Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το κατέκτησε!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2

Στο σημερινό εξ’αναβολής ντέρμπι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν και μαθηματικά πλέον να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη χρονιά νικώντας τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα! Ο Δικέφαλος του Βορρά παραμένει σταθερά στην 2η θέση, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη των play-off.

Πρώτη φάση και γκολ για τον ΠΑΟΚ! Μόλις στο 10ο λεπτό ο Σοάρες με ωραία ενέργεια πάσαρε στον επερχόμενο Μουργκ, ο οποίος νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-0 του Δικεφάλου! Στη συνέχεια του αγώνα ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και πήρε πρωτοβουλίες κυρίως με τον Ρόνι Λόπες που ήταν ο κινητήριος μοχλός των ερυθρολεύκων. Στο 23’ και στο 31’ οι Τικίνιο και Μ.Καμαρά με ισάριθμες κεφαλιές αστόχησαν, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μασούρα στο 41’.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και με τις αλλαγές του Μαρτίνς κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να «κλειδώσει» το 47ο πρωτάθλημα! Στο 51’ έπειτα από γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες, ο Λόπες με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1! Στο 62’ ήρθε η σειρά του Ρέαμπτσιουκ με όμορφο σουτ να σκοράρει για το 1-2! Ο ΠΑΟΚ είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 83ο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να «αγγίζει» το δοκάρι και να φεύγει άουτ!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60’ Ζίφκοβιτς), Μιτρίτσα (75’ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63’ Άκπομ)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (64’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Μαντί Καμαρά, Μασούρας (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Λόπες (78’ Βρουσάι), Τικίνιο (46’ Ελ Αραμπί)

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ