Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0: “Κόκκινες” τορπίλες… ανατίναξαν το “κίτρινο υποβρύχιο”!

Η Λίβερπουλ τα βρήκε δύσκολα απέναντι στο δημιούργημα -και φετινή έκπληξη της διοργάνωσης- του Ουνάι Έμερι, όμως μόλις δυο λεπτά της χρειάστηκαν για να αποκτήσει το πολυπόθητο προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. 

Η Λίβερπουλ επικράτησε με το καθαρό 2-0 της Βιγιαρεάλ στο “Άνφιλντ“, και πήρε ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας. Ένα αυτογκόλ του Εστουπινιάν, και το τέρμα του Σαντιό Μανέ, έκριναν την έκβαση της μεγάλης αναμέτρησης, και ίσως μπορούμε να πούμε, πως στέλνουν τη Λίβερπουλ με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό του Uefa Champions League.

Η Λίβερπουλ μπήκε στον αγώνα με μοναδικό σκοπό να επιβάλλει στη Βιγιαρεάλ τον ρυθμό της. Ο φόβος του “Άνφιλντ” ωστόσο, δεν έδειξε να μετράει ιδιαίτερα για τους Ισπανούς, που έδειξαν τη θέληση να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε όριζε και το σύνθημα του προπονητή τους. “Εμείς έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο“, είπε ο Έμερι, και ποιος να αμφισβητήσει έναν “μετρ” των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στην πρώτη του παρουσία στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης; Η Λίβερπουλ πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, και η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 12’. Ο Μανέ έγινε αποδέκτης μιας ωραίας μπαλιάς του Σαλάχ, όμως η κεφαλιά τους εκτός ισορροπίας, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 27’, μια ακόμα συνεργασία των Μανέ και Σαλάχ αποτέλεσε αφύπνιση για τους αμυντικούς της Βιγιαρεάλ, ωστόσο το σουτ του Αιγύπτιου, οδήγησε την μπάλα πιο ψηλά από τα δοκάρια του Ρούλι. Η ταχύτητα που επιχείρησε να δώσει στο πρέσινγκ της η Λίβερπουλ, βρήκε απέναντι την εξαιρετικά οργανωμένη ανασταλτική τακτική των παικτών της Βιγιαρεάλ, που εκτέλεσαν άψογα το πλάνο του Έμερι, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο 33‘, μια καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ από ένα όμορφο γύρισμα του Μανέ, που βρήκε πάνω στον Αλμπιόλ και κατέληξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, μια φανταστική σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ πάνω στον Σαλάχ πέρασε ανεκμετάλλευτη, καθώς η μπάλα πέρασε ψηλά από την προσπάθεια του δεύτερου. Στο 42‘, ένα τρομερό σουτ του Τιάγκο “τίναξε” το δοκάρι του Ρούλι, στην καλύτερη ίσως φάση για τη Λίβερπουλ στη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Λίβερπουλ βρέθηκε γρήγορα σε θέση επίθεσης. Στο 53’, μια σέντρα-σουτ με κατεύθυνση προς την εστία από τον Χέντερσον, βρήκε πάνω στον Εστουπινιάν, και  ξεγέλασε τον Ρούλι, για το 1-0 των γηπεδούχων. Μόλις δύο λεπτά κι έντεκα δευτερόλεπτα ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε η Λίβερπουλ για να κλειδώσει την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού, όταν στο 55’ ο Μανέ έγραψε το 2-0 , με ένα τέρμα που αποτελεί το 135ο γκολ της Λίβερπουλ για τη σεζόν. Οι “κόκκινοι” συνέχισαν να πιέζουν την σχεδόν ζαλισμένη Βιγιαρεάλ, και στο 68‘ έφτασαν δύο φορές κοντά στο 3-0, από τις προσπάθειες των Φαν Ντάικ και Ντίαζ. Στο 79‘, μεγάλη ευκαιρία ξανά για τη Λίβερπουλ από τον Ντίαζ, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του κίπερ της Βιγιαρεάλ. Οι γηπεδούχοι έκαναν επίδειξη της κλάσης τους, απέναντι σε μια Βιγιαρεάλ που κράτησε όσο μπορούσε, δεν έψαξε με αξιώσεις το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς, και στη συνέχεια περιορίστηκε στο να προσπαθεί να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της. H Λίβερπουλ δεν σταμάτησε στιγμή να πιέζει, παρά τη διαφορά των δύο τερμάτων, και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να δημιουργήσουν και την παραμικρή υποψία απειλής για τον Άλισσον. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Μαρτσίνιακ, και η Λίβερπουλ οδηγείται με ένα σαφές προβάδισμα στη ρεβάνς της Ισπανίας.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold (Gomez 81′), Konate, Van Djik, Robertson, Fabinho, Henderson (Keita 72′), Thiago, Diaz (Origi 81′), Salah, Mane (Jota 73′)

Villarreal (Unai Emery): Rulli, Albiol, Torres, Parejo (Aurier 72′), Capque, Fouth, Chukwueze (Dia 72′), Estupinan (Trigueros 72′), Danjuma (Alcacer 86′), Lo Celso, Coquelin (Pedraza 57′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ