Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Κανονιέρης» ο Γκάμπριελ Ζεσούς

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Γκάμπριελ Ζεσούς από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι Λονδρέζοι ήρθαν σε συμφωνία με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Γκάμπριελ Ζεσούς θα έχει αίσιο τέλος για την Άρσεναλ. Όπως αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «κανονιέρηδες» ήρθαν σε συμφωνία με τον ατζέντη του βραζιλιάνου επιθετικού. Ο Μαρσέλο Πετινάτι και οι δύο συνεργάτες του χειρίστηκαν τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του παίκτη. Έπειτα από πολλές συζητήσεις, λοιπόν, ο Ζεσούς συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την ομάδα του βορείου Λονδίνου.

Επιπλέον, πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης ήταν αφενός ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα και αφετέρου ο τεχνικός διευθυντής του λονδρέζικου συλλόγου, Εντού. Ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει τον Ζεσούς από τον καιρό που εκτελούσε χρέη βοηθού προπονητή στην Μάντσεστερ Σίτι. Αναμφίβολα, λοιπόν, η σχέση τους αυτή βοήθησε τον ποδοσφαιριστή να πάρει την απόφαση και να μετακομίσει στο «Έμιρεϊτς».

Οι δύο ομάδες τα έχουν βρει για την μεταγραφή εδώ και καιρό. Το κόστος αυτής θα φτάσει τα 53.000.000 ευρώ. Ποσό αρκετά υψηλό εφόσον συνυπολογίσει κανείς και τα 35.000.000 που έδωσαν το φετινό καλοκαίρι οι «gunners» για την απόκτηση του Βιέιρα από την Πόρτο. Ο Αρτέτα θα έχει και φέτος ένα αρκετά υψηλό μπάτζετ να διαχειριστεί προκειμένου η Άρσεναλ να φανεί ακόμα πιο ανταγωνιστική στο επόμενο πρωτάθλημα.

Μετά από μια 5ετία επομένως, ο κύκλος του Ζεσούς στο «Έτιχαντ» κλείνει. Στο Μάντσεστερ έφτασε το 2017. Έκτοτε σε σύνολο 236 συμμετοχών σημείωσε 95 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, η πρόσφατη άφιξη των Χάλαντ και Άλβαρεζ και η πολυκοσμία στην επιθετική γραμμή τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου. Στην Άρσεναλ θα μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτός είναι ο κύριος λόγος που ζήτησε να φύγει. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ