Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε αναμμένα κάρβουνα στη Μίλαν για Λεάο

Η Μίλαν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ιταλία έπειτα από 11 χρόνια παίρνοντας τα σκήπτρα από την έτερη ομάδα του Μιλάνου. Το κλίμα στην πόλη είναι πανηγυρικό, τουλάχιστον όσον αφορά τους οπαδούς της Μίλαν. Οι τελευταίοι είδαν την ομάδα τους να φτάνει στην κορυφή της Ιταλίας και κάνουν ακόμα μεγαλύτερα όνειρα για τη συνέχεια.

Ένας από τους παίκτες που συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία που χάραξε η ομάδα του Πιόλι, είναι ο Ράφαελ Λεάο. Ο Πορτογάλος επιθετικός εντυπωσίασε με τα φετινά του κατορθώματα κάνοντας έτσι πολλές ομάδες να τον βάλουν στο μάτι. Συγκεκριμένα σε σύνολο 34 αγώνων σημείωσε 11 τέρματα και μοίρασε 10 ασίστ. Το γεγονός αυτό έχει κάνει μέχρι και τη Ρεάλ Μαδρίτης να ασχολείται σοβαρά με την περίπτωση του.

Οι Μαδριλένοι θέλουν ενίσχυση στα άκρα της επίθεσής τους. Επομένως, έχουν βγει στην αγορά για να βρουν το άτομο που θα πλαισιώσει τους Μπενζεμά, Βινίσιους σε αυτή. Το ανελέητο κυνήγι του Εμπαπέ που προηγήθηκε άλλωστε το φανερώνει αυτό. Η αποτυχία απόκτησης του Γάλλου σουπερστάρ έχει φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα του Αντσελότι και την αναγκάζει εκ των πραγμάτων να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις παικτών.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την Gazzetta delo Sport, η περίπτωση του Λεάο δεν τους αφήνει ασυγκίνητους. Εξαιτίας της απώλειας τόσο του Εμπαπέ όσο και του Χάλαντ οι «μερένγκες» είναι έτοιμοι να προσφέρουν μέχρι και 120 εκατομμύρια ευρώ στη Μίλαν για την απόκτηση του παίκτη. Επιπρόσθετα, ο 22χρονος επιθετικός έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, οι «ροσονέρι» θεωρούν πως η Ρεάλ δεν θα την ενεργοποιήσει και πως θα καταφέρουν να κρατήσουν τον παίκτη στο Μιλάνο. Το συμβόλαιο του Λεάο με τη Μίλαν ισχύει μέχρι το 2024. Γι’αυτό το λόγο, σκοπεύουν να του προτείνουν ένα νέο και βελτιωμένο μέχρι και το 2026. Επιπλέον, οι πρωταθλητές Ιταλίας μοιάζουν έτοιμοι να καλύψουν και το πρόστιμο των 16.500.000 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλλει ο παίκτης στην Σπόρτινγκ. Μένει, λοιπόν, να δούμε εάν τα οικονομικά κίνητρα φανούν αρκετά να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή στο Σαν Σίρο. Επειδή όταν σε θέλει η, ίσως, μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου η συζήτηση είναι εντελώς διαφορετική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ