Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: «Η Προσοτσάνη είναι το οξυγόνο μου» (videos-photos)

Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον «Αθλητικό Κόσμο» έναν εκ των πρωταγωνιστών για μία ακόμη αγωνιστική σεζόν και αρχηγό της Προσοτσάνης τον Δημήτρη Ρούσσο. Ο Δημήτρης Ρούσσος συνομίλησε με τον αθλητικογράφο Τσούλη Παύλο, στον οποίο άνοιξε την καρδιά του για την ομάδα της Προσοτσάνης και πιο συγκεκριμένα μίλησε για όλους και για όλα αναφερόμενος στη φετινή χρονιά η οποία είχε πολύ έντονα και ανάμεικτα συναισθήματα.


 

Ο Ρούσσος διανύει το 30ο έτος της ηλικίας του και το 2008 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Προσοτσάνης Δράμας, ενώ να πούμε πως ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών αυτής.
Είναι άξιος συνεχιστής της ποδοσφαιρικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο αείμνηστος πατέρας στου Στέλιος Ρούσσος (επι σειρά ετών παίκτης της ομάδας και διοικητικό στέλεχος από διάφορα πόστα για πάνω από μια 15ετία).

Τα νούμερά του μιλάνε από μόνα τους για τη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του καριέρα με την ομάδα της Προσοτσάνης. Έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 242 παιχνίδια με 28 γκολ συνολικά και 34 ασσίστ.

Δημήτρη θέλω να πω συγχαρητήρια για την ομάδα σου και να σε ευχαριστήσω θερμά που δέχτηκες να μας μιλήσεις για τη φετινή πορεία της Προσοτσάνης.

 

1) Αρχικά, θέλω να μου πεις αν και κατά πόσο δυσκολευτήκατε σαν ποδοσφαιριστές να επανέλθετε στην κανονικότητα του ποδοσφαίρου μετά από σχεδόν δύο χρόνια λόγω του COVID-19. 

«Καλησπέρα Παύλε. Καταρχήν συγχαρητήρια για όλο αυτό που κάνεις. Να ξέρεις ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από άτομα σαν εσένα, ρομαντικούς με το άθλημα.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αποχής από αυτό που αγαπάμε, η αλήθεια είναι πως η προσαρμογή δεν ήταν όπως αυτή που έχουμε μάθει από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η τρέλα μας για το ποδόσφαιρο και κυρίως η τρέλα μας για την ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ μας το έκανε να μοιάζει, πίστεψέ με πολύ εύκολο»!

2) Πως ήταν η φετινή σας χρονιά με βάση τους στόχους που θέσατε εξ αρχής στην Προσοτσάνη και κατά πόσο είσαι ικανοποιημένος με τη συνολική πορεία που πραγματοποιήσατε; 

«Οι στόχοι που θέσαμε εξ αρχής ήταν να κατακτήσουμε τα πάντα! Όταν παίζεις για την ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ οφείλεις να διεκδικείς οτι κούπα διεκδικείται. Σίγουρα το πρωτάθλημα ήταν ο νούμερο ένα στόχος. Ματώσαμε στο γήπεδο και είμαι ικανοποιημένος με την πορεία μας».

3) Η ομάδα σας από νωρίς έδειχνε ότι τη φετινή χρονιά θα πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΔ. Ποια είναι η γνώμη σου για τους συμπαίκτες σου και το κλίμα στα αποδυτήρια όσον αφορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο; 

«Το ροστερ έμεινε το ίδιο, ενώ υπήρξαν και κάποιες νέες προσθήκες. Ήρθαν κάποια παιδιά τα οποία εκτός από πολύ καλοί ποδοσφαιριστές είναι και φοβεροι σαν άνθρωποι.
Εγκλιματίστηκαν γρήγορα στο ούτως ή άλλως ωραίο κλίμα που έχουμε εντός κ εκτός αγωνιστικού χώρου και το αποτέλεσμα φάνηκε νομίζω μέσα στον αγωνιστικό χωρο».

4)Το καλοκαίρι μόλις πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος και έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα αντιμετωπίσετε, ειχες ξεχωρίσει κάποιες από τις ομάδες αυτές θεωρώντας ότι θα σας δυσκολέψουν στο στόχο που θέσατε εξ αρχής που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Την κλήρωση του πρωταθλήματος δεν την κοιτάω ποτέ μιας και όλοι θα παίξουν με όλους. Σίγουρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες με τη δικιά τους ιστορία και δυναμική στο ποδόσφαιρο της Δράμας, αλλά εγώ κοιτούσα την δική μου ομάδα. Δούλευα με τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο με σκοπό να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν εστίασα σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα πάρα μονο στην δική ομάδα και το πως θα κερδίσουμε τον όποιον αντίπαλο βρεθεί στον δρόμο μας».

5) Θέλω να μου πεις λίγα λόγια και για 48χρονο και πολύ πετυχημένο προπονητή σου, τον κ. Φώτη Χατζηκυριάκου ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Προσοτσάνης για 3η συνεχόμενη χρονιά. 

«Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας πιστεύω οφείλεται στον προπονητή μου τον Φώτη Χατζηκυριάκου αλλά και τον βοηθό του τον Σπύρο Ξανθόπουλο που είναι φοβερά παιδιά. Ο κόουτς ζει για το ποδόσφαιρο, αγαπάει αυτό που κάνει δουλεύοντας σκληρά στις προπονήσεις και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο».

 

 

 

 

 

6) Τερματίσατε στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία πανηγυρίζοντας έτσι και τον 3ο τίτλο της Προσοτσάνης στην Α’ ΕΠΣ Δράμας, μετά το μεγάλο «διπλό» μέσα στο Καλαμπάκι με σκορ 1:0 . Τι επακολούθησε εκείνο το βράδυ και πως το πανηγυρίσατε;

«Τη νύχτα και αυτή! Θυμάμαι τα πάντα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και τα πανηγύρια που ακολούθησαν με τον κόσμο μας στο γήπεδο και με τους συμπαιχτες μου στα αποδυτήρια. Από κει και μετά λίγα πράγματα θυμάμαι γιατί το γιορτασαμε όπως εμείς ξέρουμε. Στην πλατεία της πόλης μας, με τον φίλαθλο κόσμο μας και άφθονο αλκοόλ».

video επεξεργασία : Πούλιος Θεόδωρος

7) Στη συνέχεια ξεκίνησε ο νέος γύρος αγώνων, αυτή τη φορά για τα περιφερειακά μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική κατηγορία. Τι έχεις να μας πεις για τα μπαράζ, τις ομάδες που αντιμετωπίσατε και κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι ή όχι από την 4η θέση που καταλάβατε; 

«Μια ακόμη δοκιμασία μας περίμενε σε αυτή την δύσκολη χρονιά αυτή των μπαράζ. Απέναντι μας είχαμε πολύ καλές ομάδες και πρωταθλητές των υπόλοιπων νομών. ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΗ.
Ξέραμε την ομάδα μας και τις δυνατότητες μας και σίγουρα ξέραμε ότι θα διεκδικήσουμε την άνοδο στα ίσια μέχρι το τελευταίο παιχνίδι! Σίγουρα η κούραση, η ατυχία και κάποιοι τραυματισμοί μας στέρησαν την άνοδο. Δεν παύει όμως η χρονιά να είναι άκρως επιτυχημένη»!

8) Είδαμε όλοι για μία ακόμη χρονιά τον φίλαθλο κόσμο της Προσοτσάνης να σας στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια ανεξαιρέτως και να βρίσκεται κοντά σας. Τι έχεις να πεις γι αυτόυς τους οπαδούς, για τους οποίους μιλάνε όλοι με τα καλύτερα λόγια;

«Δε θέλω να γίνομαι γραφικός για αυτό το θέμα, καθώς οτι και να πω γι αυτούς είναι λίγο! Τους ευχαριστούμε για όλα. Εγώ ξέρω τι δύναμη και τι ενέργεια παίρνει η ομάδα απο αυτούς και τώρα είδε και κατάλαβε όλη η Βόρεια Ελλάδα τι είναι και αυτοί για εμάς! Τους ευχαριστώ και τους υπόσχομαι ότι θα τους δώσουμε και άλλες χαρές στο μέλλον».

9) Ίσως να είναι νωρίς ακόμη, αλλά δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για το μέλλον σου στην ομάδα της Προσοτσάνης! θα συνεχίσεις και την επόμενη χρονιά να προσφέρεις της υπηρεσίες σου σε αυτή την ομάδα; 

«Η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΟΥ…
Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς να φοράω αυτή την βαριά φανέλα. Υγεία να έχουμε όλοι και θα συνεχίσω φυσικά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για αυτόν το τεράστιο σύλλογο για χρόνια»!

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ