Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λύτρωση στο φινάλε για τους “μπλε”

Με τον Πούλισιτς να σκοράρει στο φινάλε, η Τσέλσι πήρε ένα σημαντικό “τρίποντο” απέναντι στην Γούεστ Χαμ (1-0) – Παραλίγο μοιραίος ο Ζορζίνιο που αστόχησε σε πέναλτι στο 87′.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Τσέλσι φτάνει τους 65 βαθμούς και μένει στην 3η θέση, έχοντας ένα ματς λιγότερο από την 4η Άρσεναλ, που βρίσκεται στους 60 βαθμούς. Από την άλλη η Γουέστ Χαμ, έμεινε στην 7η θέση με 52 βαθμούς και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία ηττήθηκε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Τσέλσι ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να πιέσει την Γούεστ Χαμ, ώστε να βρει νωρίς το γκολ που θα την έφερνε σε πλεονεκτική θέση. Το πρώτο σουτ στο ματς έγινε από τον Καντέ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ στο 8′. Η Γουέστ Χαμ θέλησε να απειλήσει με τον Μπενραχμά στο 18′, όμως το σουτ ήταν αδύναμο και ο Μεντί μπλόκαρε εύκολα.

Μια ακόμη σημαντική ευκαιρία ήρθε για την Τσέλσι στο 26′. Ο Μάουντ ζύγισε τις επιλογές του και αποφάσισε να σουτάρει από την άκρη της περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ και πάλι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσα από βαθιά γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή να βρουν τρόπο να χτυπήσουν την άμυνα της Γούεστ Χαμ, χωρίς να το καταφέρουν. Το σουτ του Λόφτους Τσίκ, μετά από την πολιορκία της Τσέλσι, κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι στο 38′.

Έτσι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Γουέστ Χαμ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Τσέλσι και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 για το πρώτο μέρος.

Ο ρυθμός με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήταν πολύ καλύτερος και αυτό οφειλόταν στο γεγονός πως οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους. Οι προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, συνέχισαν να μπλοκάρονται από τους αντίπαλους αμυντικούς. Ένα σουτ του Τσαλόμπα στο 58′, απομακρύνθηκε με γροθιές από τον Φαμπιάνσκι.

Η μεγαλύτερη στιγμή του ματς όμως ήρθε στο 69′ και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Γιαρμολένκο πάτησε στην περιοχή της Τσέλσι και έχασε μια σπουδαία διπλή ευκαιρία, βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Μεντί. Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι απάντησαν. Ο Βέρνερ πήρε το “ριμπάουντ” εντός περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα. Ο Γερμανός επιθετικός “χτύπησε” για ακόμη μια φορά στο 74′ με μια εναέρια προβολή, που δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Φαμπιάνσκι.

Το άτσαλο μαρκάρισμα του Ντόουσον στον Λουκάκου και μάλιστα εντός περιοχής έφερε τους φιλοξενούμενους σε μειονεκτική θέση. Ο αμυντικός της Γούεστ Χαμ δέχτηκε κόκκινη κάρτα και η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι. Το πέναλτι δεν έγινε γκολ, αφού ο Ζορζίνιο νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι στο 87′. Όμως η ομάδα του Τούχελ με μια εξαιρετική προσπάθεια του Αλόνσο και με λυτρωτή τον Πούλισιτς (που σκόραρε στο 90′) πήρε το ματς, με τελικό αποτέλεσμα το 1-0 στο φινάλε!

Ενδεκάδες

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικούετα, Σίλβα, Τσαλόμπαχ, Λόφτους Τσικ (76′ Ζίγιες), Καντέ, Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Χάβερτς (76′ Λουκάκου), Βέρνερ (76′ Πούλισιτς)

Γουέστ Χαμ (Νταβίντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Κουφάλ, Σούτσεκ, Νόμπλ (62′ Ράις), Μαζουακού, Φορνάλς, Γιαρμολένκο, Μπενραχμά (78′ Λαντσίνι)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ