Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Μαϊάμι – Qualifying: Pole Position για τον Leclerc

Σε μια αρκετά εντυπωσιακή περίοδο κατατακτήριων, ο Leclerc πήρε το προβάδισμα για τον αυριανό αγώνα, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sainz, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Scuderia. Στο 3-4 οι δυο Red Bull, με τον Verstappen στην τρίτη θέση. Εντυπωσιακός Bottas, στην πέμπτη θέση.

Στο Q1, ο Leclerc έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, καθώς προκρίθηκε στο Q2, με διαφορά περίπου 6 δεκάτων από τον Verstappen. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο Williams, καθώς και οι Magnussen, Zhou και Ocon, ο οποίος δεν έλαβε μέρος, με την Alpine να μην προλαβαίνει να ετοιμάσει το μονοθέσιο, μετά την σύγκρουση στο FP3.

Στο Q2, έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Russell, καθώς η Mercedes έδειχνε αρκετά βελτιωμένη στα ελεύθερα δοκιμαστικά, χρειάζεται ακόμη αρκετή πρόοδος, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Εκτός έμειναν και οι Alonso, Vettel, Ricciardo και Schumacher.

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια, ο Verstappen ήταν οριακά ταχύτερος από τους Leclerc και Sainz, ενώ ο Perez ήταν εκτός διεκδίκησης. Στην δεύτερη προσπάθεια, οι δυο Ferrari βγήκαν πρώτες για τον ταχύτερο γύρο, με τον Leclerc να κατακτά την πρώτη θέση και ο Sainz την δεύτερη. Ο Verstappen, στο πρώτο sector έκανε λάθος, και στην συνέχεια παράτησε την προσπάθεια του, παραμένοντας στην τρίτη θέση. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Bottas, ο οποίος τερμάτισε πάνω από τον Hamilton.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ