Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Η κορυφαία ομάδα της 20ετίας στη Δράμα συνεχίζει να γεμίζει την τροπαιοθήκη της» (photos)

Υπερκούπωση!!!
2η φετινή κούπα για την Προσοτσάνη με κοινό παρονομαστή την ΑΕ Καλαμπακίου, καθώς τόσο αυτή που έκρινε τον τίτλο στις 20 του περασμένου Απριλίου όσο και η χθεσινή ήρθαν απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».


 

14ο συνολικά τρόπαιο μείζονος σημασίας για την κορυφαία ομάδα από πλευράς τίτλων στο νομό στην τρέχουσα χιλιετία, με το κοντέρ πλέον να «γράφει» 5 κύπελλα, ισάριθμα Super Cup, 3 πρωταθλήματα Α’ ΕΠΣ Δράμας και φυσικά το χρυσοποίκιλτο πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ κραταιάς Δ’ Εθνικής.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η μπαρουτοκαπνισμένη από τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική Προσοτσάνη το σημερινό ματς, η οποία με το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του θεσμού (σ.σ. μόλις στο 23’’) κι από το νεαρότερο σκόρερ διαχρονικά σ’ αυτόν (1:0 ο Αντώνης Ματζιάρης σε ηλικία 16 ετών και 3ών μηνών), μπήκε από την αρχή στη θέση του οδηγού δείχνοντας πόσο ήθελε να κλείσει με τίτλο την ονειρεμένη αυτή σεζόν.
Μέχρι το 20λεπτο οι παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου με στρωτό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο απείλησαν άλλες τρεις φορές την εστία του Καλαμπακίου, που ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα το 19χρονο γκολκίπερ της Tafa, ο οποίος κράτησε στα επίπεδα του 1:0 το σκορ μέχρι και τη λήξη του α’ μέρους.
Η κάτοχος του κυπέλλου ομάδα του Καλαμπακίου πέραν ενός σουτ του Διαμάντι στα μισά του ημιχρόνου έδειχνε μάλλον σε mood καλοκαιρινών διακοπών και μόνο μετά το ημίωρο κυκλοφόρησε κάπως την μπάλα, χωρίς ωστόσο ο Αβραάμ να απειληθεί ιδιαίτερα.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στην άκρη του μυαλού να τελειώσει με την υπόθεση νίκη=κούπα μπήκε και στο 2ο ημίχρονο η Προσοτσάνη, σκοράροντας και πάλι με το «καλησπέρα». Σκόρερ αυτή τη φορά ο Μάριους Τόπι που από δημιουργός στο 1ο γκολ «ντύθηκε» εκτελεστής και για 3η φορά στη φετινή σεζόν σε ισάριθμα ματς νίκησε τον τερματοφύλακα του Καλαμπακίου για το 2:0 του 48ου λεπτού.
Ονειρεμένη σεζόν για τον 27άχρονο επιθετικό με 23 γκολ και 12 ασσίστ σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ο οποίος νωρίς το πρωί ανανέωσε με την Προσοτσάνη για έναν ακόμα χρόνο, ενώ ψηφίστηκε από τους προπονητές που παρευρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Δόξας, ως ο MVP του Super Cup.
Με τη συμπλήρωσης μίας ώρας παιχνιδιού ο Θεόφιλος Γουνατίδης που ήταν μέσα σε ότι καλό έφτιαξε η ομάδα του βρήκε δίχτυα από τη 2η ασσίστ στο ματς του Κώστα Τσακμακίδη (3:0 στο 60’) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οι φανατικοί φίλοι της Προσοτσάνης ανυπομονούσαν για το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Χορόζογλου, ούτως ώστε να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες και παρά την πρόσκαιρη μείωση στο σκορ από την «άσπρη βούλα» (3:1 στο 75’ ο Μαυροβασίλης), αλλά και την αυστηρή αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Περσιανλή στο 85’ δεν άλλαξε κάτι και κυρίως δε στάθηκε ικανό να χαλάσει το πάρτι που είχε στηθεί από νωρίς στη Θ1 του γηπέδου της Δόξας.

Το τελετουργικό των απονομών ολοκληρώθηκε όπως άρμοζε στη φετινή Προσοτσάνη: οι δύο αρχηγοί της, Χρήστος Αστερίου και Δημήτρης Ρούσσος σήκωσαν στο δραμινό ουρανό τόσο το κύπελλο του Super Cup, όσο και την κούπα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η σαμπάνια έρρεε άφθονη σε εξέδρα κι αγωνιστικό χώρο.

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

ΕΠΣ Δράμας ~ SUPER CUP
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ~ 6μ.μ.
Γήπεδο Δόξας Δράμας


Διαιτητής: Χορόζογλου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Κοτανίδου Δήμητρα
Β’ Βοηθός: Μαρμαρίδης Τάσος
4ος: Μαμσάκος Θόδωρος

 

Λεπτό προς λεπτό:

1:0 στο 1’. Μόλις στο 23’’ κι ενώ οι παίκτες της Προσοτσάνης πιέζοντας ψηλά κλέβουν την μπάλα από τους τυπικά φιλοξενούμενους που ήταν στο εναρκτήριο λάκτισμα, ο Κ. Τσακμακίδης παίζει το ένα-δύο με τον Τόπι που περνάει την μπαλιά τρύπα στον κενό χώρο κι ο ταχύτατος Ματζιάρης με δυνατό σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής τη στέλνει πρώτα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι εν συνεχεία στο βάθος της εστίας του Tafa.

8’. Εξαιρετική μπαλιά και πάλι του Τόπι αυτή τη φορά αποδέκτης είναι ο Κ. Τσακμακίδης που πλασάρει από το ημικύκλιο, αλλά βγαίνοντας έγκαιρα από την εστία του ο Tafa σώζει για την ομάδα ένα γρήγορο 2ο γκολ.

19’. Ο Παγώνης αν και καθυστέρησε βρήκε τον τρόπο να σεντράρει από αριστερά για τον αφύλακτο στη μικρή περιοχή Γουνατίδη, καρφωτή κεφαλιά του 33άχρονο φορ αποκρούει ενστικτωδώς ο Tafa κι ο Κλόγκιρι διώχνει προ του Ματζιάρη μακριά από την περιοχή του.

20’. Κόρνερ από αριστερά με τον Περσιανλή να βρίσκει το κεφάλι του Αστερίου, η μπάλα ελάχιστα δίπλα στο δεξί δοκάρι άουτ.

25’. Δυνατό καλοζυγισμένο σουτ του προωθημένου Διαμάντι ο Αβραάμ παραχωρεί το κόρνερ.

2:0 στο 48’. Κλέψιμο κάτω από το χώρο του κέντρου με τον Κ. Τσακμακίδη άμεσα να τροφοδοτεί τον κινούμενο στον κενό χώρο Τόπι, ψύχραιμα ο τελευταίος φτάνοντας απέναντι στον τερματοφύλακα του Καλαμπακίου με δεξί πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα της Προσοτσάνης.

50’. Μεγάλη ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα από δεξιά του Καλαϊτζή ο Γουνατίδης πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση άουτ.

51’. Αντεπίθεση της Προσοτσάνης με τους δύο σκόρερ να συνδυάζονται έξοχα, σέντρα του Ματζιάρη και ωραίο στοπάρισμα με το στήθος του Γουνατίδη η μπάλα εκ νέου από κοντινή απόσταση φεύγει ψηλά άουτ.

57’. Ευθύβολο σουτ του Μαυροβασίλη από τα 30 μέτρα στην αγκαλιά του Αβραάμ.

3:0 στο 60’. Το γκολ που έψαχνε κι άξιζε ο Γουνατίδης το πέτυχε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, καθώς ο Κ. Τσακμακίδης και πάλι σημάδεψε στο αμυντικό δίδυμο του Καλαμπακίου κι ο έμπειρος άσσος αφού πήρε σωστά την μπάλα με το στήθος μπροστά του αυτή τη φορά δε λάθεψε.

63’. Σέντρα του Καλαϊτζή νέα κεφαλιά του αφύλακτου στη μικρή περιοχή Γουνατίδη έξω.

67’. Σουτ του Λεονταρίδη δεν ανησυχεί τον Αβραάμ που μπλοκάρει εύκολα.

3:1 στο 75’. Νωρίτερα σε μαρκάρισμα του Αστερίου πάνω στον Αγγελόπουλο ο κ. Χορόζογλου υποδεικνύει το πέναλτι, το οποίο εκτελεί εύστοχα ξεγελώντας τον Αβραάμ ο Μαυροβασίλης.

85’. 2η κίτρινη=κόκκινη ο Περσιανλής.

89’. Ωραία πάσα μέσα στην περιοχή του Παναγιώτου, σουτ εν κινήσει του Γουνατίδη ο Tafa του στερεί το 2ο προσωπικό γκολ παραχωρώντας το κόρνερ.

93’. Βαθιά μπαλιά του Παπαμιχαήλ ο Αντωνιάδης κερδίζει με πείσμα την μπάλα από το Δεμενελούδη, όμως το συρτό σουτ μπλοκάρει στη γωνία του τερματοφύλακας.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής, Παγώνης(89’ Καλαϊτζίδης), Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Γουνατίδης(89’ Παναγιωτίδης), Ματζιάρης(89’ – Αντωνιάδης), Κ. Τσακμακίδης(70’ Παναγιώτου), Τόπι(84’ Άρ. Τσακμακίδης)

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ(Λάζαρος Μουρατίδης): Tafa, Πέτρο, Διαμάντι(64’ Κυριαζάκης), Κλόγκιρι(89’ Γ. Δημητρίου), Δεμενελούδης, Μίλο(64’ Παναγιώτογλου), Λεονταρίδης, Μαυροβασίλης, Αγγελόπουλος, Τζιβανάκης(64’ Ελευθεριάδης), Θ. Δημητρίου

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ