Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δυσκολεύει το κυνήγι της πρωτιάς!

Λίβερπουλ-Τότεναμ 1-1

Σημαντική απώλεια βαθμών για την Λίβερπουλ στην κούρσα της για την κατάκτηση του τίτλου, μετά την ισοπαλία, εντός έδρας, με τους “Spurs”. Στο 1-1 μείναν οι δύο ομάδες με την Λίβερπουλ να βρίσκεται πίσω στο σκορ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Mε ελάχιστη δόση τύχης, οι “κόκκινοι” κατάφεραν να πάρουν τον πόντο, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά με έναν αγώνα παραπάνω από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. 

Ο “Ιπτάμενος” Ολλανδός 

Η ομάδα του Κλόπ δεν κατάφερε να βρει χώρους στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην πολύ καλά στημένη Τότεναμ. Οι φάσεις που κινδύνεψαν οι Λονδρέζοι ήρθαν κυρίως από το κεφάλι του Βαν Ντάικ. Ο Ολλανδός Στόπερ απείλησε στο 22′ από κόρνερ αλλά και στο 39′ όπου η κεφαλιά του προσέκρουσε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου (42′), με τον Χόιμπιεργκ να δοκιμάζει από μακριά το δεξί του πόδι η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Πάγωσε το Άνφιλντ  

Στο δεύτερο μισό, το τιμόνι της αναμέτρησης άλλαξε χέρια και η Τότεναμ πέρασε σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, έβαλαν δύσκολα στα μετ’ όπισθεν της Λίβερπουλ και στο 55′ έφεραν παγωμάρα στο Άνφιλντ. Ο Σεσενιόν  αφού πήρε την μπάλα, στην αντεπίθεσ, από τον Κέιν, τροφοδότησε από πλάγια θέση τον Σόν και εκείνος εύκολα την έστειλε στο πλεκτό για το 1-0. Φάση καρμπόν, με αυτή του γκολ, δημιούργησαν, 3 λεπτά αργότερα, οι Σεσενιόν και Σόν, με τον Κορεάτη αυτή την φορά να αιφνιδιάζεται και η μπάλα να περνάει άουτ.

Αν έχεις τύχη σούταρε!

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν την βοήθεια της θεάς τύχης για να βρούν το πολυπόθητο γκολ. Ο Ντίαζ στο 74′, σε μια ατομική του προσπάθεια, επιχείρησε ένα σουτ ,εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε στον Μπετανκούρ, αλλάζοντας πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς για το τελικό 1-1. Η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα, αναμένει πλέον την συνάντηση της Νιούκαστλ με την Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των “πολιτών” για την διατήρηση της πρώτης θέσης.

 

Συνθέσεις:

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Κονατέ, Βαν Ντάικ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας), Χέντερσον (Ζότα), Τιάγκο, Φαμπίνιο (Κεϊτά), Σαλάχ, Μανέ, Ντίαζ

Τότεναμ: (Κόντε) Γιορίς, Ντέιβις, Ντάιερ, Ρομέρο, Έμερσον, Μπετανκούρ, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (Σάντσες), Σόν (Μπέργκβάιν), Κουλουσέυσκι (Γουίνκς), Κέιν

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ