Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι: Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η Ρεάλ στην παράταση

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, πολλά γκολ, θέαμα και εναλλαγή συναισθημάτων, η Ρεάλ Μαδρίτης έστω και δύσκολα κατάφερε και πήρε αυτή το εισιτήριο για τα ημιτελικά του UEFA Champions League χάνοντας με 2-3 από την Τσέλσι αλλά χάρης το αποτέλεσμα που έφερε στην Αγγλία είχε προβάδισμα ενός γκολ.

Μονόλογος της Τσέλσι

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους μπλέ, που φάνηκε πως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Την πρώτη τελική όμως την σημείωσε η Ρεάλ με τον Καρίμ Μπενζεμά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα όμως κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεντί. Στο 15′ η Τσέλσι κατάφερε και βρήκε αυτό που ήθελε, το γρήγορο γκολ. Ο Τίμο Βέρνερ τροφοδότησε τον Μέισον Μάουντ ο οποίος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με φοβερό πλασέ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρούνε απάντηση στο 23′ με τον Γάλλο επιθετικό να βρίσκει ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Τιάγκο Σίλβα που την έστειλε κόρνερ.

Το ημίχρονο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι σε όλα, σε θέμα κατοχής και τελικών προσπαθειών, όμως κατάφεραν και βρήκαν μόνο ένα γκολ.

«Βροχή» τα γκολ αλλά και η εναλλαγή συναισθημάτων

Έξι λεπτά χρειάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες του Τούχελ να βρούνε το δεύτερο γκολ που ήθελαν, μετά από κόρνερ ο Ρούντιγκερ με τρομερή κεφαλιά έκανε το 0-2 στο 51′. Στο 54′ η Ρεάλ μετά το μούδιασμα κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο με τον Κρός να το εκτελεί εξαιρετικά αλλά τον Μεντί να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 62′ Η Τσέλσι πήγε να φέρει την πρόκριση στα χέρια της αφού πέτυχε και άλλο γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε για χέρι του Άλονσο. Αυτό που ήθελε το κατάφερε στο 75′ με τον Βέρνερ να δείχνει την ποιότητα του αφού με τρομερή ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και εκεί που όλα δείχνουν πως η πρόκριση πηγαίνει προς τους Άγγλους η «Βασίλισσά» βρίσκει γκολ με τον Ρόντριγκο στέλνοντας έτσι το ματς στην παράταση.

Όλα κρίθηκαν στην παράταση

Οι γηπεδούχοι έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους και θέλοντας να δείξουν στην ομάδα του Τούχελ πως η πρόκριση δεν θα φύγει από τα χέρια τους, κατάφεραν και βρήκαν το γκολ που τους έδινε αυτό που ήθελαν με το δίδυμο Βινίσιους, Μπενζεμά να συνεργάζονται. Ο Βραζιλιάνος την σέντρα και την ασίστ και ο Γάλλος το γκολ στο 96′.

Με την κούραση να είναι εμφανής και τα νεύρα από πλευράς φιλοξενούμενων, δεν επιτρέψαν να έχουν καθαρό μυαλό για να βρούνε ένα γκολ που θα άλλαζε πάλι τα δεδομένα και έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης έστω και δύσκολα βρίσκεται στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ), Αλάμπα, Φερλάν Μεντί (78’ Μαρσέλο) – Μόντριτς, Καζεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (115’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Εντουάρ Μεντί – Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Λόφτους – Τσικ (106’ Σαούλ), Καντέ (99’ Ζίγιες), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Μάουντ – Βέρνερ (83’ λ. τρ. Πούλισικ), Χάβερτς.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ