Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκανε το καθήκον της και τώρα… ο “τελικός” στο “Κ. Βικελίδης”

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0) και η είσοδος στην τετράδα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, στον “τελικό” του “Βικελίδης” απέναντι στον Άρη.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super Leauge και με μια “τριάρα” πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, ώστε να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Άρης που επικράτησε απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-1), πίεσε ακόμη περισσότερο την ΑΕΚ για το σημερινό ματς με τους Ηπειρώτες και όλα θα κριθούν στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο “μονομάχων”

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ και πάλι με σύστημα 4-3-3. Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία της “Ένωσης”. Στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ρότα και Χατζισαφί, ενώ οι Τζαβέλλας και Μήτογλου αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μάνταλος, Κριχόβιακ και Σιμάνσκι έπαιξαν στα χαφ, με την τριάδα της επίθεσης να απαρτίζεται από τους Γκαρσία, Τσούμπερ και στην κορυφή ο Άμραμπατ.

Ο Ηρακλής Μεταξάς από την άλλη πλευρά ξεκίνησε την ομάδα του, με σύστημα 4-2-3-1. Ο Λοντίγκιν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Σάλιακας και Ρίζος αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, με τον Εραμούσπε και τον Κάργα στο κέντρο της. Καραχάλιος και Στάνκο έπαιξαν στον άξονα, με Σνάιντερ και Λιάσο στα άκρα της επίθεσης. Η ενδεκάδα συμπληρώθηκε με τον Κύρκο παρτενέρ του Περέα στην επίθεση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να πιέσει ψηλά, χωρίς να καταφέρει να βγάλει τελική. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν στην κόντρα δημιουργώντας δύο φάσεις με το γυριστό σουτ του Κάργα στο 5′ και το μονοκόμματο σουτ Κύρκου στο 9′. Η απάντηση της ΑΕΚ, ήρθε στο 12′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μήτογλου την δεύτερη και η μπάλα κατέληξε εκτός.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ βρήκε άλλες δύο καλές στιγμές, αλλά οι προσπάθειες των Γκαρσία στο 15′ και Άμραμπατ στο 17′ δεν βρήκαν στόχο. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Κριχόβιακ σούταρε με τον Λοντίγκιν να αποκρούει στο 25′, όπως έκανε και δύο λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Τσούμπερ. Η εξαιρετική σέντρα του Σάλιακα στο 28′, έφτασε στον ολομόναχο Περέα, με τον τελευταίο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ μετά την δημιουργία πολλών ευκαιριών στην εστία του ΠΑΣ, ευτύχησε να βρει το γκολ στο 39′. Ο Κριχόβιακ με μια ωραία μπαλιά, βρήκε τον Χατζισαφί που με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Η “Ένωση” δεν έμεινε όμως εκεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Κάργα. Το πέναλτι έκανε γκολ ο Άμραμπατ για το 2-0 στο 45+2′!

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, απείλησε με τον Τσούμπερ στο 48′ και τον Λιβάι Γκαρσία στο 54′ την εστία του Λοντίγκιν. Όμως έξι λεπτά αργότερα ο Κριχόβιακ, μετά από ασίστ του Μάνταλου και με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0.

Ακόμα μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την “Ένωση” ήρθε στο 75′. Ο Τσούμπερ πραγματοποίησε μια πολύ καλή κούρσα, το παράλληλο γέμισμα του πέρασε από τον Τάνκοβιτς και ο Κριχόβιακ αστόχησε σε κενή εστία. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ στο 82′, με την κεφαλιά του Κάργα να μην βρίσκει στόχο.

Ο ρυθμός μετά το 80′ είχε πέσει και λόγω των πολλών αλλαγών που έκαναν οι δύο ομάδες και η ΑΕΚ κατάφερε να απειλήσει με τον Τάνκοβιτς, χωρίς να βρει το τέταρτο γκολ στο 85′. Παρόλα αυτά πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και συνεχίζει να ελπίζει για την είσοδο της στην 4αδα των πλέι οφ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67′ Μοχαμάντι)- Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78′ Σάκχοφ), Μάνταλος – Γκαρσία (73′ Μισελέν), Άμραμπατ (67′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (78′ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (64′ Μίνα) – Καραχάλιος, Στάνκο (72′ Σιόντης) – Λιάσος (46′ Παντελάκης), Κύρκος (46′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ – Περέα (64′ Μπρένερ)

Διαιτητικό τιμ

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής, Ανδρέας Μεϊντανάς 4ος διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς VAR: Σρντγιαν Γιοβάνοβιτς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ