Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

GP Μονακό – FP1, FP2: Κυρίαρχος ο Leclerc

Ο Leclerc ήταν ο ταχύτερος των δυο πρώτων περιόδων ελεύθερων δοκιμών στο θρυλικό circuit του Μονακό. Αρκετά κοντά οι δυο Red Bull, αλλά και ο Sainz. Κόκκινη σημαία και στις δυο περιόδους.

Στο FP1, οι πιλότοι της Ferrari, χρησιμοποίησαν μόνο την μέση γόμα, σε αντίθεση με τους πιλότους της Red Bull, οι οποίοι δοκίμασαν και την σκληρή γόμα. Ο Leclerc ήταν οριακά ταχύτερος από τον Perez, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Sainz και τέταρτος ο verstappen. Υπήρξε και κόκκινη σημαία στην διαδικασία, όταν ο Schumacher, έμεινε από μηχανικό πρόβλημα στην είσοδο του pit lane, με αποτέλεσμα να εμποδίσει την είσοδο σε άλλα μονοθέσια.

Τα αποτελέσματα του Free Practice 1:

Στο FP2, ο Leclerc παρέμεινε στην κορυφή, όμως ο Sainz τερμάτισε δεύτερος, με διαφορά μόλις 44 χιλιοστών, ολοκληρώνοντας το 1-2 για τη Scuderia. Ακολούθησαν οι Perez και Verstappen. Ο Μεξικανός δείχνει να το έχει βρει καλύτερα σε σχέση με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull, καθώς είναι ταχύτερος σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Υπήρξε ξανά διαφορετική στρατηγική στα ελαστικά, με τις Red Bull να χρησιμοποιούν μέση και μαλακή γόμα, ενώ η Ferrari δοκίμασε για πρώτη φορά σκληρή και μαλακή γόμα. Υπήρξε και στο FP2 κόκκινη σημαία, όταν ο Ricciardo έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, καταλήγοντας στις μπαριέρες.

Τα αποτελέσματα του Free Practice 2:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ