Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πεντάρα η Προσοτσάνη που έκανε «φύλλο και φτερό» τον Άρη Πετεινού (Video)

«Φύλλο και φτερό»..
..έκανε τον Πετεινό η Προσοτσάνη, η οποία παρουσία 500ων και πλέον φιλάθλων της στο «Γεώργιος Μακρής» επικράτησε με το εμφατικό 5:0 των νταμπλούχων της ΕΠΣ Ξάνθης, σημειώνοντας παράλληλα την 1η της νίκη σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα.


 

Εξαιρετικές τόσο οι καιρικές (σ.σ. αν και με λίγο αέρα στην αρχή) όσο και οι γηπεδικές συνθήκες, με πολύ κόσμο στην κερκίδα, ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου και τους οργανωμένους της Προσοτσάνης να παίρνουν ΑΡΙΣΤΑ για 2ο σερί ματς με τον παλμό που έδιναν από το 1ο έως και το τελευταίο λεπτό.

Εξαιρετική και η Προσοτσάνη του Φώτη Χατζηκυριάκου, ο οποίος ζήτησε ένα γρήγορο γκολ για να γίνει η δουλειά πιο εύκολη στη συνέχεια, ωστόσο αυτό άργησε, ήρθε όμως «διπλό» και σε καίρια χρονικά σημεία: 1:0 στο 39’ ο Ευκαρπίδης και 2:0 με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών ο αρχισκόρερ Τόπι.
Μια Προσοτσάνη που πάτησε γκάζι από το ημίωρο και μετά, βλέποντας πως η ανάπτυξη με βαθιές μπαλιές από το χώρου του κέντρου δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα σ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, έβαλε την μπάλα κάτω και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο έθελξε με την απόδοσή της και δικαίως αποσπούσε σε κάθε τελική το χειροκρότημα των φίλων της.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το 1ο με δύο γκολ σε διάστημα 4ων λεπτών: 2ο προσωπικό γκολ για τον Ευκαρπίδη στο 53’, 2ο στη φετινή διαδικασία των μπαράζ για τον Καλαϊτζή στο 56’ και ήδη ο δείκτης τους σκορ έγραφε 4:0.
Η έκταση στο σκορ έδωσε τη δυνατότητα στο 48χρονο τεχνικό των πρωταθλητών Δράμας να πραγματοποιήσει τις αλλαγές του αρκετά γρήγορα, δίνοντας ανάσες στον Παπαμιχαήλ και το standing ovation για την «ντομπλέτα» του Σάββα Ευκαρπίδη.
Η Προσοτσάνη έριξε όπως ήταν φυσικό ρυθμούς, οι ελλιπέστατοι φιλοξενούμενοι του Τάσου Νεοφυτίδη όπως και σε όλο το 90λεπτο προσπάθησαν μόνο με κάποια σουτ από τα όρια της περιοχής ν’ απειλήσουν την εστία του Αβραάμ, που ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε και μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι γηπεδούχοι έψαξαν να βάλουν το «κερασάκι» στην τούρτα και τα κατάφεραν με τον Παγώνη να σκοράρει με το κεφάλι στο 86’ για το τελικό 5:0.
Το τελικό σφύριγμα του απαρατήρητου κ. Δημητριάδη (Γούτας-Κούρας) από το ΣΔΠ Χαλκιδικής βρήκε τον κόσμο των θριαμβευτών να καταχειροκροτεί τους παίκτες και να ζητάει επιτακτικά μέσω συνθήματος «διπλό μεσ’ στην Καβάλα, Προσοτσάνη ολέ». Ήδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 250-300 φιλάθλους που θα εκδράμουν την Κυριακή στην έδρα του πρωτοπόρου Βύρωνα για το ματς της 4ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου των μπαράζ ανόδου.

*οι φωτογραφίες και το video είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

* Φάσεις και γκολ σε επεξεργασία ” Dramasport

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Μπαράζ Ανόδου Για Γ’ Εθνική ~ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2022 ~ 4μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Δημητριάδης Στέφανος
Α’ Βοηθός: Γούτας Στέλιος
Β’ Βοηθός: Κούρας Γιάννης, του ΣΔΠ Χαλκιδικής

 

Λεπτό προς λεπτό:

30’. Μακρινό συρτό σουτ του Τόπι ελέγχει ο Λαπαδώνης και αφήνει την μπάλα να περάσει έξω.

32’. Δευτερόλεπτα πριν αντικατασταθεί λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο ο Κ. Τσακμακίδης περνάει την μπαλιά τρύπα στην κίνηση ο Τόπι πλασάρει για να διώξει με το σώμα ο εξελθών Λαπαδώνης.

37’. Εκτέλεση φάουλ του Ρούσσου τσιμπάει προ του τερματοφύλακα ο Τόπι, όμως ο 21άχρονος γκολκίπερ του Άρη σώζει εκ νέου την ομάδα του.

1:0 στο 39’. Από δεξιά κινείται ο Γουνατίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Κ. Τσακμακίδη, παίζει το ένα-δύο με Ευκαρπίδη κι ο Τόπι που γίνεται αποδέκτης της μπάλας σουτάρει δυνατά για να διώξει ο Λαπαδώνης, 1ος ωστόσο στο ριμπάουντ ο Ευκαρπίδης πλασάρει στην κενή εστία ανοίγοντας το σκορ.

44’. Κόρνερ του Δασκαλάκη και από δύσκολη θέση κεφαλιά του Φλώρου η μπάλα φεύγει έξω.

2:0 στο 45’. Ο Λίπο από το χώρο άμυνας σημαδεύει τον Τόπι που φεύγει από κανονική θέση, ολέθριο λάθος του Λαπαδώνη που αντί να διώξει στρώνει με το στήθος στον αρχισκόρερ της Προσοτσάνης κι ο τελευταίος δε λέει «όχι» στο δώρο και με μακρινό πλασέ αργά-αργά στέλνει την μπάλα στ’ ανυπεράσπιστα δίχτυα.

51’. Ο Γεωργιάδης κερδίζει την μπάλα μετά από κόντρες εκτός περιοχής σουτάρει δυνατά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

52’. Καλοζυγισμένο σουτ του Μπουρλόγλου ο Αβραάμ με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει σταθερά.

3:0 στο 53’. Ο Γουνατίδης κάτω από το κέντρο με υπερπροσπάθεια πασάρει στον Ευκαρπίδη που με τον Τόπι στήριγμα στο «2vs2» συνδυάζεται άψογα και δεχόμενος την ασσίστ του πρώτου σκόρερ της Προσοτσάνης με πλασέ απέναντι στο Λαπαδώνη δίνει διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

4:0 στο 56’. Πριν καλά-καλά καθίσουν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων στις θέσεις τους ήρθε και το 4ο γκολ. Ο Τόπι πάσαρε στον Περσιανλή, ο Σαρηγιαννίδης του είπε «όχι» απλώνοντας το πόδι του, όμως ο Καλαϊτζής που γίνεται αποδέκτης της, κοντρολάρει, σημαδεύει γωνία και σκοράρει..τόσο απλά!

58’. Κίνηση του Ρούσσου από το κέντρο μέχρι τις παρυφές της περιοχής με την μπάλα στα πόδια, πάσα στο ξεμαρκάριστο Ευκαρπίδη που πλασάρει μόλις άουτ.

60’. Η ωραιότερη πέραν των γκολ φάση στο ματς: οι παίκτες (Ρούσσος-Τόπι-Γουνατίδης) της Προσοτσάνης έκρυψαν την μπάλα, στην τελική προσπάθεια ο Ευκαρπίδης που θέλησε να ξεσηκώσει κι άλλο την κερκίδα, είδε όμως το σκαφτό του πλασέ να φεύγει ελάχιστα δίπλα στο δεξί δοκάρι του Λαπαδώνη.

63’. Κοντά στο γκολ έφτασε εξ επαφής ο Γουνατίδης όταν από τη σέντρα «ξυράφι» του Καλαϊτζή έκανε διπλή σκέψη να κάνει την κεφαλιά ψαράκι ή το πλασέ, η 2η επιλογή ήταν αυτή που δεν το βοήθησε να σκοράρει.

73’. Το φάουλ του Ρούσσου βάζει δύσκολα στην άμυνα του Άρη, ο Γουνατίδης σουτάρει στα χέρια του Λαπαδώνη.

74’. Σουτ εκτός περιοχής του Καμπουρίδη εύκολα μπλοκάρει ο Αβραάμ.

75’. Πάσα μέσα στην περιοχή του Εφέντη ο Παπαθεοδώρου επιχειρεί το αριστερό σουτ άουτ.

78’. Κόρνερ από αριστερά του Καλαϊτζή και γυριστό δυνατό σουτ του Παγώνη πάνω από τα δοκάρια.

5:0 στο 86’. Φάουλ σήμα κατατεθέν του Ρούσσου από μέση απόσταση μέσα από ένα όμιλο αμυνόμενων κι επιτιθέμενων ο Παγώνης κερδίζει την κεφαλιά κι ο Λαπαδώνης που δεν πραγματοποίησε έξοδο μάζεψε την μπάλα για 5η φορά από το βάθος της εστίας του.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής, Γεωργιάδης(77’ Αντωνιάδης), Παπαμιχαήλ(65’ Παγώνης), Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος, Ευκαρπίδης(65’ Ματζιάρης), Κ. Τσακμακίδης(λ.τρ. 32’ Γουνατίδης), Τόπι(77’ Άρ. Τσακμακίδης)

ΠΕΤΕΙΝΟΣ(Ανέστης Νεοφυτίδης): Λαπαδώνης, Σιδηράς, Δασκαλάκης, Εφέντη, Σαρηγιαννίδης, Μίλκογλου(66’ Καμπουρίδης), Φλώρος(85’ Σαμαράς), Μαλαδένης, Κουτσομιχάλης(63’ Παπαθεοδώρου), Μπουρλόγλου(63’ Αβερόπουλος), Τυριάκης


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής :

  • Βύρωνας-Καμπανιακός 3:1 (40’ Σεφερίδης – 61’ Φουστέρης – 65’ Αθανασάκης / 63’ Ξανθόπουλος)
  • Προσοτσάνη-Πετεινός 5:0 (39’ & 53’ Ευκαρπίδης – 45’ Τόπι – 56’ Καλαϊτζής – 86’ Παγώνης)
  • Αμμουδιά-Ιπποκράτης 0:0

ΡΕΠΟ: Πανθρακικός

 

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου την 3η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΒΥΡΩΝΑΣ 2 1 0 5:2 7
2 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1 1 0 4:3 4
3 ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ 1 1 1 5:4 4
4 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 1 1 1 4:4 4
5 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1 0 1 6:2 3
6 ΑΜΜΟΥΔΙΑ* 0 2 0 0:0 0
7 ΠΕΤΕΙΝΟΣ 0 0 3 1:10 0
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ