Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος του Ιωνικού – Με την πλάτη στον τοίχο ο Απόλλωνας

Με τον Γιάννη Κιάκο να σκοράρει δύο φορές, ο Ιωνικός επικράτησε του Απόλλων Σμύρνης (5-1) και μετά το “διπλό” της Λαμίας στην Τρίπολη, η “Ελαφρά Ταξιαρχία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο…

Σε ένα ματς που ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η μόνη ομάδα που είχε το βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Ιωνικός είχε αντίθετη άποψη.

Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τον Κιάκο, και τρία στο δεύτερο μέρος από Άοσμαν, Καμπράλ και ένα αυτογκόλ ο Ιωνικός έβαλε πολύ δύσκολα στον Απόλλων Σμύρνης και στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της 13ης θέσης (μπαράζ αγώνας για παραμονή στην κατηγορία). Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το γκολ του Ιωαννίδη δεν ήταν αρκετό…

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο μονομάχων

Ο Ιωνικός ξεκίνησε την αναμέτρηση με σύστημα 3-5-2. Ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Ρομαό, Τσιριγώτης και Σάντσες τα τρία στόπερ στην άμυνα. Στην θέση των φουλ μπακ ξεκίνησε για πρώτη φορά δεξιά ο Βαλιεριάνος, ενώ αριστερά έπαιξε ο Κιάκος. Ο χώρος του κέντρου καλύφθηκε από τους Άοσμαν, Κάνιας, Ντάλτσιο και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Λένις και Μάντζης.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάμπης Τεννές παράταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-4-2. Σόρτσαν κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ντεντάκης, ενώ στα αριστερά αγωνίστηκε ο Βιτλής. Ρόγκνε και Ντομίνκγεζ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο από τα δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Σλίβκα, Κάστρο, Φατιόν, “10αρι” ο Μαρτίνες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ιωαννίδης και Ντάουντα.

Το ματς

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στην αναμέτρηση ήταν για τον Ιωνικό. Ο Λένις πάτησε περιοχή, δέχτηκε το τάκλιν από τον Ντομίνγκεζ και την κίτρινη κάρτα για θέατρο, καθώς ζήτησε πέναλτι μετά την πτώση του στο 6′. Ο Μαρτίνες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρομαό στο 10′, αλλά είδε το σουτ του να κοντράρει πάνω στο εξαιρετικό τάκλιν του Τσιριγώτη για την πρώτη καλή φάση του ματς.

Η σέντρα του Λένις μετά από κόντρα επίθεση στο 16′, έφτασε στον Μάντζη που δεν πρόλαβε να “πιάσει” καλά την προβολή και να απειλήσει. Ο Ιωνικός έβαλε δύσκολα στον Απόλλωνα, όταν ο Λένις με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια ταλαιπώρησε τον Βιτλή, σέντραρε για τον Κιάκο, με τον τελευταίο να παίρνει την κεφαλιά (στο δεύτερο δοκάρι) και να κάνει το 1-0 στο 26′.

Παρά το γεγονός πως ο Απόλλων Σμύρνης χρειαζόταν τους βαθμούς, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ντάλτσιο πάτησε στην περιοχή ολομόναχος από τα αριστερά, πάσαρε προς τον Κιάκο, που με ένα δυνατό σουτ έκανε το 2-0 στο 39′ σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς, με τον Χουτεσιώτη να αντιδρά στο μακρινό σουτ του Ντεντάκη και τον Απόλλωνα να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με το άστοχο μακρινό σουτ του Μαρτίνες στο 45′.

Ο Μπάμπης Τεννές με την έναρξη του δευτέρου μέρους, άλλαξε το σύστημα, προσαρμόζοντας το σε αυτό του Ιωνικού και επιστρατεύοντας τους Τσιλούλη και Μπαξεβανίδη.

Μόλις στο 48′ ο Απόλλωνας πάτησε περιοχή με τον Σλίβκα να σεντράρει, τον Τσιλούλη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και ο Ντάουντα στην εξέλιξη της φάσης είδε τον Τσιριγώτη να απομακρύνει το “ριμπάουντ” του. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ ένα λεπτό αργότερα. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1 στο 49′.

Ενώ ο Απόλλωνας είχε την υπεροχή στην αρχή του δευτέρου μέρους, ο Ιωνικός είχε την απάντηση. Το πείσμα του Άοσμαν και το τάκλιν στον Φατιόν, έδωσε την μπάλα στον μέσο των γηπεδούχων που με ένα μακρινό σουτ έκανε το 3-1 στο 61′.

Από εκεί και έπειτα όλες οι προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα βρήκαν μπροστά τους ένα εξαιρετικό Χουτεσιώτη. Τόσο στο τετ α τετ του Σλίβκα στο 66′, όσο στο τετ α τετ του Ιωαννίδη στο 72′, ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε απάντηση.

Δέκα λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε στον Φατιόν εντός περιοχής, εκείνος σούταρε, αλλά ο Χουτεσιώτης αντέδρασε και πάλι εντυπωσιακά. Η συνεργασία τριών παικτών του Ιωνικού στην περιοχή του Απόλλωνα, οδήγησε τον Κάστρο σε λάθος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, μετά από αυτογκόλ στο 87′ για το 4-1. Όμως οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Βγήκαν στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις και ο Καμπράλ έκανε εύκολα μετά από πάσα του Λένις το 5-1 στο 92′.

Με αυτό τον τρόπο ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε και έβαλε τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση, ενόψει των υπολειπόμενων δύο αγωνιστικών.

Συνθέσεις

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90′ Πογκοσιάν), Ρομαό, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κιάκος (84′ Βαφέας), Άοσμαν (84′ Πλατέλλας), Κάνιας, Ντάλτσιο (72′ Γκοτσούλιας), Λένις Μάντζης (90′ Καμπράλ)

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Ντεντάκης (46′ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46′ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Φατιόν (86′ Λισγάρας), Σλίβκα, Μαρτίνες (77′ Μαρτίνες), Ντάουντα (61′ Εμπακογκού), Ιωαννίδης

Διαιτητικό τιμ:

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος Α’ βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος Β’ βοηθός: Δημήτρης Βεργέτης 4ος: Αθανάσιος Τζήλος VAR: Άγγελος Ευαγγέλου AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ