Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το τελευταίο «κατοστάρι» της Προσοτσάνης! (photos)

Δύο βήματα…ή αν προτιμάτε 6 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον η Προσοτσάνη, η οποία εχθές το απόγευμα επικράτησε εκτός έδρας (και) του Ξηροποτάμου με σκορ 4:0 και θέλει το απόλυτο απέναντι σε Χωριστή και Καλαμπάκι χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άμεσοι διώκτες της (σ.σ. παίζουν εκτός των άλλων μεταξύ τους στο φινάλε της μίνι αυτής διαδικασίας).


 

Ματς που δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς οι γηπεδούχοι με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους σε σχέση με το αντίστοιχο 90λεπτο του α’ γύρου, είδαν από νωρίς τους αντιπάλους τους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ (0:1 στο 16’ ο Μάριους Τόπι), με το Θεόφιλο Γουνατίδη να βρίσκει δίχτυα για 1η φορά μέσα στο 2022 και κάπου εκεί στα μισά του α’ ημιχρόνου η υπόθεση «νίκη» για την Προσοτσάνη του Φώτη Χατζηκυριάκου φαίνεται να είχε κλειδώσει. Το πολύ ωραίο σουτ του 15χρονου Ανδρέα Κιοσσέ στο 31’ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αβραάμ στην καλύτερη στιγμή του Ξηροποτάμου του Αντώνη Παπάζη στο ματς.

Το 0:2 έδωσε την ευκαιρία στο β’ ημίχρονο στον προπονητή των πρωτοπόρων να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation, θέλοντας να ‘χει όλο το διαθέσιμο οπλοστάσιό του φρέσκο για τους δύο «τελικούς» που ακολουθούν Σάββατο και Μεγάλη Τετάρτη. Ο Τόπι με το 5ο του γκολ στα play off και 17ο συνολικά, νωρίς στην επανάληψη ανέβασε το δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 0:3. Στις παρυφές του τελευταίου δεκαλέπτου ο Λευτέρης Κέντογλου διαμόρφωσε το τελικό 0:4, αναγκάζοντας το ρέφερι να σφυρίξει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση ακριβώς στο 90ό λεπτό τη λήξη του αγώνα.

Ένα ματς που διεξήχθη παρουσία περίπου 100 φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου του Ξηροποτάμου, στη πλειοψηφία τους φίλοι της Προσοτσάνης, σ’ έναν ωστόσο πολύ σκληρό αγωνιστικό χώρο όπου δε στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που πάτησαν στο χορτάρι του.

*οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFF
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 – 5μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ξηροποτάμου


Διαιτητής: Καλοσίδης Άνθιμος
Α’ Βοηθός: Τοπούζογλου Βασίλης
Β’ Βοηθός: Σαπανίδης Παναγιώτης

 

Λεπτό προς λεπτό:

2’. 1η επικίνδυνη στιγμή και μάλιστα διπλή για την Προσοτσάνη, καθώς το σουτ του Κ. Τσακμακίδη διώχνε πάνω στον επερχόμενο Ματζιάρη ο Δεϊρμεντζόγλου, ο νεαρός όμως τερματοφύλακας σώζει και πάλι σε κόρνερ.

3’. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Λίπο πλασάρει ο Τόπι πάνω σε σώματα αμυνόμενων και η μπάλα φεύγει σε νέο κόρνερ που περνάει ανεκμετάλλευτο.

5’. Ωραία ο Κ. Τσακμακίδης αφήνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του για τον Τόπι που σουτάρει μόλις άουτ.

9’. Εναλλαγή ρόλων με τον Κ. Τσακμακίδη αυτή τη φορά να σουτάρει και τον τερματοφύλακα να παραχωρεί δύσκολα το κόρνερ.

13’. Ένα-δύο μεταξύ Κ. Τσακμακίδη και Γουνατίδη, σουτ από το ημικύκλιο του 33άχρονου επιθετικού έξω.

14’. Συνδυασμός των δύο 16άρηδων με τον Καλαϊτζίδη να σερβίρει και το Ματζιάρη από πλεονεκτική θέση να αστοχεί στο πλασέ που επιχειρεί.

0:1 στο 16’. 1ο κερδισμένο φάουλ των φιλοξενούμενων από δεξιά με τον Κ. Τσακμακίδη να φέρνει την μπάλα ως τη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Τόπι μέσα από έναν όμιλο συμπαικτών κι αντιπάλων προλαβαίνει τους πάντες και με κοντινό πλασέ ανοίγει το σκορ.

21’. Δις συνδυάζονται Γουνατίδης και σκόρερ, όμως το πλασέ του Τόπι σωτήρια με τα πόδια σώζει ο Δεϊρμετζόγλου.

0:2 στο 24’. Ο δραστήριος Καλαϊτζίδης πάλι ανεβαίνει από δεξιά και σερβίρει στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Γουνατίδης με ωραία κεφαλιά στην κίνηση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

25’. Μακρινό ριμπάουντ και ψηλοκρεμαστό δυνατό σουτ του Περσιανλή περίπου ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.

30’. Νέο μακρινό σουτ του χωριστιανού μέσου της Προσοτσάνης ίδια η κατάληξη.

31’. Ο Κιοσσές από πλάγια θέση δοκιμάζει κι αυτός το πόδι του με την μπάλα να φεύγει με δύναμη από το πόδι του, να σταματάει όμως στο αριστερό δοκάρι του Αβραάμ.

33’. Ο Γουνατίδης βλέπει την κίνηση μέσα στην περιοχή του Ματζιάρη κι ο νεαρός άσσος από το ύψος του πέναλτι πλασάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

44’. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Γουνατίδης που μένει όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Τσιάρα και δίνει την κατάλληλη στιγμή στον κενό χώρο εκεί όπου ο Τόπι πλασάρει μόλις άουτ.

45’. Σέντρα του Λίπο με αποδέκτη τον Τόπι που επιχειρεί την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο πάνω μέρος των διχτύων.

50’. Κάθετη του Γουνατίδη με το νεοεισελθόντα Άρ. Τσακμακίδη να πλασάρει στην κλειστή γωνία, ωστόσο ο Δεϊρμεντζόγλου μπλοκάρει σταθερά.

0:3 στο 52’. Ρούσσος και Γουνατίδης αλλάζουν σε μικρή απόσταση την μπάλα ασσίστ του τελευταίου και σουτ του Τόπι από 25 μέτρα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, σκάει μέσα από τη γραμμή τέρματος και καταλήγει στα δίχτυα.

57’. Ωραία μπαλιά στην καρδιά της άμυνας από τον Παρασκευαΐδη κι εν κινήσει κοντρόλ και πλασέ του Tanushi λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

73’. Μακρινό σουτ του Άρ. Τσακμακίδη η μπάλα καταλήγει έξω από την εστία.

0:4 στο 81’. Ο Λίπο εκτός περιοχής πασάρει στον Κέντογλου που οπλίζει από τον κεντρικό άξονα και με δεξί ευθύβολο σουτ στέλνει την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ(Αντώνης Παπάζης): Δεϊρμεντζόγλου, Πολυχρονίδης(46’ Κιουμουρτζής), Κολγκέκα, Δημίου, Τσιάρας, Τοσούνογλου, Παρασκευαΐδης, Μήτρου(53’ Tanushi), Κιοσσές, Πάππος, Καραγκιοζόπουλος.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής(46’ Άρ. Τσακμακίδης), Παπαμιχαήλ(59’ Κέντογλου), Αστερίου(46’ Αντωνιάδης), Λίπο, Γουνατίδης, Γεωργιάδης(46’ Ρούσσος), Ματζιάρης, Κ. Τσακμακίδης(λ.τρ. 18’ Περσιανλής), Τόπι.

 

* Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής σε play off

  • Ξηροπόταμος-Προσοτσάνη 0:4 (16’ & 52’ Τόπι – 24’ Γουνατίδης – 81’ Κέντογλου)
  • Χωριστή-Βώλακας 1:1 (75’ Μελισσίδης / 4’ Μουζενίτοβ)
  • Αμπελόκηποι-Νέα Αμισός 2:1 (39’ Π. Χατζηδημητρίου – 93’ πέν. Περσίδης / 75’ Αθανασιάδης)
  • Καλαμπάκι-Πετρούσα 0:1 (93’ αυτ. Γ. Δημητρίου)

 

Η βαθμολογία play off
PLAY OFF (σε 6 ματς)

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 4 0 1 (53:16) 8:2 17
2 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 4 1 1 (39:15) 6:2 16
3 ΠΕΤΡΟΥΣΑ 3 3 0 (45:12) 6:2 15
4 ΧΩΡΙΣΤΗ 1 3 2 (37:20) 5:6 8
5 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 2 0 4 (33:30) 5:13 7
6 ΒΩΛΑΚΑΣ 1 2 3 (47:19) 9:6 6
7 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 2 0 4 (52:26) 8:10 6
8 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 1 1 4 (39:28) 4:10 4
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ