Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκη Ευρώπης για τον Άρη μες την Τούμπα!

Για ακόμα μία φορά φέτος ο Άρης κατάφερε να επιβληθεί του ΠΑΟΚ και έφτασε στους 56 βαθμούς και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ο Καμαρά, χωρίς γκολ ο ΠΑΟΚ κόντρα στον συμπολίτη στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους ματς.

Ο Λουτσέσκου κατέβασε για ακόμη μία φορά εντεκάδα “ανάγκης” λόγω των πολλών τραυματισμών που ταλανίζουν τον ΠΑΟΚ με τον Τέιλορ να παίρνει και πάλι θέση βασικού ως δεξί εξτρέμ ενώ σήμερα υπήρχε και η επιστροφή του Ζίβκοβιτς. Ο Άρης παρατάχθηκε στιν αγωνιστικό χώρο με 4-4-2 με τον Εμπακατά να καλύπτει το κενό του Γκάνεα και τον Σούντγκρεν να αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Στα χαφ υπήρχαν οι Ντουκουρέ και Ματίγια ενώ δίπλα στον Καμαρά αγωνίστηκε ο Μπερτόγλιο.

Ο Άρης “πατούσε” καλύτερα στο ματς και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Κουέστα. Κατάφεραν να απειλήσουν μάλιστα με ένα καλό μακρινό σουτ του Σούντγκρεν ενώ ιδιαίτερα απειλητικοί εμφανίστηκαν οι Μαντσίνι και Ιτούρμπε. Η μεγάλη φάση του α’ μέρους χάθηκε στο 39′ όταν ο Καμαρά βρέθηκε μόνος του απέναντι στην εστία του ΠΑΟΚ, με τον Μαυριτανό όμως να κάνει πολύ ανοιχτό κοντρόλ και την μπάλα να φτάνει στα χέρια του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί νωρίς όμως στο 51′ μετά από σουτ Σάστρε, ο Μουργκ προ κενής εστίας σημάδεψε εντελώς εκτός εστίας. Ο Άρης συνέχισε να είναι καλύτερος και πιο δυναμικός, έβγαινε πρώτος στις μπάλες κόντρα σε έναν φανερά προβλέψιμο και αργό ΠΑΟΚ. Στο 63′ μετά από όμορφη μπαλιά του Μαντσίνι, ο Καμαρά πρόλαβε τον Ίνγκασον και σημάδεψε την κλειστή γωνία του Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1 με όμορφο πλασέ. Οι φιλοξενούμενοι από εκεί και μετά οπισθοχώρησαν δίνοντας την μπάλα στον ΠΑΟΚ, με τον γηπεδούχο να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης μέσα από σέντρες και βαθιές μπαλιές. Το σκορ του αγώνα μέχρι το τέλος δεν άλλαξε, με τον Άρη όμως παραλίγο να φτάσει και σε δεύτερο γκολ έπειτα από ωραία ενέργεια του Καμαρά με την μπάλα όμως τελικά να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Άρης πέτυχε μία ακόμα πανάξια νίκη κόντρα στον συμπολίτη του συνεχίζοντας δυναμικά την προσπάθεια του για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη οφείλει να ανασυνταχθεί γρήγορα αν θέλει να κατακτήσει την 2η θέση μένοντας για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και μακριά από το γκολ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79’ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Σοάρες), Μουργκ (66’ Μιτρίτσα), Α. Ζϊβκοβιτς, Άκπομ.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79’ Πάλμα), Ιτούρμπε (85’ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Καμαρά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ