Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εθνικός – Ολυμπιακός 6-9: Προκρίθηκαν στον τελικό οι πρωταθλήτριες Ευρώπης

Την πρόκριση στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου στη Λάρισα, πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού.

Στον κρίσιμο ημιτελικό, ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός, με τον κόσμο στο πλευρό του, επικράτησε με 9-6 του Εθνικού στο Δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό.

Στον ημιτελικό με τον κάτοχο του LEN Trophy Εθνικό, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια, πήρε διαφορά από το πρώτο οκτάλεπτο (3-0), στο οποίο έχασε τη Μυριοκεφαλιτάκη με αποβολή με αντικατάσταση και έτσι, με πρώτες σκόρερ τις Ξενάκη και Ελευθεριάδου, με τρία γκολ η κάθε μια, πανηγύρισε τη νίκη, «σφραγίζοντας» την πρόκριση για τον τελικό του Final-4.

Την Κυριακή (17/4) στις 17:00 (ΕΡΤ Sports), οι πρωταθλήτριες Ευρώπης αντιμετωπίζουν τον ΑΝΟ Γλυφάδας, στον μεγάλο τελικό στη Λάρισα, με στόχο την κατάκτηση του τέταρτου Κυπέλλου της ιστορίας τους και τρίτου φετινού τίτλου, μετά το Super Cup και την Euroleague.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Εθνικός – Ολυμπιακός 6-9

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-2, 3-3, 1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 1, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Δρακωτού

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 2, Ι. Χαραλαμπίδη 1, Ελληνιάδη 1, Κοντονή, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Αλ. Μπενέκου, Γιακιντζή, Στ. Χαραλαμπίδη, Ι. Μπενέκου, Καραμπέτσου, Τζόνσον

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ