Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και 2η θέση για τον ΠΑΟΚ

Με σκόρερ τους Σβαμπ και Άκπομ ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Παναθηναϊκού και κατάφερε να κατακτήσει τελικά την 2η θέση του φετινού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αποβλήθηκε ο Μακέντα στο τέλος ενώ αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Φερνάντο Βαρέλα με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Λόγω του τελικού κυπέλλου σε λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τα 9/11 της ενδεκάδας του διαφορετικά σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής και σύστημα 3-4-3. Ο ΠΑΟΚ υπολόγιζε στις επιστροφές των Μπίσεσβαρ και Λύρατζη ενώ μετά από καιρό στον πάγκο έμεινε ο Κούρτιτς.

Οι «ασπρόμαυροι» από την αρχή είχαν την υπεροχή στον αγώνα ενώ απείλησαν πρώτη φόρα με κεφαλιά του Άκπομ που έδιωξε ο Διούδης. Στο 14′ το σκορ του αγώνα ανοίγει με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί το φάουλ και τον Ίνγκασον να σερβίρει με κεφαλιά στον Σβαμπ που σκοράρει από κοντά για το 1-0. Εφτά λεπτά αργότερα οι παίχτες του ΠΑΟΚ συνεργάστηκαν όμορφα από τα δεξιά με τον Λύρατζη τελικά να σεντράρει και τον Άκπομ με προβολή να πετυχαίνει το 2ο γκολ του «Δικεφάλου». Ο Παναθηναικός δεν μπορούσε να αντιδράσει στον αγωνιστικό χώρο και να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του ενώ η μοναδική του τελική καταγράφθηκε με ένα άστοχο σουτ του Κουρμπέλη.

Πανομοιότυπο σκηνικό και στο 2ο μέρος με τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται, να έχει την κατοχή και τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν πιο δυνατά στις μονομαχίες. Ευκαιρία για 3ο γκολ χάθηκε με τον Ολιβέιρα που είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Άκπομ, όμως ο Βαγιαννίδης αναχαίτισε τον κίνδυνο με όμορφο τάκλιν. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Σβαμπ όταν από το ολομόναχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημάδεψε ψηλά και έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Παναθηναικός απείλησε στην συνέχεια με Μακέντα και Βαγιαννίδη όμως το σκορ του αγώνα παρέμεινε με τον ΠΑΟΚ να κατακτά την δεύτερη θέση και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Στα αξιοσημείωτα του ματς είναι σίγουρα η σωστή δεύτερη κίτρινη στον Μακέντα για πάτημα Σβαμπ, καθώς και το ζεστό χειροκρότημα της Τούμπας στον Μαουρίσιο. Αυτό, ήταν το τελευταίο ματς του Φερνάντο Βαρέλα στην Τούμπα, με τον ίδιο να είναι μετά το πέρας της αναμέτρησης φανερά συγκινημένος και να εισπράττει την αποθέωση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον (62’ Μιχάι), Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (61΄ Μιτρίτσα), Άκπομ (62’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (86’ Πέρεζ), Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο (75’ Μακέντα), Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάννης, Βιτάλ, Καρλίτος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ