Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και τώρα το «μπρα ντε φερ» ανόδου για την Προσοτσάνη κόντρα στον Καμπανιακό (videos-photos)

Ο νόμος του Τόπι και του «Γεώργιος Μακρής»..
..μίλησαν σήμερα στον 1ο από τους δύο σερί «τελικούς» ανόδου για την Προσοτσάνη, η οποία παρουσία 700ων φιλάθλων αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια (0:1 στο 10’ Λαδόπουλος), κατάφερε με δύο γκολάρες του Μάριου Τόπι (1:1 στο 15’ και 2:1 στο 83’) να νικήσει τον Ηρακλή Αμμουδιάς και να περιμένει την Κυριακή τον Καμπανιακό για το απόλυτο «μπρα ντε φερ».


 

Ο 27χρονος άσσος – 1ος σκόρερ στη φετινή σεζόν για την ομάδα του με 22 γκολ σε όλους τους θεσμούς – μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέθεσαν και την ψυχή τους ειδικά στο β’ ημίχρονο ωθούμενοι από τους φανατικούς φιλάθλους τους στην κερκίδα, ήταν ο μπροστάρης της ανατροπής, απέναντι σε μια ομάδα όπως ήταν ο Ηρακλής Αμμουδιάς, που τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια ειδικά στο πρώτο μισό του ματς, αλλά της έλλειψε η ουσία.

Ο Μίλτος Δουλγέρης είδε τους παίκτες του να μπαίνουν καλύτερα στον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Μακρής» και με κύριους εκφραστές των επιθετικών ενεργειών τα αδέρφια Ζυγκερίδη αλλά και τον πανταχού παρών Δαγκούλη, φτάνοντας στο «παρθενικό» γκολ στη διαδικασία των μπαράζ μετά από μια ολιγωρία της άμυνας της Προσοτσάνης ακριβώς με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο ματς.
Η Προσοτσάνη του Φώτη Χατζηκυριάκου αφυπνίστηκε άμεσα, ο Τόπι όπλισε και σκόραρε με σουτ στο «Γ» του Κουτογλίδη πέντε λεπτά μετά, ωστόσο η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι από την Πέλλα για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το 2ο 45άλεπτο ήταν ένα διαφορετικό ματς: οι γηπεδούχοι επιτέλους φανέρωσαν κάποιες από τις αρετές τους που τους έχουν φέρει μέχρι εδώ φέτος, ανέβασαν τις γραμμές τους πιο ψηλά, πίεσαν τις πρώτες πάσες των παικτών της Αμμουδιάς κι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του αντίπαλου τερματοφύλακα. Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού με τους δύο τεχνικούς να γνωρίζουν ότι το «Χ» δε βολεύει κανέναν άρχισαν ν’ ανακατεύουν την τράπουλα με κινήσεις από τους πάγκους, με τους Αβραάμ και Κουτογλίδη να έχουν αντίθετη γνώμη, κρατώντας με σωτήριες επεμβάσεις το 1:1 μέχρι και τις παρυφές του τελευταίου 10λεπτου.
Εκεί μίλησε γι άλλη μια φορά όχι μόνο στο ματς αλλά και στη σεζόν ο Μάριους Τόπι: μπαλιά στον κενό χώρο του Περσιανλή και ψηλοκρεμαστό πλασέ του αρχισκόρερ της Προσοτσάνης στην έξοδο του Κουτογλίδη, ήταν το έναυσμα για να πάρει φωτιά το «Γεώργιος Μακρής».
Οι γηπεδούχοι με εξυπνάδα κι εμπειρία διαχειρίστηκαν σωστά το υπόλοιπο του ματς μέχρι και το 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου και στο τέλος ως είθισται, πήγαν στην πλευρά των φανατικών φίλων τους για να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη επί ενός άξιου αντιπάλου.

*οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

video επεξεργασία : Πούλιος Θεόδωρος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Μπαράζ Ανόδου Για Γ’ Εθνική ~ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2022 ~ 5μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Αργυρός Βασίλης-Απόστολος του ΣΔΠ Πέλλας
Α’ Βοηθός: Κεσισόγλου Γιώργος του ΣΔΠ Πέλλας
Β’ Βοηθός: Σαμαράς Τάσος του ΣΔΠ Ημαθίας

 

Λεπτό προς λεπτό:

6’. Ωραία ατομική ενέργεια του Χαρ. Ζυγκερίδη που από αριστερά απέφυγε το μαρκάρισμα του Περσιανλή, πλασάρει στην κλειστή γωνία κι ο Αβραάμ λέει «όχι» παραχωρώντας το 1ο κόρνερ στο ματς.

0:1 στο 10’. Πλάγιο στο χώρο του κέντρου με τους φιλοξενούμενους να πιάνουν στον ύπνο την άμυνα της Προσοτσάνης καθώς ο Ν. Γκάλιος το εκτελεί γρήγορα, ο Λαδόπουλος παρά την πίεση του Αστερίου που έπαιζε μόλις από το 4’ με κίτρινη κάρτα, μπαίνει στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ ανοίγει το σκορ.

11’. Ωραίο όβερλαπ του Καλαϊτζή που δέχεται την πάσα του Τόπι, σεντράρει στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου κινήθηκε σαν κρυφός φορ ο Λίπο, κεφαλιά του βραχύσωμου μέσου της Προσοτσάνης στα χέρια του Κουτογλίδη.

1:1 στο 15’. Από δεξιά ο Γουνατίδης συνδυάστηκε με Γεωργιάδη και Ρούσσο, αυτός βλέποντας δίπλα του κι εκτός περιοχής τον Τόπι του δίνει την μπάλα κι ο τελευταίος χωρίς να το σκεφτεί οπλίζει και τη στέλνει με δυνατό σουτ συστημένη στο δεξί «Γ» του εμβρόντητου Κουτογλίδη.

20’. Καλοζυγισμένο σουτ του Δαγκούλη η μπάλα φεύγει δίπλα στη συμβολή των δοκών άουτ.

25’. Κόρνερ από δεξιά του Ν. Γκάλιου, από δύσκολη θέση κεφαλιά του Δαγκούλη στο πάνω μέρος των διχτυών.

52’. Ο Τόπι με τακουνάκι σημαδεύει στην κίνηση από αριστερά τον Καλαϊτζή που επιχειρεί τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και προ του Ευκαρπίδη ο Ζάντσιος παρακινδυνευμένα παραχωρεί το κόρνερ.

56’. Διαγώνιο σουτ του Λαδόπουλου στα χέρια του Αβραάμ.

58’. Νέο σουτ εκτός περιοχής του Σπανίδη η μπάλα φεύγει άουτ.

62’. Έξυπνο σουτ φάουλ του Ρούσσου, δε βρίσκει κανείς την μπάλα, αυτή σκάει και αιφνιδιάζει προς στιγμή τον Κουτογλίδη που δύσκολα με τα δυο χέρια απομακρύνει.

63’. Κάθετη μπαλιά του Λίπο ο Τόπι μπαίνει στην περιοχή σεντράρει για να κόψει η άμυνα, εκ νέου γίνεται κάτοχος της μπάλας με καλό οπτικό πεδίο πλασάρει για να βάλει το πόδι του ο Η. Γκάλιος παραχωρώντας το κόρνερ.

70’. Σέντρα από δεξιά του Μούστα κεφαλιά προς τα πίσω του Χαρ. Ζυγκερίδη γίνεται πάσα στον Χρ. Ζυγκερίδη που κατεβάζει και είναι έτοιμος να σκοράρει, αλλά ο Αβραάμ με φανταστική επέμβαση κρατάει ζωντανή την ομάδα του.

72’. Γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ του Ρούσσου με τον Τόπι να μένει όρθιος από το μαρκάρισμα του Ζάντσιου, πλασάρει για να σώσει με το πόδι ο Κουτογλίδης που παραχώρησε το κόρνερ.

75’. Σουτ φάουλ από μακρινή απόσταση του Δαγκούλη νέα σπουδαία επέμβαση του Αβραάμ.

2:1 στο 83’. Από θέση μέσα δεξιά ο Περσιανλής βλέπει την κίνηση του Τόπι στην πλάτη της άμυνας κι ο 27χρονος άσσος την περνάει πάνω από τον εξελθόντα Κουτογλίδη βάζοντας φωτιά στο «Γεώργιος Μακρής».

86’. Σέντρα του Σπανίδη με αποδέκτη τον Χαρ. Ζυγκερίδη που έχει την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Παπαμιχαήλ του βάζει την κόντρα και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια κόρνερ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής, Γεωργιάδης, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος(82’ Ματζιάρης), Ευκαρπίδης(74’ Κ. Τσακμακίδης / λ.τρ. 89’ Παναγιώτου), Γουνατίδης(74’ Παγώνης), Τόπι

ΑΜΜΟΥΔΙΑ(Μίλτος Δουλγέρης): Κουτογλίδης, Μούστα, Ν. Γκάλιος(57’ Σιδηρόπουλος), Ζάντσιος, Η. Γκάλιος, Τοπάλι(57’ Κωνσταντίνου), Σπανίδης, Χρ. Ζυγκερίδης, Χαρ. Ζυγκερίδης, Λαδόπουλους, Δαγκούλης(76’ Γεωργιάδης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής :

  • Ιπποκράτης-Βύρωνας 0:2 (50’ & 70’ Δουμάνης)
  • Καμπανιακός-Πανθρακικός 2:0 (35’ Χαρίσης – 71’ πέν. Ξανθόπουλος)
  • Προσοτσάνη-Αμμουδιά 2:1 (15’ & 83’ Τόπι / 10’ Λαδόπουλος)

ΡΕΠΟ: Πετεινός

 

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου την 5η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΒΥΡΩΝΑΣ 3 2 0 7:2 11
2 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ* 2 1 1 8:3 7
3 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 2 1 2 9:6 7
4 ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ* 2 1 1 7:4 7
5 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ* 2 1 1 5:5 7
6 ΑΜΜΟΥΔΙΑ* 0 2 2 1:3 2
7 ΠΕΤΕΙΝΟΣ* 0 0 4 1:15 0

(*): Έχει κάνει το ΡΕΠΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ