Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ροδριγ-είται στον τελικό η Ρεάλ! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μαν. Σίτι 3-1 (6-5 συνολικό)

Σε μία βραδιά που μέχρι το 90′ φαινόταν χαμένη για την ομάδα της Μαδρίτης, ο μύθος της βαριάς φανέλας έκανε και πάλι το θαύμα του. Ο Πέπ Γκουαρντιόλα για ακόμα μία φορά θα καταφέρει να βρεθεί εκτός διοργάνωσης κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Χάρη στα γκολ του Ροδρίγκο στην κανονική διάρκεια και το πέναλτι του Μπενζεμά στην παράταση, η “Βασίλισσα” θα δώσει το παρόν, για 17η φορά, σε ευρωπαϊκό τελικό.

Υπερωρίες για τον Κουρτουά 

Από τους δύο τερματοφύλακες της αναμέτρησης, Ο γκολκίπερ της Ρεάλ ήταν ο εκείνος που χρειάστηκε να μείνει σε συνεχή επαγρύπνηση τα πρώτα 45 λεπτά. Οι ευκαιρίες για τους πολίτες διαδέχονταν η μία την άλλη με κύριους πρωταγωνιστές τους Φόντεν και Ντε Μπρόινε που προσπάθησαν στο 38′ και 14′ αντίστοιχα, με σουτ εκτός περιοχής, να νικήσουν τον Βέλγο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μισό, προέκυψε από το λάθος του Μιλιτάο, όμως ο Μπερνάρντο δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κουρτουά.

Το γκολ που έψαχνε η Σίτι

Η Ρεάλ, παρά το γεγονός ότι μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, έπεσε πολύ γρήγορα στην παγίδα της Σίτι με τους Άγγλους να παγώνουν τον ρυθμό διατηρώντας την μπάλα στα δικά τους πόδια. Η κατοχή για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, έφερε αποτέλεσμα όταν στο 73′ ο Μπερνάρντο τροφοδότησε επιτυχημένα τον Μάχρεζ με τον Αλγερινό να κεραυνοβολεί με το δεξί τον Κουρτουά για το 0-1. Την ευκαιρία να τελειώσει το ματς για την Σίτι, στο 87′, είχε ο Γκρίλις, το πλασέ του όμως σταμάτησε στην γραμμή μετά από την υπερπροσπάθεια του Μεντί.

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν οι Μερένχες 

Οι οπαδοί μπορεί να έχασαν την πίστη τους στην Ρεάλ, αποχωρώντας νωρίς, έχασαν όμως και το καλύτερο μέρος του αγώνα. Η πίστη του Αντσελότι στην νέα γενιά παικτών της ομάδας ήταν αυτή που έφερε τα πάνω κάτω. Στο 90′ και ενώ η πρόκριση φαινόταν να έχει κριθεί, ο Ροδρίγκο έδωσε ξανά πνοή στην ομάδα του όταν ο Μπενζεμά περίτεχνα γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και εκείνος με προβολή έκανε το 1-1. Πριν περάσουν 2 λεπτά (90+2) από την ισοφάριση ο Βραζιλιάνος χτύπησε ξανά. Αυτή την φορά ο Καρβαχάλ πήρε τον ρόλο του δημιουργού και με την σέντρα του από τα δεξιά βρήκε τον Ροδρίγκο ο οποίος νίκησε τον Έντερσον με το κεφάλι (2-1) και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Λίγο έλειψε, ο νεαρός μεσοεπιθετικός, να κάνει και χατ τρικ στο 90+3′ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Η ολοκλήρωση της ανατροπής 

Το θαύμα που ξεκίνησε ο Ροδρίγκο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί παρά μόνο από τον άνθρωπο που οδήγησε την Ρεάλ μέχρι εδώ. Ο Καρίμ Μπενζεμά, ανέλαβε την εκτέλεση στο πέναλτι, με το οποίο χρεώθηκε ο Ντίαζ και με ολύμπια ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1 (93′). Η Σίτι έφτασε κοντά στο 3-2 με τον Φερναντίνιο αλλά η προβολή του Βραζιλιάνου δεν βρήκε τον στόχο στο 105+2′. Οι Μερένχες, με το τελικό σφύριγμα του Ορσάτο, ολοκλήρωσαν μία ανατροπή που μόνο στο μυαλό του Κάρλος Αντσελότι φαινόταν πιθανή. Με το εισιτήριό τους τσεκαρισμένο, θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν στο Παρίσι τον άθλο του 2018, αντιμετωπίζοντας και πάλι την γνώριμη Λίβερπουλ του Κλόπ.

 

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: (Αντσελότι) Κουρτουά, Μιλιτάο (Βαγέχο 115′), Νάτσο, Καρβαχάλ, Μεντί, Κασεμίρο (Ασένσιο 75′), Βαλβέρδε, Μόντριτς (Καμαβίνγκα 75′), Κρός (Ροδρίγκο 68′), Βινίσιους τζ. (Βάσκεζ 115′), Μπενζεμά (Σεμπάγιος 105′) 

Μάντσεστερ Σίτι: (Γκουαρντιόλα) Έντερσον, Γουόκερ (Ζιντσένκο 72′), Ντίαζ, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι (Στέρλινγκ 94′), Ντε Μπρόινε (Γκουντογκάν 72′), Μπερνάρντο, Μάχρεζ (Φερναντίνιο 84′), Φόντεν, Ζεσούς (Γκρίλις 78′)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ