Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρώτη νίκη για ΠΑΣ στα play offs, αβέβαιη η 2η θέση για ΠΑΟΚ

Την πρώτη του νίκη στην διαδικασία των play offs πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΟΚ με 1-0. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με γκολ του Σνάιντερ κατάφερε να υποτάξει τον αντίπαλο του ενώ δύο γκολ του Περέα ακυρώθηκαν μέσω VAR.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά παρατάχθηκε με το κλασσικό της 4-4-2 ενώ η εντεκάδα των φιλοξενούμενων μάρτυρα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου. Ζίβκοβιτς και Λύρατζης τέθηκαν λίγες στιγμές πριν το ματς, ενώ για πρώτη φορά φέτος είδαμε βασικό Ολιβέιρα και βασικό σε ρόλο δεξιού εξτρέμ τον Τέιλορ.

Στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, ο αγώνας δεν είχε να επιδείξει κάτι σπουδαίο με τον ΠΑΣ τελικά όμως να βρίσκει δίχτυα με τον Περέα, γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μιτρίτσα σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Σάλιακα, από εκεί να χτυπάει στον Ολιβέιρα και να φεύγει τελικά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν και πάλι πεσμένος με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και τον ΠΑΣ να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα του Περέα. Στο 64′ ο γηπεδούχος βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Κολομβιανό όμως το γκολ ακυρώθηκε εκ νέου για οφσάιντ μέσω VAR. Τελικά, μετά από γέμισμα του Σάλιακα και κεφαλιά του Πίρσμαν με τελικό αποδέκτη τον Σνάιντερ γράφτηκε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι έμεινε χωρίς νίκη για 9(!) συνεχόμενα παιχνίδια, με την 2η θέση πλέον να τίθεται περισσότερο αβέβαιη από ποτέ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβκσι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκες (46’ Κύρκος, 93’ Παντελάκης), Περέα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (78’ Σοάρες), Μουργκ, Μιτρίτσα (64’ Άκπομ), Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ