Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Μονακό – Αγώνας: Νίκη για τον Perez

Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής του GP του Μονακό, με τον Sainz να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Τρίτος ο Verstappen, τέταρτος ο Leclerc, με τραγική στρατηγική από την Ferrari. Αρκετές ανατροπές είχε ο αγώνας, με βροχή και κόκκινες σημαίες.

Πριν την εκκίνηση, η βροχή έκανε την εμφάνιση της, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ξεκινήσει με 15 λεπτά καθυστέρηση, και με εκκίνηση πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Μετά το πρώτο γύρο, η ένταση της βροχής αυξήθηκε, με τα μονοθέσια να επιστρέφουν στα pits, εξ αιτίας της κόκκινης σημαίας.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, με τους πιλότους να είναι αρκετά προσεκτικοί, χωρίς να παίρνουν ρίσκα.

Στον 19ο γύρο, ο Leclerc με τον Verstappen μπαίνουν στα pits, για να περάσουν στην ενδιάμεση γόμα, ενώ ο πρωτοπόρος μέχρι εκείνη την στιγμή Sainz, ανέμενε να στεγνώσει η πίστα, ώστε να βάλει τα σκληρά ελαστικά.

Στον 22ο γύρο, ο Sainz μπαίνει για αλλαγή ελαστικών, ενώ τον ακολούθησε και ο Leclerc, με την Ferrari να κάνει τραγικό λάθος στην στρατηγική, με τον Perez να περνά στην πρώτη θέση, ο Sainz στην δεύτερη, ο Verstappen στην τρίτη, και ο Leclerc στην τέταρτη θέση, με τον Μονεγάσκο να είναι ο μεγάλος χαμένος.

Στον 30ο γύρο, ο Schumacher είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να βγαίνει, ενώ μετά από λίγο υπήρξε και κόκκινη σημαία.

Υπήρξε επανεκκίνηση πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, χωρίς να αλλάξει κάτι στους γύρους που απέμειναν. Οι δυο Ferrari προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά οι προσπεράσεις στο Μονακό είναι σχεδόν αδύνατες. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Perez.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ