Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Προσοτσάνη: Ένα κακό ματς δε σβήνει την εξαιρετική πορεία στα μπαράζ ανόδου! (Photos)

Μια φορά στα 10 χρόνια!
Το ‘χει η μοίρα των μεγάλων ομάδων και μια τέτοια στο νόμο Δράμας είναι η Προσοτσάνη, η 3η δύναμη διαχρονικά και βάσει τροπαίων, να γίνεται μεγάλος «ντόρος» όταν δέχεται πολλά γκολ σ’ ένα ματς, όπως στον Κυριακάτικο «τελικό» ανόδου για τη Γ’ Εθνική απέναντι στον Πανθρακικό. Σκορ σαν το σημερινό 6:0 δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, δε χρίζει περαιτέρω ανάλυσης και σίγουρα είναι βαρύ για ότι πρεσβεύει όχι μόνο η φετινή Προσοτσάνη, αλλά όλος αυτός ο οργανισμός εδώ και δεκαετίες.


 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι – και δεν το άφησαν ούτε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι από το Κιλκίς – βρήκαν όχι ένα, ούτε δύο μα 5 γκολ στις τέσσερις τελικές προσπάθειές τους μιας και μέσα σ’ αυτήν την πράσινη καταιγίδα το ένα εξ αυτών προήλθε από το στυλοβάτη αυτής της άμυνας το Χρήστο Αστερίου. Όταν δέχεσαι γκολ στο 1ο δεκάλεπτο, χρονικό σημείο όπου κανείς προπονητής δε θέλει να δει την ομάδα του πίσω στο σκορ, άλλωστε αυτό ζήτησε αρχικά ο Φώτης Χατζηκυριάκου στην ομιλία του πριν το ματς, μοιραίο είναι το γεγονός η κατάσταση να ξεφύγει, για μια Προσοτσάνη που αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Κομοτηνή με πολλές και σημαντικές απουσίες.

Το 5:0 του ημιχρόνου και οι άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων προμήνυαν ένα εξαιρετικά δύσκολο β’ 45λεπτο, ειδικά μετά την αυστηρή 2η κίτρινη κάρτα του κάπτεν Δημήτρη Ρούσσου στο 53’. Κάθε φορά που οι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη πατούσαν την περιοχή του Αβραάμ «μύριζε» γκολ, ευτυχώς όμως για τους φιλοξενούμενους η εύνοια του 1ου μισού περιορίστηκε σε μόλις ένα, με το τελικό 6:0 να συνιστά την πιο βαριά διαχρονικά ήττα της Προσοτσάνης σε Γ’ Εθνική, Περιφερειακό πρωτάθλημα, κύπελλο ερασιτεχνών και μπαράζ ανόδου. Και δεν είναι και λίγα..281 ματς συνολικά παρακαλώ!

Οι 2.000 περίπου φίλοι του Πανθρακικού γιόρτασαν όπως αναμενόταν την επάνοδο της ομάδας τους στις εθνικές κατηγορίες μετά από 6 χρόνια, ενώ και οι 200 πιστοί φίλοι της Προσοτσάνης στο πέταλο, απέδωσαν με το ζεστό τους χειροκρότημα και την ιαχή «χάνεις-κερδίζεις Προσοτσάνη δε με νοιάζει» απέδωσαν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Μπαράζ Ανόδου Για Γ’ Εθνική ~ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ~ 5μ.μ.
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής


Διαιτητής: Δραγούσης Αθανάσιος
Α’ Βοηθός: Παπαδόπουλος Παύλος
Β’ Βοηθός: Μαυρίδης Λάζαρος, της ΕΠΣ Κιλκίς

 

Λεπτό προς λεπτό:

1:0 στο 9’. Φάουλ κοντά στην περιοχή διώχνει με το κεφάλι ο Περσιανλής, επαναφέρει ο Βάσκος με τον Παπαμιχαήλ εκ νέου ν’ απομακρύνει πάνω όμως στο Γιαννακιτσίδη που σουτάρει δυνατά στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Αβραάμ.

10’. Σουτ του Ρούσσου φεύγει μακριά από τα δοκάρια.

13’. Συρτό σουτ του Τόπι ο Κασκαντάμης αφήνει την μπάλα να περάσει έξω από το δεξί του δοκάρι.

2:0 στο 21’. Φάουλ σε μέση απόσταση το εκτελεί γρήγορα ο Βάσκος κι ο Γιαννακιτσίδης που πιάνει στον ύπνο την άμυνα της Προσοτσάνης πλασάρει εύστοχα τον εξελθόντα τερματοφύλακα.

3:0 στο 25’. Ωραία από δεξιά ο Φουρλατάρας σεντράρει στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Ερκάν με το στήθος προλαβαίνει Αβραάμ και Αστερίου, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

4:0 στο 30’. Φάση καρμπόν, πάλι ο Φουρλατάρας μαζεύει την μπάλα μέσα στην περιοχή η σέντρα του βάζει δύσκολα στην παραπαίουσα άμυνα των φιλοξενούμενων κι ο Αστερίου άθελά του με προβολή σκοράρει εναντίον της ομάδας του.

5:0 στο 37’. Ωραίο ένα-δύο Γιαννακιτσίδη και Βάσκου ο 2ος με πλασέ κάτω από το σώμα του Αβραάμ διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου.

45’. Κόρνερ από δεξιά του Χακάν καρφωτή κεφαλιά του Σιδηρόπουλου μόλις άουτ.

47’. Αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Βάσκος καθυστερεί και από καλή θέση πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.

50’. Γύρισμα του Φουλρατάρα στο ύψος του ημικυκλίου ο Βάσκος επιχειρεί το γυριστό σουτ που φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

53’. 2η κίτρινη=κόκκινη ο Ρούσσος.

60’. Μακρινό σουτ του Ερκάν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

6:0 στο 68’. Κάθετη του Γιαννακιτσίδη (σ.σ. 2 γκολ και 2 ασσίστ), σπάει στα δύο την άμυνα της Προσοτσάνης κι ο Ερκάν με το 2ο προσωπικό γκολ γράφει το τελικό σκορ.

72’. Ο Βάσκος είναι ο τελικός αποδέκτης της κόντρας στην πλάτη του Αστερίου έπειτα από σουτ του Αρετά, όμως από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση πλασάρει μόλις άουτ.

85’. 2η κίτρινη=κόκκινη Βάσκος.

91’. Πολλά πόδια παικτών του Πανθρακικού άλλαξε η μπάλα, ο Αρετάς περνάει την πάσα στον Τσώλα που στέκεται άτυχος μιας και το πλασέ του σταματάει στη ρίζα του δοκαριού κι ο Άρ. Τσακμακίδης διώχνει προ του Γκουτσίδη μακριά από την περιοχή.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ(Νίκος Μπαχαρίδης): Κασκαντάμης, Καλογρανάς(57’ Αρετάς), Σιδηρόπουλος, Σαπναράς, Χακάν, Γιαννακιτσίδης(76’ Σπηλιωτόπουλος), Σμάλης(76’ Γκουντάκης), Βάσκος, Αντωνιάδης, Φουρλατάρας(57’ Γκουτσίδης), Ερκάν(70’ Τσώλας)

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής(λ.τρ. 44’ Αντωνιάδης), Παγώνης(76’ Μανλής), Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος, Ματζιάρης(46’ – Παναγιώτου), Γουνατίδης(63’ Άρ. Τσακμακίδης), Τόπι(76’ Καλαϊτζίδης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής:

  • Πετεινός-Αμμουδιά 4:1 (27’ αυτ. Ηλ. Γκάλιος – 53’ Σιδηράς – 64’ Κουτσομιχάλης – 82’ Τουρατζίδης / 91’ Χαρ. Ζυγκερίδης)
  • Πανθρακικός-Προσοτσάνη 6:0 (9’ & 21’ Γιαννακιτσίδης – 25’ & 68’ Ερκάν – 30’ αυτ. Αστερίου -37’ Βάσκος)
  • Καμπανιακός-Ιπποκράτης 2:0 (12’ Χαρίσης – 42’ πέν. Ξανθόπουλος)

ΡΕΠΟ: Βύρωνας

 

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΒΥΡΩΝΑΣ 4 2 0 11:2 14
2 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 4 1 1 14:6 13
3 ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ 2 2 1 9:4 11
4 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 2 2 2 8:9 8
5 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 2 1 3 9:8 7
6 ΠΕΤΕΙΝΟΣ 1 0 5 6:19 3
7 ΑΜΜΟΥΔΙΑ 0 2 4 2:11 2

Με πράσινο οι ομάδες που θα μετέχουν στη Γ’ Εθνική περιόδου 2022-2023

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ