Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εντείνει την πίεση για Λεβαντόφσκι η Μπαρτσελόνα

Ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ που έχουν απασχολήσει την ποδοσφαιρική κοινότητα φέτος έιναι αυτό του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και της Μπαρτελόνα. Ο Πολωνός σκόρερ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Μπάγερν. Φαβορί για την απόκτησή του ήταν και παραμένουν οι «μπλαουγκράνα».

Αρχικά, έχει γίνει σαφές πως ο Λεβαντόφσκι έχει επιλέξει ως επόμενο σταθμό της καριέρας του την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί θέλουν επομένως να εκμεταλλευθούν αυτή τη συνθήκη και με σύμμαχο τον παίκτη να πιέσουν τους Γερμανούς να τον παραχωρήσουν. Το συμβόλαιο του Πολωνού λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Ελλοχεύει, λοιπόν, ο κίνδυνος να τον χάσουν του χρόνου ως ελεύθερο.

Όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», η Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να δώσει έως 30 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του παίκτη. Οι Καταλανοί γνωρίζουν ότι το 2023 λήγει το συμβόλαιο του παίκτη αλλά και πως οδεύει πλέον στο 33ο έτος της ηλικίας του. Δεδομένων αυτών, εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση 30 εκατομμυρίων, που ενδεχομένως να φτάσει και τα 35. Ο Τσάβι ψάχνει έναν φορ που να κάνει τη διαφορά και ο Λεβαντόφκσι είναι ο εκλεκτός.

Από την μεριά του ο Πολωνός θέλει όσο τίποτα να μετακομίσει στη Βαρκελώνη και φροντίζει να το δείχνει με όποιον τρόπο μπορεί. Μάλιστα δεν έχει πρόβλημα να κάνει «έκπτωση» στις απαιτήσεις του προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για τη μεταγραφή του. Ωστόσο, η Μπάγερν δεν πρόκειται να ρίξει τα όπλα τόσο εύκολα. Παρόλο που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στο Μόναχο, βλέπουν πως η αποχώρηση του είναι μάλλον αναπόφευκτη. Συνεπώς θα προσπαθήσουν να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τη μεταγραφή του.

Οι συζητήσεις αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα και με τα πρωταθλήματα να πλησιάζουν στο τέλος τους θα έχουμε σύντομα κάποια κατάληξη. Είτε θετική ή αρνητική. Το ενδεχόμενο να αφήσει ο Λεβαντόφσκι τα γερμανικά γήπεδα έπειτα από 12 χρόνια έιναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ