Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην ισοπαλία έμεινε το ντέρμπι Δικεφάλων

Ισόπαλο αναδείχθηκε το ντέρμπι δικεφάλων ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο. Σκόρερ του αγώνα οι Άμραμπατ και Τσόλακ, ντεμπούτο στην ΑΕΚ για τον Φράνσον, ενώ η Ένωση μετά και την σημερινή απώλεια βαθμών έμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ είχε τα 9/11 διαφορετικά σε σχέση με τον ημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό με την τετράδα των Σάστρε,Μιχάι,Βαρέλα και Τέιλορ να αγωνίζονται για πρώτη φορά μαζί. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ ξεκίνησε με το κλασσικό της 4-3-3 με τον Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης ελλείψει και του Αραούχο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 7ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι. Δέκα λεπτά η ΑΕΚ καταφέρνει να προηγηθεί, με τον Άμραμπατ να νικάει τον Πασχαλάκη έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Χατζισαφί και Κρικόβιακ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει απάντηση και να ισοφαρίσει όταν στο 27′ ο Τσούμπερ έκανε λάθος πάσα στο κέντρο του γηπέδου, με τον Μουργκ να κλέβει, να δίνει στον Τσόλακ και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ να βρίσκει τελικά δίχτυα στην αναμέτρηση.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να “χτυπήσει” από την πλευρά των Χατζισαφί και Τσούμπερ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σιμάνσκι και τον Μιχάι να κόβει ενώ και ο Άμραμπατ κατάφερε να αστοχήσει από την μικρή περιοχή έπειτα από κεφαλιά του Μάνταλου και απόκρουση του Πασχαλάκη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ενώ οι δύο ομάδες δεν έβγαλαν την ένταση του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, κατάφερε να απειλήσει αρχικά με Σάστρε ενώ στην ίδια φάση δεν κατάφερε και ο Ζίβκοβιτς να νικήσει τον Στάνκοβιτς. Η πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 83′, όταν ο Ολιβέιρα με κοντικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μη καταφέρνοντας να “παραβιάσει” την εστία της ΑΕΚ.

Το τελικό 1-1 παρουσιάζεται δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμα μία αναμέτρηση η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού της Ένωσης ,Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος θα είναι ο προπονητής με τον οποίο η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της γήπεδο.

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68’ Λύρατζης), Βαρέλα (46’ Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σβαμπ, Σοάρες (74’ Κούρτιτς), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (82’ Άκπομ), Τσόλακ (82΄ Ολιβέιρα)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86’ Φράνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ (92’ Ανσαριφάρντ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ