Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν περνάει σε άλλη εποχή αρχής γενομένης με την αλλαγή στη θέση του προπονητή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα αποτελέσει παρελθόν με τον Ζινεντίν Ζιντάν να μοιάζει έτοιμος να τον διαδεχθεί.

Σύμφωνα με την «Athletic», η Παρί ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Ποτσετίνο για την πρόωρη λύση της συνεργασίας τους. Είναι σαφές πως η απόφαση του διαζυγίου είναι κοινή. Επομένως, ο Αργεντινός τεχνικός αποχωρεί από το Παρίσι ένα χρόνο νωρίτερα απ’ ότι προβλέπει η αρχική τους συμφωνία.

Ένα διαζύγιο που θα κοστίσει αρκετά βέβαια στους Παριζιάνους. Συγκεκριμένα, ο Ποτσετίνο θα λάβει αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ βάσει συμβολαίου. Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά 400.000 αυτό που εισέπραξε από την απόλυση από την Τότεναμ. Όσο για την πρώτη απόλυσή του, το 2012 από την Εσπανιόλ, τον έκανε πιο πλούσιο κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ποτσετίνο κατάφερε να διατηρήσει την Παρί στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ την βοήθησε να φτάσει και στην κατάκτηση άλλων εγχώριων κυπέλλων. Εντούτοις, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να τον απομακρύνει μιας και δεν κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο της στόχο. Στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Champions League.

Διακαής πόθος ο Ζιντάν

Ωστόσο, η διοίκηση της Παρί έχει βρει ήδη τον διάδοχο του Αργεντινού τεχνικού. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος είναι εδώ καιρό ελεύθερος (μετά και το τελευταίο του πέρασμα από την Ρεάλ) και εξετάζει προσεκτικά τις επιλογές του. Η Παρί τον πολιορκεί εδώ και αρκετό καιρό με τον ίδιο να εξακολουθεί να είναι αρνητικός σε αυτήν την προοπτική.

Κάτι που τουλάχιστον ίσχυε μέχρι στιγμής. Και αυτό διότι εάν πιστέψουμε το ρεπορτάζ της «Mundo Deportivo», Παρί και Ζιντάν ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία. Ο Γάλλος τεχνικός συμφώνησε σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Η ανακοίνωση της συμφωνίας αυτής θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν γίνει πιο ενταντικές τον τελευταίο καιρό και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Η πρώτη συνάντηση έγινε στα πλαίσια του τελικού του Champions League στο Παρίσι με τον Ζιντάν να είναι παρών. Ακολούθησε και δεύτερη την περασμένη Τρίτη (7/6) στο Κατάρ, που μοιάζει να ήταν και η καθοριστική.

Συνεπώς, ο Ζιντάν αναμένεται να αποτελέσει το νέο τεχνικό της Παρί αντικαθιστώντας τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Το δρομολόγιο τουΑργεντινού τεχνικού θα ακολουθήσει και ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Πορτογάλος Λουίς Κάμπος. Άνθρωπος που έχει ήδη ανακοινώσει η Παρί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ