Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έπαιξε για τη νίκη – Γύρισε πίσω με χρυσό βαθμό! (Video – Photos)

«Χ»ρυσό βαθμό..
..στην έδρα του πρωτοπόρου Βύρωνα απέσπασε η Προσοτσάνη παρουσία 600ων φιλάθλων στο «Βερούλειο», οι 200 εκ των οποίων φίλοι των πρωταθλητών της ΕΠΣ Δράμας, που δε σταμάτησαν και στην Καβάλα να φωνάζουν και να τραγουδούν επί 90’ για την αγαπημένη τους ομάδα.


 

Βαθμός που ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικός για τη συνέχεια, μιας και η Προσοτσάνη έχοντας δύο «κολλητά» ματς στο «Γεώργιος Μακρής», όχι μόνο παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της προνομιούχου τριάδας, αλλά κράτησε και το Βύρωνα στους 8 βαθμούς, με τους καβαλιώτες να έχουν με τη σειρά τους δύο δύσκολες εξόδους και την τελευταία αγωνιστική να κάνουν βάσει προγράμματος το ρεπό τους.

Σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Στέλιου Ιγνατιάδη γνωρίζοντας πολύ καλά κάθε του σπιθαμή μπήκαν πιο φουριόζοι θέλοντας να βάλουν δύσκολα από νωρίς στους αντιπάλους τους, ωστόσο το 1ο 10λεπτο της έντονης πίεσης πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση στα καρέ του Αβραάμ. Σταδιακά οι παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου βγήκαν από το καβούκι τους, έβαλαν την μπάλα κάτω και πότε με τον Ευκαρπίδη ή τον Τόπι προσπαθούσαν να απειλήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που και στις τρεις καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ ήταν εκεί κι εύκολα μπλόκαρε την μπάλα.
Οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου ήταν στην ημερήσια διάταξη, με το Χαλκιδικιώτη ρέφερι πάντα κοντά στις φάσεις να μοιράζει το καρπούζι στη μέση και να στέλνει τις δύο ομάδες χωρίς γκολ για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους «μαυρόασπρους» να έχουν την καλύτερη στιγμή αυτού του πρώτου μισού όταν το ωραίο σουτ του Αθανασάκη έφυγε μόλις άουτ στο 35’.

Με πολύ καλό ρυθμό κι ευκαιρίες ένθεν κακείθεν ξεκίνησε το β’ μέρος, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν για καμία από τις δύο ομάδες: κλασσική φάση για γκολ στο 68’ για τον Ευκαρπίδη αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν τον βοήθησε να πλασάρει όπως ήθελε στο τετ α τετ με τον Ευστρατίου και η κεφαλιά του Φουστέρη προ του Αβραάμ στο 77’ να φεύγει μόλις άουτ, ήταν οι δύο φορές που οι 600 φίλαθλοι σηκώθηκαν για να πανηγυρίσουν από τις θέσεις τους, έμειναν όμως με το «αχ».
Οι γηπεδούχοι στην ύστατη προσπάθεια να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, πίεσαν με κάθε τρόπο από το 75’ την άμυνα της Προσοτσάνης, η οποία όντως αλάνθαστη δεν άφησε μέχρι το φινάλε του ματς τον τερματοφύλακά της εκτεθειμένο, ενώ θα μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο κορυφαίος όσων αγωνίστηκαν Αστερίου με κακή ισορροπία σώματος δεν κατάφερε από κοντά να βρει στόχο.

*οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

video επεξεργασία : Πούλιος Θεόδωρος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Μπαράζ Ανόδου Για Γ’ Εθνική ~ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2022 ~ 5μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Βερούλειο»


Διαιτητής: Δημητριάδης Στέφανος
Α’ Βοηθός: Τσιρωνάς Σαραφιανός
Β’ Βοηθός: Κώστογλου Ηλίας, του ΣΔΠ Χαλκιδικής

 

Λεπτό προς λεπτό:

8’. Ο Τόπι βλέπει αμαρκάριστο τον Ευκαρπίδη που από το ημικύκλιο δοκιμάζει το συρτό σουτ για να μπλοκάρει ο Ευστρατίου.

20’. Σέντρα σουτ με το αριστερό του Τόπι πατώντας στη γωνία της περιοχής, ο τερματοφύλακας αν κι έδειξε να αιφνιδιάζεται σε πρώτο χρόνο μπλοκάρει σταθερά κάτω από το οριζόντιο δοκάρι.

31’. Μακρινό σουτ του Γεωργιάδη η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα του Βύρωνα.

35’. Ωραία προσπάθεια από δεξιά του Καλτσίδη που σεντράρει στο ύψος του πέναλτι, πλασέ εναέριο του Αθανασάκη η μπάλα δίπλα στα δοκάρια του Αβραάμ.

39’. Γρήγορη αντεπίθεση της Προσοτσάνης με τους Τόπι και Γουνατίδη να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, τελικός αποδέκτης ο Γεωργιάδης που επιχειρεί το βεβιασμένο σουτ εκτός εστίας.

42’. Σέντρα του Καπνόπουλου η μπάλα αλλάζει πορεία στην πλάτη του Παπαμιχαήλ και στρώνεται εκτός περιοχής για το δεξί πόδι του Φουστέρη που εξαπολύει τον «κεραυνό» λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

51’. Με πλάτη στην εστία ο Αθανασάκης επιχειρεί το γυριστό πλασέ, ο Αβραάμ ελέγχοντας την μπάλα την αφήνει να περάσει εκτός.

52’. 1ο και μοναδικό κόρνερ με τον Καλαϊτζή να το εκτελεί στο β’ δοκάρι ο Ρούσσος γυρίζει παράλληλα πλασέ του αφύλακτου Αστερίου πάνω από τα δοκάρια.

53’. Κερδισμένος από τις κόντρες μέσα στην περιοχή ο Δουμάνης πιάνει περισσότερο αέρα παρά την μπάλα, αυτή στρώνεται στον Πτηνόπουλο που μέσα από πολλά προσοτσανιώτικα πόδια την βλέπει να καταλήγει άουτ.

54’. Ο Πτηνόπουλος αυτή τη φορά προσπαθεί ν’ απειλήσει από μακριά, το σουτ όμως από τον κεντρικό άξονα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

68’. Ο Ρούσσος εκτελώντας από την περιοχή της ομάδας του ένα ελεύθερο σημαδεύει το κεφάλι του Γουνατίδη που κερδίζει στον αέρα το Ζιούλη, αυτή πάει στον Ευκαρπίδη που με ένα κοντρόλ αποφεύγει το Σεφερίδη και βγαίνει τετ α τετ με τον Ευστρατίου, όμως η μπάλα αναπηδά στον κακό αγωνιστικό χώρο και το πλασέ του είναι εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του Βύρωνα.

77’. Ωραία ο Δουμάνης «σκάβει» εκτός περιοχής, ο Φουστέρης που κινείται στα όρια του οφσάιντ πιάνει την κεφαλιά προλαβαίνοντας την έξοδο του Αβραάμ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

83’. Κόρνερ από αριστερά με το Δουμάνη μόνιμο εκτελεστή, πρώτη κεφαλιά-πάσα του Παντελίδη, δεύτερη υπό πίεση του Αστερίου από το Ζιούλη φεύγει εκτός.

95’. Στην τελευταία φάση στο ματς φάουλ από δεξιά δίπλα στη γραμμή του πλαγίου με τον Καλαϊτζή να φέρνει την μπάλα στα καρέ του Βύρωνα, από την προσωρινή απομάκρυνση μαζεύει στο β’ δοκάρι ο Παναγιώτου που με τη σειρά του τροφοδοτεί τον Αστερίου, με τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό να σουτάρει χωρίς καλή τοποθέτηση σώματος πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΒΥΡΩΝΑΣ(Στέλιος Ιγνατιάδης): Ευστρατίου, Μαυρογιάννης, Ελευθεριάδης(63’ Σαββατιανός), Ζιούλης, Καπνόπουλος, Αθανασάκης(63’ Παντελίδης), Καλτσίδης, Δουμάνης, Πτηνόπουλος, Φουστέρης, Σεφερίδης

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής, Γεωργιάδης(89’ Παγώνης), Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος(88’ Αντωνιάδης), Ευκαρπίδης(83’ Παναγιώτου), Γουνατίδης(83’ Ματζιάρης), Τόπι

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής :

  • Ιπποκράτης-Πετεινός 5:0 (50’ & 83’ Τζελέπης – 63’, 68’ & 86’ πέν. Βαρσαμίδης)
  • Πανθρακικός-Αμμουδιά 1:0 (24’ πέν. Βάσκος)
  • Βύρωνας-Προσοτσάνη 0:0

ΡΕΠΟ: Καμπανιακός

 

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου την 4η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΒΥΡΩΝΑΣ 2 2 0 5:2 8
2 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 2 1 1 9:4 7
3 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ* 2 1 0 5:3 7
4 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ* 1 1 1 6:2 4
5 ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ* 1 1 1 5:4 4
6 ΑΜΜΟΥΔΙΑ* 0 2 1 0:1 0
7 ΠΕΤΕΙΝΟΣ 0 0 4 1:15 0

(*): Έχει κάνει το ΡΕΠΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ