Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγκαλιά με το σκουντέτο η Μίλαν (Video)

Μίλαν-Φιορεντίνα 1-0

   Νικήτρια, σε μία από τις σημαντικές αναμετρήσεις στην τελική ευθεία για τον τίτλο, χρίστηκε η ομάδα του Stefano Pioli. Μίλαν και Φιορεντίνα βρέθηκαν αντιμέτωπες σε έναν μοιρασμένο, σε ευκαιρίες, αγώνα με τους “ροσονέρι” να κλέβουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το τρίποντο με γκολ της τελευταίας στιγμής. Η επικράτηση αυτή έφερε τους γηπεδούχους μια ανάσα από το τρόπαιο καθώς πήραν προβάδισμα 5 πόντων από την δεύτερη Ίντερ.

Κατοχή χωρίς ουσία και λίγες πραγματικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Πολλά τα τρεξίματα και από τις δύο πλευρές χωρίς όμως κάποια από τις δύο να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Μολονότι οι παίκτες της Μίλαν προσπάθησαν να βρούν το γκολ μέσα από τον Giroud, ο Γάλλος απογοήτευσε τον προπονητή του αστοχώντας σε τετ-α-τετ με τον Terracciano. Για την Φιορεντίνα μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτό ήταν το σουτ του Ricardo Saponara στο 21′ το οποίο σταμάτησε στον Maignan απομακρύνοντας την μπάλα πλάγια εκεί οπού κανένας επιτιθέμενος δεν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπάλα.

Αναιμικό παιχνίδι και για της δύο πλευρές με ανατροπή συναισθημάτων στο τελευταίο 15λεπτό.

Μέχρι το 75′ ο ρυθμός του αγώνα ήταν υποτονικός και η λευκή ισοπαλία για τις δύο ομάδες έμοιαζε μονόδρομος. Η μονοτονία αυτή μετατράπηκε σε κόκκινο συναγερμό για την εστία των Μιλανέζων. Ο biraghi, με γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, στο 76ο λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στον Cabral να ανοίξει το σκορ με εξ επαφής κεφαλιά, ωστόσο “κατέβασε ρολά” ο Maignan και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Η τιμωρία των ‘”βιόλα” για την χαμένη ευκαιρία ήρθε προς την λήξη του αγώνα. Λυτρωτής της ομάδας του Pioli ο Rafael Leao. Ο Πορτογάλος έγινε δέκτης της μπάλας μετά από λάθος μεταβίβαση του Terracciano, με μία κίνηση που τον χαρακτηρίζει έφερε την μπάλα στο καλό του πόδι και νίκησε τον γκολκίπερ της Φιορεντίνα για το τελικό 1-0 (82′).

Στις τελευταίες αγωνιστικές η Μίλαν θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια της Βερόνα (08/05), Αταλάντα (15/05) και Σασουόλο (TBD), πρόγραμμα κατά πολύ πιο δύσκολο από εκείνο της διεκδικήτριας Ίντερ που αντιμετωπίζει τις Ουντινέζε (01/05), Έμπολι (07/05), Κάλιαρι (15/05) και Σαμπντόρια (TBD).

Συνθέσεις

Μίλαν: (Pioli) Maignan, Hernandez, Kalulu, Calabria, Tomori, Kessie (Benacer), Tonali, Diaz (Krunic), Messias (Rebic), Leao, Giroud (Imbrahimovic)

Φιορεντίνα: (Italiano) Teracciano, Igor, Milenkovic, Biraghi, Venuti (Quarta), Amrabat, Duncan (Torreira), Maleh (Bonaventura), Saponara (Sottil) , Gonzales (Ikone), Cabral

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ