο ψυχωμένη και στο 50′ απείλησε με τον Λαπόρτ να κόβει τελευταία στιγμή τον Γκριεζμάν ο οποίος απείλησε και στο 56′. Οι γηπεδούχοι πήγαιναν πρώτοι στις μπάλες, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζητούσαν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Την ίδια ώρα ο Γκουαρδιόλα είδε να γίνονται αναγκαστικές αλλαγές οι Ντε Μπρόινε και Γουόκερ με τους Στέρλινγκ και Ακέ να παίρνουν τις θέσεις τους. Η Ατλέτικο έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με άστοχο σουτ του νεοεισερχόμενου Ντε Πολ ενώ και στο 86′ και ο Κούνια δεν κατάφερε να βάλει μπροστά την ομάδα του, αφού την τελική του προσπάθεια ανέκοψε ο Στόουνς.

Το 0-0 παρέμενε και στο 90′ το παιχνίδι πήρε άγρια τροπή. Ο Φελίπε χτύπησε εκτός φάσης των Φόντεν στην πλάγια γραμμή με τον Άγγλο διεθνή να σύρεται στον αγωνιστικό χώρο ώστε να είναι εντός αγωνιστικού χώρου και να κόψει τον ρυθμό του αγώνα που ήταν σαφώς υπέρ της Ατλέτικο. Ακολούθησε σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με πολλές κάρτες να βγαίνουν από το τσεπάκι του διαιτητή της αναμέτρησης. Ποδόσφαιρο κατάφερε να παιχθεί τελικά ξανά μετά από πέντε λεπτά με την Σίτι να χάνει μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ του Γκουντογάν με τον Όμπλακ. Η Ατλέτικο είχε την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Έντερσον να απομακρύνει σωτήρια το δυνατό σουτ του Κορέα με τους «Πολίτες» τελικά να παίρνουν το εισιτήριο για τους “4”.

Ειδική αναφορά αξίζει στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος δεν σταμάτησε να χειροκροτά ειρωνικά την ομάδα την ομάδα της Σίτι για τις συνεχόμενες πτώσεις των ποδοσφαιριστών της τα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Μάντσεστερ παρόλα αυτά άντεξε στην Μαδρίτη, την οποία θα επισκεφτεί ξανά σε λιγότερο από ένα μήνα ώστε να αντιμετωπίσει την Ρεάλ για μία θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλδο – Λεμάρ (82’ Σουάρες), Κοντογκμπιά, Κόκε (69’ Ντε Πολ), Ρενάν Λόντι (69’ Κορέα) – Γκριεζμάν (69’ Καρασκό), Ζοάο Φέλιξ (82’ Ματέους Κούνια).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ (73’ λ. τρ. Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο – Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (65’ Στέρλινγκ) – Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Φερναντίνιο).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ