Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιο κοντά από ποτέ ο υποβιβασμός για την Έβερτον

Λίβερπουλ-Έβερτον 2-0

   “Κόκκινο” βάφτηκε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τους γηπεδούχους να κατακτούν την 12η διαδοχική νίκη τους στην Premier League, αφήνοντας την Έβερτον στην ζώνη του υποβιβασμού. Δυσκολεύουν πλέον τα πράγματα για την ομάδα του Φράνκ Λάμπαρντ με μόνο 6 αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος τη κούρσας. 

1ο ημίχρονο ” Η Έβερτον έπαθε Ατλέτικο” 

Η παράταξη των φιλοξενούμενων στο “Άνφιλντ”, σε όλο το πρώτο μισό, θύμιζε κάτι από Ατλέτικο του Ντ. Σιμεόνε, με την Λίβερπουλ να έχει την μερίδα του λέοντος στο κομμάτι της κατοχής  (86%) και την Έβερτον να προσπαθεί να αμυνθεί επιβάλλοντας έναν αργό ρυθμό που δυσκόλεψε πολύ τους “Κόκκινους”. Χωρίς σουτ στον στόχο κύλησαν τα πρώτα 45′ λεπτά και για τις δύο πλευρές με μόνη αξιόλογη προσπάθεια αυτή του Μανέ, για την Λίβερπουλ, στο 21′ με ένα σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

2ο ημίχρονο ” Ο Ορίγκι μετατράπηκε σε Ιπτάμενο Βέλγο”

Με τον ίδιο ακριβώς παθητικό τρόπο, προσπάθησαν οι παίκτες του Λάμπαρντ στα πρώτα λεπτά της επανέναρξης, να πάρουν τον πολυπόθητο πόντο, με τον Άντι Ρόμπερτσον να έχει αντίθετη άποψη. Ο αριστερός οπισθοφύλακας κατάφερε να τρυπώσει στην περιοχή των “Μπλέ” στο 62ο λεπτό και μετά από μία συνεργασία του Ορίγκι με τον Σαλάχ να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, στέλνοντας την με το κεφάλι στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ των γηπεδούχων έφερε νέο αέρα στον αγώνα και ανάγκασε την Έβερτον να βγει μπροστά σε αναζήτηση ενός γκολ, κυρίως με τον Ρισάρλισον και σε άλλες περιπτώσεις με τον Γκόρντον ο οποίο υπήρξε ομολογουμένως ο πιο δραστήριος της παίκτης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν το ματς, με σπουδαιότερη αυτή του 79ου λεπτού, όπου ο Ντ. Άλι γύρισε επικίνδυνα μια μπαλιά στην μικρή περιοχή του Άλισον, με την οποία όμως ο Ιβόμπι δεν κατάφερε ποτέ να κάνει επαφή. Το τρίποντο, για την Λίβερπουλ, κλείδωσε στο 85′ ο Ντίβοκ Ορίγκι νικώντας με κεφαλιά τον Πίκφορντ (2-0), μετά από αναπήδηση της μπάλας στο γυριστό σουτ του Ντίαζ, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που έχει να σκοράρει απέναντι στην Έβερτον και φτάνοντας τα 6 γκολ στις τελευταίες 10, μεταξύ τους, αναμετρήσεις.

 

Συνθέσεις 

Λίβερπουλ: (Γ. Κλόπ) Άλισον, Βαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Κεϊτά (Ορίγκι), Τιάγκο, Φαμπίνιο, Μανέ (Ντίαζ), Σαλάχ, Ζότα (Χέντερσον)

Έβερτον: (Φ. Λάμπαρντ) Πίκφορντ, Χόλγκέιτ, Κίν, Μικολένκο, Κόλμαν, Άλαν (Άλι), Ντουκουρέ, Ιβόμπι, Γκόρντον, Γκρέι (Ροντόν), Ρισάρλισον

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ