Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γλίτωσε την ήττα και συνεχίζει να ελπίζει ο Απόλλων

Αν και ο  αδιάφορος βαθμολογικά Βόλος προηγήθηκε με γκολ του Φερνάντες στο 59ο λεπτό ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει στο 81ο με τον Ντάουντα μένοντας ζωντανός στη μάχη της παραμονής μειώνοντας στον ένα βαθμό την διαφορά από τη Λαμία η οποία αύριο αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ιωνικό.

Ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο πάγκο του Απόλλωνα λόγω της απουσίας του Μπάμπη Τεννε, παρέταξε τον Απόλλωνα με τον Σόρτσαν κάτω από τα δοκάρια ενώ οι  Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες και Ντομίνγκες αποτέλεσαν τη τριάδα των κεντρικών αμυντικών. Ο Ντεντάκης βρέθηκε στο δεξί άκρο, ο Βιτλής στο αριστερό και οι Φατιόν, Σλίβκα και Κάστρο αποτέλεσαν τη τριάδα στον άξονα ενώ ο Μαρτίνες βρέθηκε λίγο πιο πίσω από το προωθημένο Ντάουντα.

Ο Κώστας Μπράτσος από την άλλη επέλεξε το Κλείμαν στο τέρμα, τον Άλχο στο δεξί άκρο, τους Σιέλη και Γκιουλέν στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Πουρίτα βρέθηκε στα αριστερά. Μεταξάς και Ρεγκατέν ξεκίνησαν στον άξονα, ο Μπαρτόλο ως αριστερό εξτρέμ και Φερνάντες ως δεξί, ενώ ο Ροσέρο παποτέλεσε το δεκάρι πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Βόλο να μπαίνει καλύτερα στο μάτς και να απειλεί πρώτος στο 14ο λεπτό όταν ο Μπαρτόλο σέντραρε από τα αριστερά βρίσκοντας τον Φαν Βέερτ ο οποίος σούταρε από πολύ πλεονεκτική θέση με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 16ο λεπτό και πάλι η ομάδα του Βόλου απείλησε όταν ο Φερνάντες με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια έπιασε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Μετά το 25 ο Απόλλωνας ισορρόπησε το παιχνίδι, απειλώντας στο 29ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Ντεντάκη ο  Κλείμαν πρόλαβε τον Φατιόν ενώ στο 42’ ο Μπρούνο Άλβες βρήκε με βαθιά μεταβίβαση τον Ντάουντα αλλά το τελείωμα του τελευταίου ήταν πολύ άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Βόλο να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 59ο λεπτό να ανοίγει το σκορ .Ο Ρεγκατέν έκανε το γύρισμα από τα πλάγια ο Μπαρτόλο με υπέροχη προσποίηση άφησε τη μπάλα στο Φερνάντες ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1. Με την πλάτη στο τοίχο πλέον οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να παίξουν πιο επιθετικά ψάχνοντας την ισοφάριση την οποία βρήκαν στο 66ο λεπτό αλλά το γκολ του Ντάουντα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 71ο λεπτό πάντως και πάλι η ομάδα του Βόλου ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο 0-2 όμως το φάουλ του Φερνάντες βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Όσο περνούσε ο χρόνος η Ελαφρά Ταξιαρχία πίεζε ακόμα περισσότερο και στο 81ο λεπτό κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με το Ντάουντα ο οποίος σκόραρε μετά από σέντρα του Βιτλή. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο γήπεδο και 90ο λεπτό ο Εμπακογκού έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια  αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε κρατώντας το 1-1 μέχρι το φινάλε το οποίο κρατάει τον Απόλλωνα ζωντανό στη μάχη της παραμονής.

Απόλλων Σμύρνης (Πάρης Κωνσταντακόπουλος): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες (73’ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Κάστρο (73’ Τσίμπσα), Μαρτίνες (86’ Κραγιόπουλος), Φατιόν, Σλίβκα (60’ Εμπακογκού), Ντάουντα

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα (77’ Κορέα), Σιέλης, Άλχο, Γκιουλέν, Μεταξάς (60’ Ριένστρα), Φερνάντες (88’ Τριανταφύλλου), Ρεγκατέν, Ροσέρο, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Μαυρουδής, Τριανταφύλλου
Τέταρτος: Παπαδόπουλος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ