Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

GP Μαϊάμι – Αγώνας: Νίκη για τον Verstappen

Στον πρώτο αγώνα στην πίστα του Μαϊάμι, ο Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής, έναντι του Leclerc. Η Ferrari υστερούσε σε τελική ταχύτητα, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, σχεδόν από την αρχή. Τρίτος o Sainz, ο οποίος κράτησε πίσω του τον Perez, φοβερός Russell, στην πέμπτη θέση.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen πέρασε γρήγορα τον Sainz για την δεύτερη θέση, καθώς ο Ισπανός εκκινούσε από το ακάθαρτο κομμάτι της πίστας. Ο Leclerc επίσης, έφυγε αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να διατηρήσει για λίγους γύρους την πρώτη θέση.

Στον 9ο γύρο, ο Verstappen πέρασε τον Leclerc, για την πρώτη θέση. Ήταν εμφανής η υπεροχή της Red Bull στις ευθείες, ενώ η Ferrari ήταν καλύτερη στα πιο αργά κομμάτια. Το DRS, έδωσε ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα στον Verstappen, με την προσπέραση να δείχνει αρκετά εύκολη.

Στον 26ο γύρο, ο Verstappen μπαίνει στα pits, για να περάσει στην σκληρή γόμα, και να ολοκληρώσει τον αγώνα με αυτή. Ένα γύρο πριν, ο Leclerc μπήκε στα pits, για την σκληρή γόμα, προσπαθώντας να πιέσει τον Verstappen.

Στον 41ο γύρο, ο αγώνας απέκτησε ξανά ενδιαφέρον, όταν ο Gasly συγκρούστηκε με τον Norris. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε, ώστε να καθαριστεί η πίστα.

Στον 47ο γύρο, όταν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έφυγε από την πίστα, ο Leclerc προσπάθησε να μείνει κοντά στον Verstappen, ώστε να έχει το DRS, ενώ ο Perez, ο οποίος είχε την μέση γόμα, πίεζε τον Sainz, για την τρίτη θέση.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Leclerc πίεσε αρκετά, όμως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τον Verstappen όσο θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να κατακτήσει την πρώτη θέση, και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου. Στην μάχη για την τρίτη θέση, ο Sainz κατάφερε και κράτησε τον Perez, παρά την διαφορά στα ελαστικά. Φοβερή απόδοση από τον Russell, από την δωδέκατη θέση, τερμάτισε στην πέμπτη, κερδίζοντας ξανά τον Hamilton.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ