Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Αγώνας: Νικητής ο Verstappen, καταστροφή για την Ferrari

Μια άνετη νίκη κατέκτησε ο Verstappen στο circuit του Μπακού, με τον Perez να ακολουθεί, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Αυστριακή ομάδα. Καταστροφή για την Ferrari με διπλή εγκατάλειψη, κερδισμένη από τον αγώνα η Mercedes με το 3-4.

Στην εκκίνηση, ο Perez είχε καλύτερη αντίδραση από τον Leclerc, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ο Verstappen προσπάθησε να πιέσει τον Μονεγάσκο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Sainz έδειχνε εκτός διεκδίκησης.

Στον 9ο γύρο, ο Sainz έχανε διαρκώς χρόνο έναντι του Verstappen, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει με μηχανικό πρόβλημα.

Στον 10ο γύρο, άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Ferrari, βάζοντας τον Leclerc στα pits για σκληρή γόμα, ώστε να ανακατέψει την τράπουλα της στρατηγικής, ενώ οι δυο Red Bull έμειναν στην πίστα με την μέση γόμα.

Στον 15ο γύρο, ο Verstappen πέρασε με τον Perez, με τον Μεξικανό να μην μάχεται για να κρατήσει την θέση του.

Στον 20ο γύρο, το δράμα ολοκληρώθηκε για την Ferrari, με τον Leclerc να εγκαταλείπει και αυτός με μηχανικό πρόβλημα.

Δεν υπήρξε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στην συνέχεια, οι δυο Red Bull έκαναν το δικό τους αγώνα, ο Russell δεν απειλήθηκε στην τρίτη θέση, ενώ ο Hamilton ήταν εξαιρετικός και κατέκτησε την τέταρτη θέση. O βαθμός του ταχύτερου γύρου πήγε στον Perez, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε δικαίως ο Hamilton. Υπήρξαν ακόμη δυο εγκαταλείψεις με κινητήρα Ferrari, από τον Zhou με Alfa Romeo και από τον Magnussen με Haas.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ