Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Λευκή” ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι – Όλα ανοιχτά για την Ευρώπη

Ισόπαλο αναδείχθηκε το αθηναϊκό ντερμπί, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να μένουν στο 0-0 και η κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί Ευρώπη παραμένει ανοιχτή για όλες τις ομάδες – Διαμαρτυρίες της ΑΕΚ προς τον Σλοβένο διαιτητή κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Με την ΑΕΚ να έχει ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος και να κυριαρχεί προσπαθώντας να βρει το γκολ και τον Παναθηναϊκό να έχει τις καλές του στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, το αθηναϊκό ντέρμπι ολοκληρώθηκε στο 0-0. Η είσοδος στην Ευρώπη παρέμεινε ανοιχτή για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη και θα κριθεί στις επόμενες τρεις αγωνιστικές που απομένουν.

Να σημειώσουμε πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης, βραβεύτηκε η γυναικεία ομάδας της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο “μονομάχων”:

Η ΑΕΚ χρησιμοποίησε ξανά την “συνταγή” της Τούμπας και ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3. Ο Στάνκοβιτς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ρότα, ενώ στο αριστερό ο Μοχαμάντι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μήτογλου και Τζαβέλλας. Ο χώρος του κέντρου καλύφθηκε από τους Σιμάνσκι, Κριχόβιακ και Χατζισαφί, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Γκαρσία δεξιά, Τσούμπερ αριστερά και Άμραμπατ στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε και εκείνος με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπρινιόλι. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κώτσιρας, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βέλεθ και Σένκεφελντ. Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Πέρεθ, Βιγιφάνιες και Μαουρίσιο, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αρκετά δυναμικά μπήκε στην αναμέτρηση η ΑΕΚ, δείχνοντας πως θέλει να πάρει το “τρίποντο” πιέζοντας ψηλά τους “πράσινους”. Η πρώτη τελική ήρθε στο 7′, με την ΑΕΚ να κλέβει και τον Τσούμπερ να βγαίνει στην κόντρα, αλλά το σουτ του Χατζισαφί στην εξέλιξη της φάσης ήταν πολύ άστοχο. Επόμενη απειλητική προσπάθεια στο ματς ήρθε και πάλι για την ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ στο 18′.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 19′ και το 21′, αλλά το σουτ του Μαουρίσιο και η εξαιρετική προσπάθεια του Αϊτόρ δεν ενόχλησαν τον τερματοφύλακα της “Ένωσης”. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου όμως, άνηκε στην ΑΕΚ! Μετά από ανάπτυξη των παικτών της “Ένωσης” η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί (εκτός περιοχής), με την εκτέλεση του Ιρανού να καταλήγει στο δοκάρι στο 29′.

Στο 40′ η δυνατή σέντρα του Μοχαμάντι έφτασε στον Κριχόβιακ, που σούταρε εντός περιοχής, αλλά είδε τον Βέλεθ να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στα τελευταία πέντε λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να πολιορκούν τον Παναθηναϊκό, όμως οι “πράσινοι” αμυντικοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και το πρώτο μέρος ολολκλήρωθηκε στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μια αλλαγή και διαφοροποίηση στο σύστημα του. Ο Βιτάλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αϊτόρ να φεύγει από τα πλάγια και να αγωνίζεται κοντά στον Ιωαννίδη. Το πρώτο 15λέπτο η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί, κρατώντας την μπάλα, αλλά έχοντας μόνο μια τελική στο 60′ με το άστοχο σουτ του Κριχόβιακ, που δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Μπρινιόλι.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 65′! Ο Καρλίτος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά, ο Άμραμπατ απομάκρυνε και στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάνκαρ έστειλε την μπάλα για λίγο εκτός. Το μακρινό σουτ του Κώτσιρα στο 67′ έπειτα από κλέψιμο και λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς. Ο Καρλίτος ζύγισε το πόδι του, σούταρε από μακρία και αστόχησε για λίγο δημιουργώντας την τρίτη σερί ευκαιρία των “πράσινων” στο 71′.

Με την είσοδο των Τάνκοβιτς και Μάνταλου η ΑΕΚ άλλαξε το σύστημα της σε 4-2-3-1. Ο Μάνταλος έπαιξε στα χαφ με τον Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ μπορστά τους και στα άκρα οι Γκαρσία και Τάνκοβιτς. Η “Ένωση” στα τελευταία λεπτά δεν σταματησε να πιέζει και είχε δύο καλές ευκαιρίες με Λιβάι Γκαρσία στο 87′ και το 90′, χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Μπρινιόλι. Έτσι η αναμέτρηση έμεινε στην “λευκή” ισοπαλία και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα κριθεί στις επόμενες 10 ημέρες.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (74′ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67′ Μάνταλος), Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ (87′ Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (81′ Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (62′ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες (46′ Βιτάλ), Αϊτόρ (74′ Μακέντα), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62′ Καρλίτος)

Διαιτητικό τιμ:

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία) Βοηθοί: Ρόμπερτ Βουκάν, Μανουέλ Βιντάλι 4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης VAR: Ασίρ Σάγκρκοβιτς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ