Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ: Δικός της ο Ντάργουιν Νούνιες

Θέμα ωρών είναι κατά τα φαινόμενα η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντάργουιν Νούνιεζ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μπενφίκα είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετακομίσει στο Άνφιλντ.

Όπως αποκάλυψε η «Athletic», οι δύο ομάδες τα βρήκαν στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Το καθαρό ποσό της μεταγραφής θα είναι τα 75 εκατομμύρια, ενώ η Μπενφίκα θα λάβει και άλλα 25 με τη μορφή μπόνους. Επομένως ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο μιας και η Λίβερπουλ τα είχε βρει ήδη με τον ποδοσφαιριστή. Για την ακρίβεια, έχουν δώσει τα χέρια για εξαετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Τζέιμς Γουόρντ, ταξίδεψε στη Λισσαβώνα προκειμένου να βρει τη χρυσή τομή με την Μπενφίκα. Εφόσον, λοιπόν, πιστέψουμε τα δημοσιεύματα τα κατάφερε και ο παίκτης θα ενισχύσει την επιθετική τριάδα του Κλοπ. Παράλληλα έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο η Μπενφίκα θα λάβει το ποσό των μπόνους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, 5 εκατομμύρια θα πάρει εφόσον ο Νούνιες παίξει 10 ματς και άλλα 10 εάν πιάσει τις 60 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ. Τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια αφορούν την επίτευξη στόχων από πλευράς του συλλόγου.

Ο ποδοσφαιριστής είναι αυτή τη στιγμή στην Μαδρίτη λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του ομάδα. Από την πλευρά του περίμενε απλώς να τα βρουν οι ομάδες και ο ίδιος να μεταβεί στην Αγγλία για τα διαδικαστικά. Κάτι που εκτός απροόπτου θα συμβεί σήμερα και θα υπογράψει στους «κόκκινους». Ο Νούνιες υπέγραψε στην Μπενφίκα το 2020 από την Αλμερία έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ. Από το deal εκείνο, οι Ισπανοί διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%.

Η Μπενφίκα ανακοίνωσε τη συμφωνία

Από την μεριά τους οι Λουζιτανοί ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας πως έφτασαν σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για τη μεταγραφή του παίκτη. Επιβεβαιώνοντας με αυτόν τρόπο τα σενάρια των τελευταίων ημερών. Για την ακρίβεια αναφέρουν: «Νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Μπενφίκα ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή ότι έφτασε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την πώληση του Ντάργουιν Νούνιες έναντι 75 εκατομμύριων. Μάλιστα, ενημερώσαμε ότι προβλέπονται μπόνους τα οποία μπορούν να φτάσουν τη συμφωνία στα 100 εκατομμύρια ευρώ».

Τώρα, όσον αφορά τις επιδόσεις του Ουρουγουανού με την φανέλα της Μπενφίκα, ήταν εντυπωσιακός τη σεζόν που μας πέρασε. Δηλαδή, κατάφερε να σημειώσει 34 γκολ σε σύνολο 41 εμφανίσεων σε όλες τις διοργανώσεις. Ακόμη, τα δύο πολύ καλά παιχνίδια που έκανε απέναντι στην Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League, έπαιξαν σίγουρα το ρόλο τους. Συνεπώς, ο Κλοπ αποφάσισε να τον χρίσει στην ουσία δίαδοχο του Σάντιο Μανέ, που οδεύει προς την Μπάγερν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ