Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανταγωνιστική η Λίβερπουλ, Βασίλισσα η Ρεάλ! (άποψη-ανάλυση)

Στο τελικό του Παρισιού οι «κόκκινοι» παρουσιάστηκαν ανώτεροι αγωνιστικά, όμως οι «μερένγκες» έδειξαν πως διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και φυσικά ικανότητα, καθώς σε μία φάση μπόρεσαν να πετύχουν αυτό που ήθελαν!
Πρωταθλήτρια Ευρώπης λοιπόν για 14η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ με χρυσό σκόρερ τον Βινίσιους στο 59ο λεπτό!

Ανάλυση αγώνα:

Η Λίβερπουλ προσπάθησε εξ’αρχής να πιέσει ψηλά την άμυνα της Ρεάλ, όπως φυσικά είναι και η τακτική που ακολουθεί ο Κλοπ. Τα κατάφερε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο καθ’ότι κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, «μπλόκαρε» τους Κρος, Μόντριτς και Καζεμίρο με συνέπεια η ισπανική ομάδα απλώς να προσπαθεί να βγάλει την μπάλα έξω από την περιοχή της.
Στο δεύτερο ημίχρονο σταδιακά η Λίβερπουλ άρχισε να χάνει το ποσοστό της κατοχής, η Ρεάλ να ανεβάζει στροφές χωρίς να απειλεί μέχρις ότου να πετύχει το «χρυσό» γκολ ο Βινίσιους! Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης η Λίβερπουλ φάνηκε να χάνει λίγο την τακτική της προσέγγιση, να παίζει βιαστικά σε αρκετές φάσεις με τους «μερένγκες» να «σκυλιάζουν» στην άμυνα προκειμένου να πάρουν τη νίκη και το τρόπαιο!
Μεγάλοι πρωταγωνιστές του μεγάλου τελικού αποτέλεσαν αναμφίβολα οι Σαλάχ και Κουρτουά! Ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε κυριολεκτικά τα πάντα για να σκοράρει, ωστόσο ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν πραγματικός ογκόλιθος κάτω από τέρμα νικώντας σε όλες τις περιπτώσεις τον επιθετικό της Λίβερπουλ! Ουσιαστικά ο Κουρτουά ως MVP αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα για να κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης το κύπελλο!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ