Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρης-ΠΑΟΚ 1-0: Βάφτηκε στα κίτρινα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε «κιτρινόμαυρο» νικητή με τον Άρη να καταφέρνει να συνεχίζει με νίκες και να παίρνει σημαντικούς βαθμούς για την κούρσα που κάνει ώστε να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με ήττες, μετά τον Παναθηναϊκό τώρα και ο Άρης.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν και κέρδισαν τον συμπολίτη τους ΠΑΟΚ με 1-0 και παραμένουν στην τρίτη θέση. Σκόρερ του μοναδικού γκολ ο Ντουκουρέ στο 17′.

Πιο συγκεντρωμένος ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο δημιουργώντας ευκαιρίες και προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Πρώτη τελική ανήκει στον Άρη με τον Πάλμα, επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη. Οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν και αυτοί με μακρινό σουτ εκτός περιοχής λίγο καλύτερο του Πάλμα με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Από εκεί και πέρα άρχισε ο μονόλογος των «κιτρινόμαυρων» πριν το γκολ ο Ντουκουρέ απείλησε αφού βρέθηκε απέναντι από τον διεθνή τερματοφύλακα αλλά την έδιωξε σε κόρνερ εκεί οπού προήλθε και το γκολ στο 17′ από τον ίδιο παίκτη, ο οποίος πήρε κεφαλιά ανενόχλητος διαμορφώνοντας το 1-0.

Σταδιακά μετά το γκολ προσπάθησε ο ΠΑΟΚ με Μιτρίτσα κυρίως να απαντήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Μοναδική καλή ευκαιρία μετά το γκολ είναι στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια αλλά η μπάλα κατέληξε δοκάρι και άουτ.

Ανέβασε ρυθμούς ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να μην αποδίδει αποφάσισε να βγάλει τον Σβάμπ και να βάλει του Αουγκούστο κάνοντας έτσι πιο επιθετικό το σχήμα του.

Στο 51′ ο ΠΑΟΚ απειλεί μετά την σέντρα του Κούρτιτς ο Βαρέλα βρίσκει την κεφαλιά αλλά ο Μπράμπετς απομάκρυνε.

Στο 58′ πάλι ο Ματίγια με φάουλ απείλησε αλλά αυτή την φόρα απέκρουσε ο Πασχαλάκης διώχνοντας σε κόρνερ. στο 64′ πήγε να βρεί δεύτερο γκολ ο Άρης με τον Γκάμα να βγαίνει απέναντι από τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε πάλι απάντηση.

Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους γίναν πιο δύσκολα όταν ο Μιχάι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους έτσι με δέκα παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μοναδική καλή ευκαιρία πριν σφυρίξει ο Πορτογάλος ρέφερι την λήξη του αγώνα, ήταν το μακρινό σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος επέστρεψε μετά από 247 ματς, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Άρης ανέβηκε στους 53 βαθμούς παραμένοντας στην τρίτη θέση ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 59 με ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (85’ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε (59’ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (77’ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (59’ Ντιαγέ), Καμαρά (77’ Μπεναλουάν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (73’ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46’ Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ), Μίτριτα (73’ Ίνγκασον), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (79’ Ολιβέιρα)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ