Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εθνική Τουρκίας: Ο Εργκίν Αταμάν νέος τεχνικός για το Εurobasket 2022

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής Τουρκίας και θα οδηγήσει την γειτονική χώρα στο Eurobasket 2022 και στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023 στην Ασία.

Ο εκλεκτός του προέδρου της Τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ Χίντο Τούρκογλου ,Εργκίν Αταμάν, αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Eurobasket 2022 με κάθε επισημότητα αλλά και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αρχής γενομένης από το ματς με τη Λευκορωσία στις 30 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως είναι η δεύτερη θητεία του έμπειρου προπονητή στην Εθνική Τουρκίας μετα το διάστημα μεταξύ 2014 έως 2016 .Επί ημερών του, η Τουρκία κατέκτησε την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και τη 14η θέση στο EuroBasket 2015.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αταμάν τόνισε ότι ήταν εύκολη απόφαση για αυτόν, ειδικά από την στιγμή που η Αναντολού Εφές του έδωσε την άδεια: ” Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον πάγκο της εθνικής. Όταν ο Χίντο Τούρκογλου με προσέγγισε και μου είπε ότι είμαι η πρώτη επιλογή του και ζήτησε να του θέσω τους όρους μου, είπα μόνο αυτό: “Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για εμένα”. Ζήτησα μόνο να πάρει την άδεια της Αναντολού Εφές, επειδή είμαι προπονητής της”.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ