Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το “Μπόρε-σε” η Άιντραχτ !

Άιντραχτ Φρ.-Γουέστ Χαμ 1-0

42 χρόνια μετά την κατάκτηση του UEFA Cup, η Άιντραχτ φτάνει και πάλι σε ευρωπαϊκό τελικό. Το γκολ του Μπόρε στο πρώτο ημίχρονο και η επιβλητική παρουσία του Τράπ στα γκολ-ποστ χάρισαν μία εύκολη πρόκριση στους “αετούς” της Φρανκφούρτης.  Η φιλοξενούμενη Γουέστ Χαμ δεν ήταν στην βράδια της και με δύο αποβολές, αποχαιρέτησε την διοργάνωση και την πιθανότητα της συμμετοχής της στο Champions League την επόμενη σεζόν. 

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τα σφυριά 

Η ομάδα του Μόγιες, μετά την ήττα της στο Λονδίνο, ήξερε πως έχει να ανέβει ένα “βουνό” για την κατάκτηση της πρόκρισης. Τον βαθμό δυσκολίας, αύξησε, πολύ νωρίς, η αποβολή του Άρον Κρέσγουελ. O Άγγλος οπισθοφύλακας αντίκρισε αρχικά την κίτρινα κάρτα για τράβηγμα στον Χάουγκε, ωστόσο ο διαιτητής με την χρήση VAR αναθεώρησε την απόφασή του και άλλαξε το χρώμα της κάρτας σε κόκκινη (19′). Η υπεραριθμία των γηπεδούχων δεν άργησε να φανεί στο γήπεδο. Στο 26′ οι Γερμανοί με την πλαγιοκόπιση του Κνάουφ, βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα της Γουέστ Χαμ, και ο Μπόρε με μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να ισοφαρίσουν όταν ο Μπόουεν στο 31′, γεμίζοντας προς την περιοχή, κατάφερε να βρει τον Ζουμά, το άγγιγμα όμως του τελευταίου σταμάτησε ο Εντικά στην γραμμή.

Το ημίχρονο των καρτών

Το δεύτερο ημίχρονο στο “Deutsche Bank Park” μόνο από κάρτες δεν υστερούσε. 6 κίτρινες κάρτες μοίρασε ο Ισπανός ρέφερι. Την 7η κάρτα, χρώματος κόκκινου, είδε ξανά η πλευρά των Λονδρέζων, αυτή την φορά με τον προπονητή της ομάδας, Ντ. Μόγιες να αποβάλλεται για ένα “ποδοσφαιρικό σουτ” του προς τον αντίπαλο πάγκο. Η Γουέστ Χαμ όσο και αν προσπάθησε με τον Αντόνιο (88′) και τον Σούτσεκ (90′) δεν κατάφερε να βρει στόχο. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι παρά το μαξιλαράκι ασφαλείας τους, κυνήγησαν μέχρι τέλους το δεύτερο γκολ κυρίως με τον Κόστιτς. Το σφύριγμα της λήξης από τον Χίλ Μανθάνο, σηματοδότησε την αρχή της γιορτής για τους οπαδούς της Άιντραχτ, η οποία θα αναμετρηθεί με την Ρέιντζερς στον τελικό της Σεβίλλης.

 

 

Συνθέσεις

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: (Γκλάσνερ) Τράπ, Χιντερέγκερ (Τουρέ 8′) Εντικά, Τούτα, Σό, Ρόντε (Γιάκιτς 76′), Κόστιτς, Κνάουφ, Χάουγκε (Χρούστιτς 82′), Καμάντα, Μπορέ (Πασιένστια 82′)  

Γουέστ Χαμ: (ΜόγιεςΑρεολά, Ζουμά, Ντόουσον, Κουφάλ (Γιαρμολένκο 87′), Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Λαντζίνι (Τζόνσον 23′), Φορνάλς (Μπενραχμά 74′), Αντόνιο, Μπόουεν  

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ