Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ “τρώει” τα παιδιά της

Αν κάποιος μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα  από την πολύ πρόσφατη ιστορία της ΑΕΚ, αυτά σίγουρα θα ήταν αφενός ότι της “αρέσει” να αλλάζει συχνά  προπονητές και αφετέρου ότι σπρώχνει, άθελα της παίκτες-διαμάντια σε “ξένες” αγκαλιές. 

Οι δηλώσεις του αρχηγού της Ένωσης, Πέτρου Μάνταλου στο φινάλε της σεζόν, και η πιθανή συνέχεια της καριέρας μακριά από την “Αγιά Σοφιά” λόγω της έντονης κριτικής που δέχθηκε τον τελευταίο χρόνο από οπαδούς και μη, ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που παίκτης της Ένωσης δεν κατάφερε να ανθίσει μέσα στο κλίμα που περιβάλλει την ομάδα. Αντ’ αυτού πολλές ” ποδοσφαιρικές μετοχές” του συλλόγου βρήκαν την αναγνώριση εκτός συνόρων.

Τρανό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που χρειάστηκε να αποχωρήσει από το club για να δείξει την αξία του είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και φυσικός ηγέτης της Τραμπζονσπόρ, έκανε όλη την Τουρκία να μιλάει για αυτόν με τις επιδώσεις του την φετινή σεζόν. Με 8 γκολ και 4 ασίστ οδήγησε μαζί με τον Μανώλη Σιώπη, την ομάδα της Τραπεζούντας στην κατάκτηση της Super Lig αλλά και την έξοδο της στο Champions League.

Όμοια περίπτωση ήταν και η μεταγραφή του Γιώργου Γιακουμάκη στην Σέλτικ. Ακόμα ένας διεθνής φόρ που “ξεμπούκωσε” μετά την μετακόμιση του στο εξωτερικό και εν προκειμένω στην Σκωτία. Ο Ηρακλειώτης στράικερ κατέκτησε με την φανέλα της Σέλτικ την Σκωτσέζικη Premiership όντας καταιγιστικός με 1 ασίστ και 13 γκόλ που τον έφεραν στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τον Charles-Cook της Ρος Κάουντι.

Τέλος, σειρά επιτυχιών βιώνει και ο πρώην τερματοφύλακας της Ένωσης, Γιώργος Αθανασιάδης με την νέα του ομάδα. Σε αντίθεση με την απογοήτευση που γνώρισε ο Σαλονικιός γκολκίπερ στην ΑΕΚ, η Σερίφ Τιρασπόλ αποτέλεσε ένα όχημα για μια νέα αρχή. Οι εμφανίσεις του, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League, απέδειξαν περίτρανα ότι οι Μολδαβοί διέκριναν έναν πορτιέρο με ποιότητα που χρειαζόταν μια δεύτερη ευκαιρία. Με 7 clean sheets σε 14 αγώνες ο Αθανασιάδης, πέρα από μια συμπαθητική πορεία στους ομίλους του Champions League, κατάφερε να συμβάλει στο “double” της ομάδα του για την φετινή σεζόν και να κληθεί στην εθνική ομάδα μαζί με τους Βλαχοδήμο, Διούδη και Πασχαλάκη. 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ