Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Σκόρπισε τους “Κόκκινους Διαβόλους” και πάτησε… κορυφή!

Είτε λαμβάνει χώρα στο “Άνφιλντ”, είτε στο “Θέατρο των Ονείρων”, το ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη συνάντηση “γιγάντων”, κι ένα υπερθέαμα για τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο…

Η Λίβερπουλ βίωσε μια θριαμβευτική βραδιά επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Άνφιλντ“, παίρνοντας δικαίως τους τρεις βαθμούς που τη φέρνουν έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, μόλις λίγες στροφές πριν την γραμμή του τερματισμού, στην “τρελή” κούρσα του φετινού τίτλου. Τα γκολ των Ντίαζ, Σαλάχ, και Μανέ, έκριναν την έκβαση της σημαντικής αναμέτρησης.

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη στο μεγάλο ματς, κυκλοφορώντας όμορφα την μπάλα, και η πίεση που άσκησε στους φιλοξενούμενους με στόχο ένα σύντομο γκολ, απέδωσε καρπούς άμεσα. Στο 5’, ο Ντίαζ έβαλε τους «κόκκινους» σε θέση οδηγού. Η Λίβερπουλ «έκοψε» την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ελάχιστες μπαλιές, ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στον Κολομβιανό, κι εκείνος δεν αστόχησε για το 1-0. Στο 7’, οι κερκίδες του «Άνφιλντ» ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αποτίοντας φόρο τιμής στον Κριστιάνο Ρονάλντο, λόγω του τραγικού συμβάντος που γνωστοποίησε χθες ο Πορτογάλος σουπερ σταρ, σε μία κίνηση υψηλού ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Στη συνέχεια, το καλό πρέσινγκ της Λίβερπουλ σε συνδυασμό με κάποιες απρόσεκτες μπαλιές από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ, παρουσίασαν τους φιλοξενούμενους αδύναμους να βγάλουν την μπάλα ουσιαστικά από την άμυνα τους. Κι επειδή το όνομα του Σαλάχ δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο ραντεβού με την ιστορία, στο 22’ ο πολυμήχανος Αιγύπτιος έγραψε ονειρικά το 2-0 για την ομάδα του, δεχόμενος μια καταπληκτική ασσίστ από τον Μανέ. Η Γιουνάιτεντ σαν «ζαλισμένη», έδειχνε να δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, ώστε να αναπτυχθεί, και να αποσυμπιέσει έστω και στο ελάχιστο, την υψηλή πίεση των γηπεδούχων. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0, και τη Λίβερπουλ να έχει θέσει απόλυτες βάσεις νίκης, για το τέλος της τεράστιας βραδιάς.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε λίγο ράθυμα την επανάληψη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κλοππ, ο οποίος φώναζε συνεχώς στους παίκτες του. Στο 55‘, ήρθε το πρώτο σουτ εντός εστίας για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αναμέτρηση, όμως η προσπάθεια του Σάντσο δεν αποτέλεσε απειλή για τον Άλισσον. Στο 64‘, μια ωραία κίνηση του Ράσφορντ, κι έπειτα του κινητικού Σάντσο, στάθηκαν ως υπενθύμιση για την άμυνα της Λίβερπουλ και την εστία του Άλισσον. Στο 68‘, ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε την εμφανώς ανεβασμένη ταχύτητα του παιχνιδιού της Λίβερπουλ, κι έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Στο 85‘, ο συνήθης ύποπτος Μοχάμεντ Σαλάχ δίνει θριαμβευτική χροιά στη βραδιά της Λίβερπουλ, και μετά από μια φανταστική κάθετη μπαλιά του Ζότα, ανεβάζει τον πίνακα του σκορ στο 4-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, το παιχνίδι κινδύνευσε να χαλάσει εξαιτίας του εκνευρισμού ορισμένων παικτών της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι είδαν αμέσως την κίτρινη κάρτα να βγαίνει από το τσεπάκι του Άτκινσον. Η Λίβερπουλ παρά την αλλαγή στην εικόνα της συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε στιγμή τον έλεγχο του παιχνιδιού να γλιστρήσει από τα χέρια της. Το 4-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στο “Άνφιλντ“, δίνοντας στη Λίβερπουλ τρεις πολύτιμους βαθμούς που την ανεβάζουν έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Milner 86′), Henderson, Thiago (Keita 80′), Diaz (Jota 70′), Salah, Mane

Manchester United (Ralf Rangnick): De Gea, Lindelof, Jones (Sancho 46′), Maguire, Pogba (Lingard 10′), Rashford, B. Fernandes, Dalot, Wan-Bissaka, Matic, Elanga (Mejbri 84′)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ