Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-2: Διπλό ελπίδας, στην εκπνοή της “τρελής” κούρσας του τίτλου!

Η έμπνευση του Μιναμίνο, και η “σπόντα” του Μάτιπ, αρκούσαν για τη Λίβερπουλ, που ταξίδεψε στην έδρα της Σαουθάμπτον, με μοναδικό στόχο το πολύτιμο τρίποντο!

Η Λίβερπουλ δυσκόλεψε τη ζωή της με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον στην προτελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που επικράτησε τελικά με 2-1. Το γκολ του Μπρόγια από πλευράς γηπεδούχων, και των Μιναμίνο και Μάτιπ για τη Λίβερπουλ, καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης. Το ενδιαφέρον στρέφεται πια στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι, και οι ελπίδες των “κόκκινων” εναποθέτονται πάνω στον παλιό, καλό τους φίλο… Στίβεν Τζέραρντ!

H Λίβερπουλ παρατάχθηκε στο “Σεντ Μέρις” με εννέα αλλαγές στη βασική της εντεκάδα, συγκριτικά με τον πρόσφατο τελικό κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο ματς ήταν για τη Σαουθάμπτον, όταν στο 10‘ ο Μπρόγια βρέθηκε μετά από μια ωραία επιθετική δημιουργία, μπροστά από τον Άλισσον, ο οποίος απορρόφησε τον κίνδυνο. Στο 13‘ ο Νέιθαν Ρέντμοντ είναι αυτός που βάζει τους “άγιους” σε θέση οδηγού,  γράφοντας εντυπωσιακά το 1-0 για την ομάδα του. Η καλή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων έδειχνε να δυσκολεύει τους παίκτες της Λίβερπουλ στα λεπτά που ακολούθησαν, ωστόσο στο 27‘, ο Τακούμι Μιναμίνο, κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πετυχαίνοντας ένα δύσκολο γκολ, για το 1-1. Η ψυχολογία της Λίβερπουλ ανέβηκε εμφανώς μετά την ισοφάριση, ενώ συνέχισε να έχει η ίδια την κατοχή της μπάλας, φτάνοντας με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Κλοπ δε σταμάτησαν στιγμή να πρεσάρουν ψηλα, χωρίς βέβαια πέρα από τη φάση του γκολ, να έχουν επιδείξει καθαρές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, φάνηκε πως αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, με την προοπτική να βγούν απειλητικά μπροστά. Οι παίκτες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για την επανάληψη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στη Λίβερπουλ, από μια συνεργασία των Τσιμίκα και Ζότα με την είσοδο στο 49‘ της αναμέτρησης, όμως ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να τελειώσει κατάλληλα τη φάση. Καθώς ο χρόνος περνούσε και το γκολ της ανατροπής δεν ερχόταν για τη Λίβερπουλ, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εγκλωβίσουν ολοένα και περισσότερο τη Σαουθάμπτον στο δικό της τρίτο του γηπέδου. Στο 67‘, ο Κώστας Τσιμίκας αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός εκ των πολλών κερδισμένων κόρνερ για τη Λίβερπουλ. Ο Ελιουνούσι βρίσκει την μπάλα με σκοπό να την απομακρύνει, όμως αυτή κοντράρει στο κεφάλι του Μάτιπ, και καταλήγει στα δίχτυα του Μακάρθι, για το 1-2 της Λίβερπουλ. Κατόπιν, οι “κόκκινοι” θα λεγε κανείς πως θέλησαν κυρίως να διαχειριστούν το προβάδισμα τους, αποφεύγοντας τα περιττά ρίσκα που θα τους έβαζαν σε αχρείαστους κινδύνους. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με τη “φωτιά”, ενώ η Σαουθάμπτον έπαιζε τα τελευταία της “χαρτιά”, παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού από τη Λίβερπουλ. Το 1-2 έμελλε να μείνει ίδιο, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή!


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Southampton (Ralph Hasenhuttl): McCarthy, Walker-Peters, Stephens, Lyanco, Salisu, Ward-Prowse, Diallo (Romeu 71′), Elyounoussi, Tella (S. Armstrong 71′), Redmond, Broja (Adams 82′)

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Gomez (Henderson 46′), Matip, Konate, Τσιμίκας, Milner, Jones, Elliott (Origi 65′), Minamino, Jota, Firmino (Keita 83′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ