Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην πόρτα της εξόδου ο Νεϊμάρ

Και ξαφνικά, βόμβα! Πριν καλά καλά καθίσει η σκόνη στο Παρίσι μετά και την ανανέωση του Εμπαπέ, σενάρια θέλουν τον Νεϊμάρ να μετακομίζει.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η έγκυρη Equipe, η Παρί είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο παραχώρησής του εφόσον δεχθεί μια καλή πρόταση. Μπορεί ο Βραζιλιάνος επιθετικός να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με την ομάδα του Παρισιού. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη τα σενάρια το μέλλον του μοιάζει κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Η ταμπέλα του ηγέτη

Αρχικά να θυμίσουμε πως πριν μερικά χρόνια η Παρί τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποκτώντας τον Νεϊμάρ. Οι Παριζιάνοι πλήρωσαν 222 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα, καλύπτοντας έτσι το πόσο της ρήτρας αποδέσμευσης του παίκτη. Ποσό που παραμένει ακόμα και σήμερα το υψηλότερο όσον αφορά τη μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

Οι απαιτήσεις ήταν υψηλές από τον Νεϊμάρ. Έγιναν ακόμα μεγαλύτερες αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που χρειάστηκαν για να γίνει η μετακίνηση. Ο Βραζιλιάνος στα χρόνια του στο Παρίσι απέδειξε, πως δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος και να οδηγήσει την Παρί στην κατάκτηση του Champions League. Εξάλλου αυτός ήταν και ο βασικός λόγος, για τον οποίο οι Γάλλοι τίναξαν την μπάνκα στον αέρα.

Τα εσωτερικά προβλήματα

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο Νεϊμάρ δεν έφυγε από την Μπαρτσελόνα για τα λεφτά αλλά για να μην είναι στη σκιά του Μέσι, δεν κατάφερε να το δικαιολογήσει ποτέ. Δεν μπόρεσε να γίνει ο ηγέτης που όλοι περίμεναν. Ώσπου έφτασε η μέρα που αποτελεί ξανά δεύτερο όνομα στην ομάδα που αγωνίζεται. Αυτή τη φορά πίσω από τον σουπερστάρ της Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος επιθετικός ανανέωσε εσχάτως το συμβόλαιό του με την Παρί έναντι μυθικών απολαβών αλλά και αρμοδιοτήτων (όσον αφορά ποδοσφαιριστή). Οι σχέσεις των δύο παικτών δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Εξαιτίας της «αναβάθμισης» του Εμπαπέ, λοιπόν, ο Νεϊμάρ είναι έτοιμος να κουνήσει μαντήλι.

Άπαντες στο Παρίσι κινούνται στους ρυθμούς του Εμπαπέ. Επομένως, ο πρόεδρος της ομάδας, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, προκειμένου να έχει ευχαριστημένο τον Γάλλο, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διώξει τον Νεϊμάρ. Έτσι, η Παρί μοιάζει έτοιμη να σπρώξει τον Βραζιλιάνο σε οποιαδήποτε ομάδα την προσεγγίσει σοβαρά. Κάτι όμως που δεν μοιάζει και τόσο εύκολο.

Οι πιθανοί μνηστήρες

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, να ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Εξάλλου είναι, ίσως, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς δεν θα του είναι καθόλου δύσκολο να βρει ομάδα. Μοναδικά αγκάθια στην όλη υπόθεση είναι οι απαιτήσεις της Παρί αλλά και του ίδιου του παίκτη.

Οι ομάδες του Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ, η Μπάγερν, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα όμως δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τον 30χρονο επιθετικό. Μιλάμε για ομάδες που εν δυνάμει θα μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας και συγχρόνως τις φιλοδοξίες του Νεϊμάρ. Η μοναδική ομάδα που μοιάζει «ζεστή», αυτήν την ώρα, να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση είναι η Νιουκάστλ των Σαουδαράβων ιδιοκτητών.

Ωστόσο, σε αυτό το το ενδεχόμενο ο παίκτης δείχνει να κλωτσάει. Και αυτό διότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στην βορειοανατολική Αγγλία και σε μια ομάδα με μεγάλα όνειρα μεν αλλά και πολύ δρόμο μέχρι να τα πραγματοποιήσει. Μάλιστα μοιάζει να προτιμά την παραμονή του στην Παρί, έστω και με υποβαθμισμένο ρόλο, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Άλλωστε, ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο για να μην αποχωρήσει από την ομάδα αποτελούν και οι υψηλές απολαβές του. Συγκεκριμένα, μετά και την τελευταία ανανέωση συμβολαίου, θα λαμβάνει 30 εκατομμύρια ετησίως. Ποσό που δύσκολα μπορεί να καλύψει κάποιος άλλος σύλλογος τη δεδομένη στιγμή.

Η θέση του παίκτη

Ο ίδιος ο Νεϊμάρ, είναι στην Ντόχα αυτόν τον καιρό στα πλαίσια ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά που φέρει το όνομά του και διοργανώνει ένας εκ των χορηγών του. Όπως δηλώνει ο παίκτης, λοιπόν: «Προς το παρόν, δεν έχει φτάσει κάτι στα αυτιά μου αλλά μπορώ να πω ότι παραμένω. Αυτή είναι η αλήθεια. Θέλω να μείνω στην Παρί, κανείς δεν μου έχει πει κάτι. Από την πλευρά μου είναι ξακάθαρο ότι θέλω να μείνω.» Συνεπώς μένει να δούμε αν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αν μετά από ένα μεγάλο μεταγραφικό σίριαλ (Εμπαπέ) ξεκινήσει ένα άλλο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ