Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

GP Emilia Romagna – Αγώνας: Κυρίαρχος ο Verstappen, δράμα για την Ferrari

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στην πίστα της Imola, πραγματοποιώντας περίπατο. Δεύτερος ο Perez, πρώτο 1-2 για την Red Bull. Από το πουθενά τρίτος ο Norris. Κακός αγώνας για την Ferrari.

Στην εκκίνηση, όλοι οι πιλότοι χρησιμοποίησαν την ενδιάμεση γόμα, καθώς η βροχή τις προηγούμενες ώρες έκανε την πίστα αρκετά επικίνδυνη. Verstappen και Perez έφυγαν εξαιρετικά, σε αντίθεση με τον Leclerc, ο οποίος έχασε δυο θέσεις, πέφτοντας τέταρτος.

Στην πρώτη στροφή, ο Sainz, ο οποίος έκανε κακή εκκίνηση, δέχτηκε χτύπημα από τον Ricciardo, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην αμμοπαγίδα, και να εγκαταλείψει τον αγώνα. Δεύτερη σερί εγκατάλειψη για τον Ισπανό πιλότο της Ferrari. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα.

Στον 8ο γύρο, ο Leclerc βρέθηκε στην τρίτη θέση, προσπερνώντας τον Norris. Ο πιλότος της McLaren καθυστέρησε αρκετά τον Leclerc, στην προσπάθεια του να πιάσει τις δυο Red Bull.

Μέχρι τον 25ο γύρο, όλοι οι οδηγοί ξεφορτώθηκαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, για την μέση γόμα, καθώς στην πίστα υπήρχε πλέον ελάχιστο νερό στην αγωνιστική γραμμή. Ο Leclerc είχε μια ευκαιρία να φτάσει το Perez, χωρίς να καταφέρει κάτι.

Στον 52ο γύρο, οι τρεις πρώτη ολοκλήρωσαν το δεύτερο pit stop, βάζοντας την μαλακή γόμα, με τον Leclerc να έχει ακόμη μια ευκαιρία, ώστε να πάρει την δεύτερη θέση.

Στον 54ο γύρο, ο Μονεγάσκος ενώ πίεζε τον Perez, έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να βρεθεί τις μπαριέρες, χωρίς να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο μονοθέσιο του, παρά μόνο στην εμπρός πτέρυγα, την οποία μπήκε στα pits και την άλλαξε. Είχε πέσει ήδη στην ένατη θέση.

Ο Leclerc τελικά περιόρισε την ζημιά όσο μπορούσε, τερματίζοντας στην έκτη θέση, σε αντίθεση με τον Verstappen, όπου κατέκτησε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στο πρωτάθλημα των οδηγών. Φοβερή εμφάνιση και από τους Russell και Bottas, με τον Βρετανό να τερματίζει στην τέταρτη θέση, ενώ ο Φινλανδός πιλότος της Alfa Romeo, κατέληξε στην πέμπτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ