Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ούτε τώρα τα κατάφερε η ΑΕΚ – Χατ τρικ ο Ελ Αραμπί στο ΟΑΚΑ

Για ακόμη μια φορά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα της και δέχτηκε ξανά την ήττα με ανατροπή, αυτή την φορά από τον Ολυμπιακό (2-3) – Χατ τρικ για τον Ελ Αραμπί, απογοήτευση στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο.

Με τον κόσμο της ΑΕΚ να αποδοκιμάζει καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στελέχη και παίκτες (πλην του Αραούχο), η “Ένωση” γνώρισε ακόμη μια ήττα σε ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό (με ανατροπή όπως κόντρα και στον Άρη) και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις της για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά, πιέζοντας ψηλά την ΑΕΚ. Πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2′ από την σέντρα του Βαλμπουενά, με τον Μπουχαλάκη να παίρνει μια κεφαλιά, ο Ελ Αραμπί την δεύτερη και την μπάλα να καταλήγει εκτός. Η “Ένωση” από το 5′ και μετά προσπάθησε να αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλήσει με δύο γεμίσματα στο 6ο και το 8ο λεπτό από τον Μοχαμάντι, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα ο Κρίστινσον.

Η ΑΕΚ μετέτρεψε την παραπάνω πίεση σε γκολ, στο 14′. Ο Τσούμπερ σούταρε δυνατά και από μεγάλη απόσταση κατάφερε να νικήσει τον Κρίστινσον και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Ακριβώς ένα λεπτό αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία, απείλησε και εκείνος με ένα μακρινό σουτ, ενώ ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με τον Φορτούνη (έπειτα από πάσα του Κούντε), ο οποίος αστόχησε στέλνοντας άουτ την μπάλα άουτ.

Η ισοφάριση για τους “ερυθρόλευκους” δεν άργησε να έρθει. Ο Κούντε σέντραρε, ο Στάνκοβιτς ακούμπησε την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Ελ Αραμπί που έκανε το 1-1 με κεφαλιά στο 20′. Οι “κιτρινόμαυροι” θέλησαν να απαντήσουν, αλλά το σουτ του Μισελέν στο 25′, ήταν εύκολο για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι μετά από πολιορκία στην περιοχή των γηπεδούχων, δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 30′.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Ανδρούτσος σέντραρε, ο Κίτσος με διπλή προσπάθεια όμως δεν νίκησε τον Στάνκοβιτς. Ο τερματοφύλακας την ΑΕΚ ήταν εκεί και στο εξαιρετικό μακρινό σουτ του Κούντε, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.

Το δεύτερο μέρος άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, που βρήκε γκολ στο 48′. Ο Χατζισαφί σέντραρε, ο Γκαρσία πήρε πολύ ψηλά την κεφαλιά, νικώντας Σισέ και Κρίστινσον για το 2-1! Ο Βαλμπουενά με την σειρά του προσπάθησε να απειλήσει τον Στάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας δεν ανησύχησε. Μετά το μακρινό άστοχο σουτ του Κούντε, ο Τσούμπερ βγήκε μπροστά και έκανε το 3-1, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside.

Η κεφαλιά του Μπουχαλάκη εντός περιοχής και ο Μισελέν με μια μακρινή σέντρα σουτ στο 61′ δεν απείλησαν τους δύο τερματοφύλακες. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά στο 69′, ο Κούντε πήρε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και ο Ελ Αραμπί έκανε από κοντά το 2-2, βάζοντας το 2ο τέρμα του στο ματς. Το δυνατό απευθείας φάουλ του Τάνκοβιτς στο 76′, είχε την απάντηση του Κρίστινσον, που όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και ο Σάκχοφ σκόραρε, με το γκολ του να ακυρώνεται ως offside.

Στο 87′ ο δύο φορές σκόρερ του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς, πήρε ξανά το ριμπάουντ από στατική φάση και έκανε εύκολα το 2-3 για τους φιλοξενούμενους. Εντυπωσιακός ο Μαροκινός επιθετικός για ακόμη μια φορά, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις μια ακόμη ήττα που ήρθε από ανατροπή.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρδόπουλος): Στάνκοβιτς, Σβάρνας (78′ Ρότα), Λε Ταλέκ, Μήτογλου (53′ Κορνέζος), Μισελέν, Μοχαμάντι (78′ Μιτάι), Χατζισαφί, Κριχόβιακ (46′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83′ Μουστακόπουλος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (79′ Κανέ), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Βαλμπουενά (79′ Καρβάλιο), Βρουσάι (64′ Λόπες), Ελ Αραμπί

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ