Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δυνατά για την παραμονή ο Πανσερραϊκός, 2-0 την Καβάλα!

Σε ένα ματς που θύμισε κάθε άλλο παρά δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, ο Πανσερραϊκός ερχόμενος από βαριά ήττα στην Ηγουμενίτσα, με περίσσια ψυχή, πάθος και χωρίς προπονητή στον πάγκο, καθότι ο Άγγελος Διγκόζης αποχαιρέτησε μεσούσης της εβδομάδος με τον Γιάννη Γκιόκα να κάθεται στη θέση του στον πάγκο, ήταν αυτός που κατέκτησε τη σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Καβάλας στον πρώτο, από τα άλλα δύο που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν, «τελικό» για την μάχη της παραμονής του στην κατηγορία. Η Καβάλα από την αντίπερα όχθη, με έναν… γνώριμο στους Σερραίους να κάθεται στον πάγκο της τον Παναγιώτη Διλμπέρη, κυνήγησε κι αυτή το αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στις δύο εστίες, όμως ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη που του δίνει πολλές ελπίδες για τη σωτηρία του.

 

Οι δύο αντίπαλοι, πρόσφεραν όμορφο ποδόσφαιρο με τη μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω και με ουκ ολίγες φορές να ανησυχούν του δύο τερματοφύλακες. Στο 15’ η Καβάλα δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Σαμπανίδη το πλασέ του όμως απομάκρυνε ο Κατσίκας, με τον Πανσερραϊκό να «απαντάει» στο 35’ με τον Στίνα ο οποίος μόνος με τον Κυρίτση δεν κατάφερε να τον νικήσει. Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, οι Σερραίοι πέτυχαν γκολ το οποίο έπεξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία τους για τη συνέχεια του αγώνα. Μετά από σέντρα του Μέσι, ο Κανίς με προβολή άνοιξε το σκορ… 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, η Καβάλα έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Σταμένκοβιτς με σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσίκα. Στο 51’ ο Κανίς έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως το πλασέ του απομάκρυνε ο Κυρίτσης, για να έρθει η «απάντηση» από τους φιλοξενούμενους στο 54’ με τον Σαμπανίδη να πιάνει την κεφαλιά και να αναγκάζει τον Κατσίκα σε ωραία επέμβαση. Στο 57’ ο Καϊούμπι με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 84’ ο Ντίαζ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απόκρουσε ο Κυρίτσης. Στο 89’ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, οι Σερραίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Στίνα βρήκε τον Ντίαζ και αυτός με εξαιρετικό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κυρίτση γράφοντας το τελικό 2-0 μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους που παρότι τη συνεχή βροχή έδωσαν βροντερό παρών «σπρώχνοντας» τα «λιοντάρια» στη νίκη.

 

Σκόρερς: 48′ Κανίς, 89′ Ντίαζ.

Πανσερραϊκός (Γκιόκας): Κατσίκας, Ζέρης, Γιανναράκης, Δημητρίου (66′ Κεφαλάς), Βάντερσον, Μαρκιόνι (78′ Καραμπέρης), Κρητικός, Ανάκογλου (61′ Έππας), Κανίς (66′ Ντίαζ), Στίνα, Μέσσι (78′ Πίντο).

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Σπάσιτς (40′ λ.τ Σταμένκοβιτς), Θωμαΐδης, Πανουργιάς (54′ Αμούρ), Μαρινάκης, Σαμπανίδης (69′ Οκάν), Καϊούμπι, Έμπερτ.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας). Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

Κίτρινες: Μέσσι, Ντίαζ – Οκάν, Καϊούμπι, Καζαντζίδης. Κόκκινες:

 

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ