Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ήττα για την ΑΕΚ – Σπουδαίο break του Προμηθέα στο “παλάτι”

Σε μια σπουδαία αναμέτρηση, ο Προμηθέας Πάτρας κατάφερε να περάσει από το “παλάτι” της “Βασίλισσας” (82-95) και ταυτόχρονα να κάνει το break, κατακτώντας το πλεονέκτημα στην σειρά.

Με τον Προμηθέα Πάτρας να εκμεταλλεύεται την πολύ καλή τρίτη περίοδο που είχε και να “πατάει” πάνω σε αυτή για να χτίσει την διαφορά του στο τελευταίο δεκάλεπτο, πέρασε από το “παλάτι” της ΑΕΚ (82-95) και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δημήτρης Αγραβάνης και Γκράντ βρίσκονταν σε εξαιρετική μέρα και κατάφεραν να οδηγήσουν τους Πατρινούς σε θρίαμβο απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία από τα μισά της τρίτης περιόδου “έχασε” τον εαυτό της. Από την πλευρά της “Βασίλισσας” ξεχώρισαν οι Ράουτνις και Κολόμ, χωρίς όμως να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτό στο τελικό σκορ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αρκετά δυναμικά μπήκε στην αναμέτρηση ο Προμηθέας, με την ΑΕΚ όμως να βρίσκει τις απαντήσεις στα κρίσιμα σημεία. Χάντ και Φόστερ πήραν από το “χέρι” τους πατρινούς στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, φτάνοντας το σκορ στο 7-13. Οι φιλοξενούμενοι όμως, είχαν να αντιμετωπίσουν τον “καυτό” Ράουτνις, ο οποίος με 4/4 τρίποντα μείωσε στον πόντο για την “Βασίλισσα” (16-17). Η εξαιρετική ασίστ του Ρέι στον Γκράντ, έφερε ένα έμμεσο τρίποντο για τον Προμηθέα (22-22), ενώ με ένα πολύ δύσκολο buzzer beater του Γιάννη Αγραβάνη, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα τριών πόντων (22-25).

Η επιστροφή του Ράουτνις στο παρκέ έφερε και πάλι αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ, από την γραμμή των 6,75μ. Ο Καναδός συνέχισε να “πυροβολεί” φτάνοντας τα 5/5 στα τρίποντα, ενώ ένα ακόμη του Πετρόπουλου, οδήγησε την “Ένωση” στην ανατροπή και το 30-27. Με δύο σερί καλάθια, ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Προμηθέα και μάλιστα με διαφορά τριών πόντων (30-33), ενώ ο Μάκης Γιατράς προβληματίστηκε όταν είδε τον Φόστερ να φτάνει τα τρία φάουλ πολύ νωρίς. Η “Βασίλισσα” πήρε “φωτιά” από το τρίποντο με Χάμερ και Φλιώνη να ήταν εκείνοι που έφεραν το ματς στα ίσια δύο λεπτά πριν την λήξη της δεύτερης περιόδου (38-38). Ο Άντριτς με ένα ελεύθερο σουτ τριών πόντων, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Προμηθέα, κάνοντας το 42-44 που ήταν και το τελικός αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδανικά ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο η ομάδα από την Πάτρα. Γκράντ και Φόστερ ανέβασαν το σκορ, φτάνοντας την διαφορά στους 7 πόντους (42-49). Η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να επιστρέψει γρήγορα, μειώνοντας στους τρεις (48-51), με τις εύστοχες προσπάθειες του Κουζέλογλου και με τον Χάμερ. Ενώ οι γηπεδούχοι πλησίαζαν τον Προμηθέα, το εύστοχο τρίποντο του Σίμπσον και το καλάθι του Χάντ, έφτασαν και πάλι την διαφορά στους 5 πόντους (52-59), αναγκάζοντας τον Σεκγκούρα να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν βοήθησε καθώς Ρέι και Δημήτρης Αγραβάνης έκαναν το 52-64 δίνοντας προβάδισμα 12 πόντων στους φιλοξενούμενους. Ένα τρίποντο του Ρέι πριν την λήξη της τρίτης περιόδου έφερε την διαφορά στους 11 πόντους (η ΑΕΚ είχε μειώσει στους 8) και το σκορ στο 58-69.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Προμηθέας ήταν μαγικός, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Κούρο Σεγκούρα. Το σουτ του Σίμπσον στην αρχή της περιόδου έφτασε την διαφορά στους 13 πόντους (58-71). Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ευτόχησαν σε ένα ακόμη τρίποντο με τον Άντριτς, οδηγώντας για πρώτη φορά το σκορ στους 15 πόντους διαφορά και 62-77. Από εκει και έπειτα ανέλαβαν οι Ρέι και Δημήτρης Αγραβάνης, φτάντοντας για πρώτη φορά την διαφορά στους 22 πόντους (64-86). Όσο και αν προσπάθησε στην συνέχεια η απογοητευμένη ΑΕΚ δεν μπόρεσε να καταφέρε κάτι και οδηγήθηκε σε μια οδυνηρή ήττα με τελικό σκορ 82-95.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 42-44, 58-69, 82-95

Διαιτητές της αναμέτρησης:

Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας),Βάσω Τσαρούχα (Αττικής) και Αργύρης Καλδίρης (Αττικής).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ