Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ντεμίτρι Ρίβερς: «Ξεχωριστός ο αγώνας με τον Άρη, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην νίκη»

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στον χθεσινό αγώνα τον μαχητικό Απόλλωνα Πατρών για 22η αγωνιστική της Stoiximan Basket League με 81-76 στο Παλατάκι της Πυλαίας. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, ο Ντεμίτρι Ρίβερς, μίλησε αποκλειστικά στον athlitikosmos.gr σχετικά με την σημαντικότητα της νίκης ενόψει και του αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (20.04, ΕΡΤ3, 20:15).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Πόσο σημαντική είναι η σημερινή νίκη ενόψει της συνέχειας που έχετε το ντέρμπι με τον Άρη σε τέσσερις μέρες;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντική η νίκη αν αναλογιστούμε ότι προερχόμαστε από συνεχόμενες ήττες, οπότε χρειαζόμασταν και για την ψυχολογία μας ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό με τον Άρη. Εμείς παίρνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, άρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε ξεχωριστά για τον αγώνα με τον Άρη, πέρα από την ψυχολογική ώθηση που μας έδωσε η σημερινή νίκη επί του Απόλλωνα».

Στον προηγούμενο αγώνα με τον Άρη o ΠΑΟΚ πέτυχε μια ευρεία νίκη όπως αποδείχθηκε. Πιστεύεις ότι θα μπορέσετε να είστε τόσο συγκεντρωμένοι και στον αγώνα της Τετάρτης παρόλο που παίζετε εκτός έδρας;

«Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γνωρίζοντας ότι μας περιμένει μια τρελή ατμόσφαιρα. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να αφήσουμε πίσω τις αντιδράσεις του κόσμου έξω από το γήπεδο, για να μπορέσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι  στον αγώνα και να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι η νίκη στον αγώνα της Τετάρτης».

Πιστεύεις ότι ο αγώνας με τον Άρη θα είναι σαν τους άλλους αγώνες ή έχει περισσότερους κινδύνους επειδή υπάρχει μια συνεχής αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων;

«Θεωρώ ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων το κάνει ξεχωριστό το ματς σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον αγώνα που παίξαμε, αλλά είναι ένας αγώνας και εμείς θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με την ίδια ενέργεια, ενθουσιασμό και πάθος όπως κάθε αγώνα που δίνουμε φέτος».

Φτάνοντας στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, είσαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πλασαριστεί σε μία καλή θέση στην οχτάδα, έτσι ώστε να έχει έναν πιο σχετικά εύκολο αντίπαλο στα επερχόμενα playoffs;

«Ναι είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να μπούμε στην οχτάδα, αλλά όπως είπα και προηγουμένως το σημαντικό είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι όλα τα παιχνίδια που απομένουν και θεωρώ ότι θα το πετύχουμε».

Και μια τελευταία ερώτηση. Όντας ένας παίχτης καινούργιος, πως σου φαίνεται το κλίμα στην Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στον σύλλογο σου τον ΠΑΟΚ και αν υπάρχουν σκέψεις για την επόμενη σεζόν σου στην ομάδα;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και με την ομάδα και αγαπάω την πόλη, ειδικότερα η πόλη μου θυμίζει το σπίτι μου εξαιτίας του κλίματος που έχει η Θεσσαλονίκη λόγω της ζέστης που έχει αρχίζει και βγαίνει αυτήν την εποχή. Δεν θέλω να μιλήσω για την επόμενη σεζόν ακόμα, αλλά υπενθυμίζω αυτό που είπα και προηγουμένως, πως βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το κλίμα στην ομάδα και αισιόδοξος για τη συνέχεια».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ